Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Pety@

40 bejegyzést írt és 57 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Hülyeség. A hal nem a fejétől bűzlik, egészében véve egy büdös állat. A magyar közoktatás ezer sebből vérzik, bőven adna okot a kritikák mellett az építő javaslatokra is. Ilyet azonban hiába keresünk idehaza. Az új nemzeti alaptanterv valójában nem érdekel senkit, csak ürügy a frusztrált politikai…..
Szidónia élete Költözöm 2012.01.22 23:19:14
Blogom új helyre költözött 2012-vel:  http://polski_fiat_126p.garazs.net/ A kisautóval kapcsolatos eseményeket mostantól ott dokumentálom... ..
Sikerült végre eljutni odáig, hogy a Koranttal kezelt részeket le is fessem. Sajnos nem volt módom fújni, így az ecsetelős megoldás maradt, nem mondom, hogy szép lett, de legalább kezelve van a felület és még mindig egyel szebb, mint volt... (Képek a bejegyzés végén)A hétvégén…..
Időközben megejtődött a gumicsere és a futómű állítás. Az emelők és aknák szélessége miatt nem minden nehézség nélkül, de végül sikerült mindkettő. Futóműves bácsinak szerintem nem én leszek a kedvenc kuncsaftja, sokat szopott a berohadt csavarokkal... :D A lényeg, hogy…..
Szóval, igencsak el vagyok maradva a blogolással, pedig azért történt egy s más a nyári találkozó óta. A találkozóról én már nem írok, mások már megtették helyettem is. Ami említésre méltó a nyári tali kapcsán, hogy szereztem a kocsira ELEGANT hátsó lámpát, ezzel egy…..
No, az elmúlt időszakban kissé hanyagoltam a blogolást. Szeretném azt mondani, hogy ennek az az oka, hogy nem volt semmi említésre méltó, de ez sajnos nem lenne igaz. A valóság az, hogy lusta voltam, illetve a legutolsó bejegyzésem közzététel előtt elszállt az első bekezdés…..
Hát igen, valamikor a Tatai találkozó környékén történt, hogy a gyógyszerem teljesen és végérvényesen elgurult, meg sem találtam, bár nem is nagyon kerestem. Egyszerűen elegem lett, hogy amint egy kicsit hangosabbra teszem a zenét, abban a pillanatban elkezd torzítani. Persze ez…..
Szidónia élete Szabadnap 2011.04.21 20:31:26
Mai napom kellemesen alakult: a kerület, ahol az iroda van, bejelentette, hogy ma áramszünet lesz. Erre a főnöl bejelentette, hogy ma mindenki szabadságon lesz. Én meg kihasználtam a hirtelen jött lehetőséget, és a kisautóra fordítottam az időt.Első körben elmentem, vettem egy…..
Szidónia élete Tavasz 2011.04.16 18:27:41
Itt a tavasz, dagad a ......jókedv. Sajnos a tavasszal nem lett több szabad időm, így nem jut annyi a kocsira, amennyit szeretnék, de azért vannak dolgok, amiket az ember nem hagy ki. Ilyen például az OT Expo a Vasúttörténetiben, ami lehet bármilyen béna, mint ahogy évről évre…..
Szidónia élete Szívatás 2011.04.02 19:47:23
Na, ma megint megszívatott a kisasszony, de most végre úgy igazán, szívből, nem csak úgy tessék-lássék.A sztori a következő: anyámékhoz indultam szülinapozni, anyám és ikertesója szülinapjára. Nem mondom, hogy frakkban voltam, de azért úgy kinéztem valahogy......amikor…..
Szidónia élete Öröm e bódottá 2011.03.18 12:52:00
Tegnap elsőre, szó nélkül átment a kisautó a műszakin. Két évig megint nyugi van. :)Csak, hogy kép is legyen... :)..
Történt még a múlt vasárnap, hogy kondenzátorcserére szántam rá magam, mivel már erősen érett a dolog. A cserével nem is volt komoly gond (leszámítva, hogy a vásárolt kondi saruján a lyukat még ki kellett tágítani egy fúró segítségével, hogy rámenjen a csavarra, de ez…..
Ma volt a kocsi szerelőnél. Nem vittem teljesen idegenhez, klubtárs az illető, szel-mester. Már nagyon idő szerű volt, május óta húzódott a tengelycsonkok cseréje, a kormány olyan volt, mintha friss betonban próbálnám eltekerni. Meg a fékekre is ráfért már némi vérfrissítés,…..
