Regisztráció Blogot indítok
Adatok
tomcse

15 bejegyzést írt és 12 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Már hetek óta terveztem ezt a merényletet a nude topshopos balerina ellen, de csak ma volt időm a támadás teljes kivitelezésére. Maximálisan boldog vagyok az eredménnyel, még a szegecsek belső fele sem nyomkodja halálra a lábujjaimat! Igazából semmiféle különleges előkészület…..
 Hát eljött a szerda, eljött a szuper buli, amire Juanita hívott, Fassi pedig bevitt, és újfent az ingyenital lehetőségével kecsegtetett. Otthon már megittuk (megittam) a maradék whiskeyt, a helyen pedig a többiek érkezéséig a többiek piáját kóstolgattam, lévén kevés ember…..
 Úristen, Blanka levágta a haját és csak középen hagyott egy csíkot, mint a punkok!!!! Ezt álmodtam este, elég horrorisztikus élmény volt, de aztán szerencsére reggel lett, és elkezdhettem tűnődni, mi is történt. Beugrott, hogy elmentem bulizni, és egy Fassi nevű fásszi…..
 Vettem a fáradságot, és utánanéztem, mi a helyzet ezzel az országgal. Hát, ami otthon megy, az ehhez képest nagyon semmi. Rászabadítani a kapitalizmust erre a kultúrára megtette a hatását, mindenki megtesz mindent, amit megtehet, és ez igen durva következményekkel jár.…..
 Gyonyoru napra ebredtunk. Bar otthon nem tudom, milyen ido van, ez kulonosebben nem is erdekel. Itt csodalatos napsuteses reggelem volt, mint szinte mindig, el sem aludtam, mas nem is kell a boldogsaghoz. Apropo boldogsag, most igencsak fel vagyok dobva, kitalaltam tegnap, hogy fogom okitani…..
 Hat ma megint elaludtam, de bejottem egy jo ket oras kesessel, ezernegyszaz forintomba fajt a huszonot kilometeres taxi. De ugy tunik, barmennyire is azt hinne az ember, megsem olyan egyszeru dolog kirugatni magad, mindossze annyit mondtak, hogy kezd szokassa valni ez a dolog es cccc. Voltam…..
 Na ez a bejegyzes most masmilyen lesz, mint a tobbi, es nem, Katus, nem neked fog szolni sajnos, de majd az is eljon. Ez most bizony arrol fog szolni, hogy en mit erzek ezzel az egesszel kapcsolatban, es akit erdekel annyira a blogom, hogy olvassa, azzal szivesen meg is osztom, kesz, csa. Jol…..
 Na hát párszor nem mentem be, és emailben kirúgtak, de bementem, és az igazgató minden különösebb bármi nélkül visszavett, úgy tűnt, mintha az egész csak valami leckéztetés lett volna. Pedig egy részem már megörült, hogy hazamehetek na kihez. Ezek mind igen friss dolgok,…..
 Először is, kiderült, hogy annyi pénzből megélni, amennyit keresek, hasonló, mint otthon a minimálbér. Főleg, hogy itt mindig minden elromlik, és ugyanannyiba kerül megcsináltatni, mint otthon (pl. wc-lehúzó tizennégyezer forint, aranyos tarifa, főleg hogy kedves feka…..
Hátrányai: - a vezetékes víz nem iható- vezetékes gáz nem létezik- a szemetet nem viszi el senki, ezért általában felgyújtják, ez kifejezetten környezetkímélő megoldás- emiatt az utcákon halomban áll a szemét. igen. mindenhol- mindenki át akar baszni. tényleg. mindenki.…..
  Mielőtt elment volna kedves Patrick, elmentünk besörözni meg ettem is egy baromi jót. Kiderült, hogy tök jófej. Mondjuk gyengéje a pia, a nők meg a drogok, dehát kinek nem, na. Vissza kellett mennie Indonéziába, mert visszatörlesztette az összes hitelt, ami a házán volt,…..
 Na gondoltam megosztom veletek, mi történt a hétvége óta, egész sok minden. Mindjárt hétfőn elmentem a bevándorlási hivatalba. Természetesen csak mi voltunk ott, úgyhogy mindössze két órát vett igénybe a procedúra, köszönhetően indiai barátaink szorgosságának. Úgyhogy…..
  Elképesztő ez a hely. Végre bekerültem a városba, és ez valami elképzelhetetlen. Az egész kb. olyan, mint egy iszonyatosan durva delírium vagy fless, aminek mindenki a része, leginkább mondjuk egy fesztiválhoz hasonlítanám, persze a jobbfajtához. Amikor nem te vagy meg ő…..
 Na hát megint írok ide valamit, azért elég sok dolog történt velem, mióta legutóbb posztoltam. Például kiderült, hogy az ázsiai diáklányok nem csak a pornófilmekben szexik a fekete keretes szemüvegükben, hanem a való világban is, bár azért a legtöbb nem valami szép.…..
 Na már vége is a sulinak. Azért persze nem 11-kor, mint ahány óra nálatok van, itt négy és féllel több van, de még így is király. Vagyis ugye annyira mégsem, mert konkrétan semmit sem lehet csinálni a campuson, és már eléggé vágynék egy jó hideg sörre, főleg ugye a…..
 (Az első felvonás itt található, hogy teljesebb legyen a kép.)Szóval, mint mondottam az előző felvonásban, valami mély, személyes dologról van itt szó, amelyet nehéz csak úgy kapásból kipöccinteni. Az hogy ki vagyok, és mi az ami történik minden téren vitatható, de…..
Szívjanak a hitelesek, mert megérdemlik? A bankok és az állam is felelős. De ami a bankoknak fáj, mindenkinek fájni fog: ha nincs hitel, nincs beruházás és új munkahely sem. Ezért az államnak, vagyis nekünk kell majd ezt megfizetni. Egyre több szempár szegeződik a forint és a…..
tomcse 2010.09.14 23:49:30
Először is, ezeket a hiteleket valakinek mindenképpen ki kell fizetnie, mert ha nem, az egész bankrendszer bedől, ez világos. A nehezebb kérdés már valóban az, amit a post és a kommentek is tárgyalnak: vajon kinek?

