Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Medve11

7 bejegyzést írt és 114 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
 Az első, március végi De Vergulde Hand-poszt óta eltelt némi idő (hogy az ottani focis vonalat is továbbhúzzuk kissé: azóta csodák csodájára még mindig ugyanaz a szövkap, illetve megtudtuk, hogy létezik olyan, hogy Anzsi Mahacskala), én pedig nemrég megkaptam a márka…..
Immár két és fél éve írok borról és teáról. Gyakran kérdezik tőlem, hogy van-e bármilyen hasonlóság bor és tea között. Ha csak a felszínt nézzük, akkor a különbség nagyon nagynak tűnhet. A bort hűtve vagy legalábbis szobahőmérsékleten fogyasztjuk, alkoholt tartalmaz,…..
A hazai repülős közösség súlyos megaláztatást volt kénytelen elszenvedni a MiG-29-esek tavaly decemberi elsunnyogott kivonásával, mely egy korszak lezárása volt (lehetett volna...) a Magyar Honvédség történetében. A szerencse és néhány repülőbarát elszánt lelkesedése…..
Csak egy gyors videó:  ..
Most egyelőre magamat és titeket próbállak egy kicsit felpörgetni, ezért gyors, gondolatébresztő, intenzív és ropogós cikkeket olvashattok. Komolyan, egy eszpresszó elég hozzá :)Kína. Így, önmagában, egy  név. Sok mindent elindít bennünk. Ha túllépünk a filléres kínai…..
Először írni akartam egy nagyobb cikket, majd egy közepeset, végül egy kicsit. De lesz amilyen lesz, most írok is valamit.Találtam egy cikket, az energia-rabszolgákról szól, azaz, hogy mennyi 'rabszolga' tudná megtermelni az életedhez szükséges javakat. Az egész meghatározás…..
Pamacs és penge Majomsziget 2011.06.29 12:16:00
 Nyelvészkedés még úgyse volt, hát rajta. Tudjátok, mi az a majomsziget? Eredeti jelentése szerint bálokon azon fiatalemberek csoportja, akik épp nem táncolnak (vagy nem is akarnak), és a bál- vagy táncterem egy részén csoportba verődve, ácsorogva nézegetik a táncoló…..
Medve11 2011.06.29 15:39:28
Libegő világa Find the joy! 2011.06.23 16:00:00
 "We live, we die and the wheels on the bus just go round and round."                 This is for today. Again and again.  A kép innen van.  ..
Medve11 2011.06.25 08:00:22
 Hétvégén volt Székesfehérváron a Tűzzel-vassal fesztivál, ahol immár visszatérően megtisztelő feladatom a kiállító késkészítők által különböző kategóriákban indított kések versenyét bíráló zsűri munkájában történő részvétel. A fesztivál programjában…..
Itt a Változás Kora Éledek 2011.06.22 21:21:00
Élj!! A harcba elszántan kell menni, az életet szenvedélyesen átölelni, emelt fővel veszteni és merészen győzni, mert a világ a bátraké és az élet túl sokat ér ahhoz, hogy jelentéktelenné váljon.  Igen, én, újra itt. Majdnem 5 hónappal később, egy változással…..
 Flasi bá' üzletével kapcsolatban írtam korábban: gyerekek, borotvakés-ügyben nagyon nincs veszve a haza. Nos, nagyjából ugyanígy mondhatom a Metropolitan szépségszalon most nyílt Pesti Borbélyműhelyével kapcsolatban: gyerekek, borbélyügyben sincs veszve. Sőt! Reneszánsz…..
 Bruce kolléga szemfüles volt, nála tudtam meg: pár napja fölkerült a YouTube-ra a Discovery Hogyan készül (How It's Made) sorozatának azon epizódja, amelyből a klasszikus zsilettpengék (a filmben a Croma márka) gyártását és egy pillangós készülék, jelen esetben pont a…..
Medve11 2011.04.25 20:20:14
@dark future:
Egyet ne felejtsünk el. A krómot elég egy életben egyszer megvenni... A műanyagot? Gyárilag kuka...
Most már tényleg kijár egy vállveregetés a Országos Magyar Vadászati Védegyletnek, a kormányváltást követően tényleg nagyot húztak. Felkérték Semjén Zsoltot elnöknek. Így nem kell holmi lóti-futi lobbistákat fizetni, hiszen maga az Elnök úr / Miniszterelnök-helyettes úr…..
