Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Delila

0 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az alálábbi levet a Homár kolléga küldte át a Zugügyvédnek. Sajnos majdnem biztos, hogy minden ügyvéd kolléga órákat tudna regélni az igazságszolgáltatás “műhibáiról”. Mit lehet tenni, ha egy bíró igazi, nyilvánvaló, kézzelfogható műhibát vét II.fokon,…..
Delila 2009.07.30 19:38:32
Felülvizsgálati lehetőség tényleg van. Ez az ítélet még Magyarországon is támadható.
Bár van hasonló sztorim nekem is.
Néhány éve egy alapítványi iskolahálózat vezetője lelepleződött, miszerint nem megfelelően kezeli iskolái pénzét. Értsd: Az úrnak van azóta belőle három szintes fűtött medencés vityillója, terepjárója, egyéb ingatlana és ingóságai, a dolgozóknak viszont nem adta ki sem papírjait, sem négy havi fizetését, iskolái fizetésképtelenné váltak. Közben persze a menekülni szándékozó dolgozók lépni sem tudtak papír híján.
Sem papír, sem pénz azóta sincs.
A Fővárosi Munkaügyi Bíróságon több csoportra oszolva pereltek.
A pert nyerték, bár ez sem segített, azóta sem hajtja be a világát vidáman élő, azóta új iskolákat nyitogató úron tartozását.(A dolgozókon kívül tartozik APEH-nek, TB-nek, Államkincstárnak) Mi több, tanároknak továbbképzéseket szervez az Oktatásügyi Minisztérium támogatásával.

De nem is ez az érdekes most.
Az egyik perlő csoporta mai napig perel,fellebbez, mivel a bírónő nem ad nekik igazat azzal az indoklással, hogy bizonyítsák be, hogy nem kaptak fizetést és papírokat. A többi ügyben a többi bíró jogosan az illető urat kérte, hogy bizonyítsa, megtette. Mivel nem tette, bizonyítani sem tudta.
Ez a bírónő viszont az úriembertől nem kér bizonyítékokat, a károsultaktól viszont azt, bizonyítsák, ami nincs. Megdöbbentő, de megteheti. Joga van dönteni neki.