Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Megan O'Conell

0 bejegyzést írt és 3 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ray Kurzweil, a világ egyik legismertebb futurológusa azt állítja, hogy az emberek húsz éven belül halhatatlanokká válhatnak, mivel annyival többet fogunk tudni az emberi testről és a nanotechnológiáról.Kurzweilről tudható, hogy rengeteg tudományos díján túl (pl. az év…..
Megan O'Conell 2009.09.29 20:13:54
1) Én biztos nem szívesen élnék ilyen jövőben - nem szeretnék Borg lenni! :)
2) Egyetértek azokkal akik azt mondják: a "halhatatlanság" túlnépesedéssel járna, mert véleményem szerint így lenne.
3) A nanobotok, nanoszondák, mikrorobotok is "meghülyülhetnek", ahogy létezik autoimmun betegség. Kösz, de kösz nem.
4) Ezen kívül eszembe juttatja - az ilyen téma mindig - hogy volt egy "Végtelen Határok" sci-fi sorozat,és abban volt egy ilyen nanobotos epizód.
Röviden csak annyit: a tudós pasi (már vérében a milliónyi "kis döggel") mikor úszni ment majdnem belefulladt a tengerbe, erre azok kopoltyút növesztettek neki. Ezért egyre kevésbé tudott létezni a szárazföldön (ha nem volt a közelében víz). Nem tudott normálisan élni, a végén próbált öngyilkos lenni, de a nanobotok minden sérüléséből "felépítették". Végül a barátját kérte, hogy robbantsa fel, mert már a gondolkodását is befolyásolták.
Tudom: ez csak sci-fi. De hány olyan dolog született meg végül is, ami először csak a science-fictionban létezett? (Hogy egy nagyon egyszerű példát hozzak: volt idő, mikor azt mondták: olyan szerkezet, ami nehezebb a levegőnél, soha nem fog repülni...Ismerős?)
5) Néhány perc alatt könyvet írni?
Hova lesz a képzőművészet, az értékek, ami az alkotás öröme, netán ami érző emberré tesz?A zene, az irodalom, a festészet,szobrászat mindez értéktelenné válik? Csak a nyavalyás kis robotok miatt?

Félreértés ne essék. Vannak dolgok, amikben tényleg jó a nanotechnológia.
Pl. a szíverekben a plakkokat - amik a szív infarktust okozzák - simán fel tudják oldani. De ha nem kellenek már, bomoljanak le a szervezetben. Szerintem.
Nekem ne mászkáljanak kis mesterséges izék a véremben, csak azért mert az a "divat".Ha nem muszáj, akkor ne.
Végül, de nem utolsó sorban:
Én a Borgot csak apró darabokban szeretem. DE azok az apró darabok nem a
nanoszondák! :)
Mindenki ismeri az őrjítő érzést: a szobában 40 fok van, órák óta forgolódunk az ágyban, a takarónk csatakos az izzadtságtól és egyre közelebb a reggel, amikor újra csatába kell indulni. Mit tehet az ember légkondi nélkül, ha olyan meleg van, mint mostanában - hogyan alhatunk…..
Nemrég még elképzelhetetlennek tartották volna, hogy ilyen anyagok egyáltalán létezzenek. Egyszerűen fittyet hánynak az általánosan ismert fizikára; egyébként pedig köszönik, jól vannak. 7. Ferrofluidok Találós kérdés: mit kapunk, ha bizonyos vasvegyületek nanorészecskéit…..