Ameddig a felvevő képes rá önerőből, anélkül, hogy az éhhalál fenyegetné, addig evidens, hogy neki, vállalta a kockázatot. Persze, nem fejtették ki neki, pontosan milyen kockázatokkal is jár, blabla. De attól még aláírta azt a papírt!! Normális ember nem ír alá olyat, amit előtte nem olvas át rendesen...

Ha viszont Péter az egyedüli kereső a családban segédmunkásként, míg Anna az egy éves gyerekkel van otthon, akkor evidens, hogy nem képes egy ilyen, akár 50-60%-kal megnövekedett törlesztési részlet fizetésére.

Először is, szerintem még mindig jobb Péternek segíteni, mint Ferenc avagy Viktor új X6-os BMW-jét finanszírozni. Mert ugye, ha erre megy el az adó, kevesebb marad az államnál, abból kevesebbet lehet elrakni.

Ezt a pénzt viszont nem csak és kizárólag adni lehet. Mi lenne mondjuk például, ha ez kölcsön lenne? Mindenki fizetne valamennyivel többet, mint amennyit először kellett (ez elvárható, mi több, megkövetelhető), a maradékot pedig kipótolja az állam, és az adós akkor kezdi el azt törleszteni (ugyanakkora részletekben, mint a devizahitelt, ennek a pluszhitelenek a kamata lehetne akár infláció-alapú is), amikor a valutában felvett kölcsönt már visszafizette. Ez az államnak mindenképpen jó, hiszen nőnek a kintlevőségei, nem úgy, mintha a pénzt csak úgy minden nélkül odaadná, és hipp-hopp kámforrá válna.
 Két erősen filigrán alkatú fiatal sétál be egy híres pesti menedzser irodájába…  Sapkás buzi1: - Csókolom! Sapkás buzi2: - Csőváz arc! Menedzser: - Sziasztok, üljetek le. Kértek inni valamit? SB1: - Almalevet. SB2: - Egy Löwenbraut. Menedzser: - Miben…..