 Hollandus napokat élünk, fociban pénteken itthon kaptunk tőlük egy négyest (sportlap-stílusban: az Oranje labdamágusai négyszer bűvölték a hálóba a pöttyöst), holnap pedig odakint jön a folytatás. Focit ugyan nem nagyon nézek, minderről azonban eszembe jutott, hogy hoppá,…..
Pamacs és penge Szülinap 2011.02.20 11:07:00
Pont ma egy éve indult a Pamacs és penge blog. Már az sem lenne rossz eredmény, hogy továbbra is létezik és aktív, de a helyzet ennél azért még sokkal jobb. Egy év alatt született 95 bejegyzés – azaz nagyjából hetente kettő. Kapott kábé 750 kommentet, ez posztonként közel…..
Itt a Változás Kora A témáról 2011.02.09 00:01:00
Igen, csak így, ilyen egyszerű a cím. A témáról. Még a nem szakavatottak számára is sokat elárul, hogy természetesen valamilyen témáról lesz szó. Méghozzá eme nemes blog témájáról. :) Mert amennyire maga a téma, a változás egyértelmű, olyannyira maga a fogalom tényleges,…..
Itt a Változás Kora Fejléc-kép 2011.02.08 22:00:00
Gyorsan közzétenném még a blog elkészüléséhez elengedhetetlen segítséget nyújtó képek listáját:Változás előtt: http://fezlergeorgina.blogspot.com/2010/11/mtasz-valtozas.htmlVihar: http://www.sxc.hu/photo/1100938A tehén: http://www.sxc.hu/photo/1104259és nem…..
A változás kora itt van. Nem tegnap, nem holnap, MA. Minden változik. Változnod kell, hogy túléld. Ez az interaktív blog erről fog szólni. Adatok, tények, elemzések és mindezek megélése Közép-Európa közepéből. Gyere, a kommenteddel segítsd te is a változást!  ..
Pamacs és penge Servus Barbus! 2011.02.02 10:30:00
 Figyelitek azért, szép lassan körbejárjuk a környező országok klasszikusnak mondható hagyományos borotválkozási termékeit (jelzem, horvátok, bolgárok, sőt, újabb lengyelek is már a spájzban vannak). Most sem megyünk messzire: elég átlépnünk Szlovákiába, és már vár…..
Pamacs és penge Volví a casa... 2011.01.27 08:30:00
 ...azaz megjöttem, éledhetünk! Messze voltam és sokáig – hogy hol, arról hamarosan lesz egy kis poszt, mert persze sikerült nem üres kézzel hazatérni –, és sanyarú sorsomat illusztrálandó, íme egy kép arról, hogy blogunk témáját illetően milyen sivár…..
Medve11 2011.01.27 08:44:40
Libegő világa Döntés 2010.12.16 16:00:00
Az embert a döntései határozzák meg.Lehet jó, vagy rossz döntést hozni. És azt is lehet, hogy nem döntünk.Bár talán a döntést még mindig könnyebb meghozni, mint aztán véghezvinni.Kifogások, indokok, idő, munka, család, pénz.Aztán a dolog egyre jobban belefúrja magát az…..
Medve11 2010.12.29 11:49:31
 Besűrűsödött az ünnepek előtti időszak, hegyekben áll a tesztelni- és a megírnivaló... Na, igyekszem fölkapni a fordulatszámot, addig is: nagyon kellemes ünnepeket kívánok!   Képek: a Gillette Blade magazin címlapjai 1925, 1927 és 1929 decemberéből, forrás: Razor…..
Medve11 2010.12.25 21:55:57
 ...vagy csak szeretnél újat, szebbet is, és el tudsz menni mostanság Budapesten a Vörösmarty téri karácsonyi vásárba, akkor neked jó lesz. Voltam, körülnéztem, tanulmányoztam: szokás szerint árul ott most sok fazekas és keramikus, közöttük azonban igazából egy van, aki…..
 Még október volt, amikor a Nadler kézi készítésű szappan blogon megtudtam: a készítő, Alma borotvaszappanba vágta a keverőkanalát. Persze, hogy megörültem, hisz továbbra is nagyon szeretném, ha lennének itthon minőségi, jól működő kézműves borotvaszappanok.…..
Öcsém kocsonyát főzött. A húsokat jól besózta, két napi sóban állás után lemosta őket, majd lassú tűzön főzte. Hagymával, fokhagymával, szemes borssal. Ahogyan azt kell lehabozta. A megfőtt húsokat tálcára szedte, majd tányérokba tette. Az előtér elég…..
Medve11 2010.12.05 09:46:33