Szidónia élete Villámbejegyzés 2011.01.23 21:14:48
Gyors bejegyzés egy kínos esetről:Ma de. anyámékhoz indultam a kisautóval. Rohadt nehezen akart beindulni, eleinte csak egyhengerezett, aztán fordult kettőt rendesen, megint leállt, megint egyhenger, leáll, egyhenger, leáll... Ez ment kb. két percig, végül elkapta a fordulatot és…..
A mai nap sikeresen elrajtolt két klub-/márkatársunk a Budapest-Bamako Ralin, a reggeli órákban a budapesti Hősök teréről. Ennek apropóján sikerült megint egy kis autós megmozdulást összehozni, jópáran kimentünk a rajtra búcsúzkodni. A hangulat fergeteges, felejthetetlen,…..
Pety@ 2011.01.17 12:38:56
@ogy: Ja, de legalább keresztbebasztam a kocsit az Erzsébet híd budai lehajtóján az S-kanyarban... Kurvára kiadta... :D
Már jó régen nem írtam blogot Szidiről, de ennek nagyon egyszerű oka van. A kisasszony nem tesz semmi rosszat, nincs vele semmi gond, minden a legnagyobb rendben. Na meg persze a téli időjárás beálltával pihenő üzemmódba tettem, kímélem a kislányt. A közgyűlés óta be sem volt…..
Pety@ 2011.01.17 12:36:58
@ogy: Bakker, mióta érv a pénz a hobbiautózásban? :D Pont Neked magyarázzam...? :D
Amúgy is ráfért a kocsira, hogy megmozgassam, közgyüli óta nem ment... :)
Végre ismét van egy kis időm beszámolót írni kisautóm hogylétéről, mellyel megint csak nagyon sokadt haladtunk az utóbbi időben.Előző postomban említést tettem az oldalfalak felkerüléséről, szerencsére lehetőségem volt eljutni a tett helyszínére, és készítettem pár…..
Pety@ 2011.01.16 21:31:21
@loska: Igen, én is pont a nyári talira gondolva kérdeztem a nyarat. Szorítok, hogy összejöjjön! ;)
Nos, sajnos azóta, hogy elvittük Pityut a lakatoshoz, szintén nem volt túl sok időm írkálni, mivel idő közben lediplomáztam és felköltöztem Budapestre, otthagyva ezzel a barátaimat, és a világ legszebb és legjobb városát: Egert. :(Mivel pesti életem kezdetét vette, ezért…..
2010 október 1-3-ig tartott a Club 126 őszi találkozója, melyet Felsőörsön tartottunk, remek hangulatban. Pénteken reggel még Gyulával és Losival meglátogattuk Losi kocsiját a lakatosnál, elvittük a még a kocsiban levő, de a lakatost zavaró cuccokat Losi albijába (itt is…..
 Az első képen valami gyönyörűséges a színe, pont olyan, amit elképzeltem!     ..
Pety@ 2010.09.20 16:11:17
Pety@ 2010.09.21 00:41:34
@loska: ugyan már, Neked sem kell már sokáig várnod, hogy Pityu befejezze a wellness-t :)
Szidónia élete Benzincső csere 2010.09.14 19:22:00
Már egy ideje fontolgatom, hogy ki kéne cserélni a benzincsöveket, mivel még mindig a gyáriak voltak benne, és hát huszonegy év még a lengyel benzinálló benzinre zsugorodó csöveknek is sok. És mivel már kellően feszes volt ahhoz, hogy megpendítve normál zenei A hangot adjon, így…..
Nos, ezt is megértük gyerekek!!! :D Elkészült a fényezés! Élőben még nem láttam, a képek Laceeee által készültek! Mint tudjuk, a képek sosem adják vissza az igazi színt, tehát majd kiderül élőben, hogy valóban olyan színt sikerült-e rávarázsolni, amit én…..
Szidónia élete Apróságok 2010.09.03 16:48:00
Mint azt írtam, az ablakmosó csövét sikerült elszarni, és hát csak nem bírtam nyugodtan ülni a seggem, még tegnap kitaláltam, hogy nekem márpedig azt azonnal és sürgősen meg kell oldani, hogy ne legyen egy toldozott-foldozott cső az ablaktörlőre gyorskötözőzve. Úgyhogy…..
Szidónia élete Ablakmosó 2010.09.01 16:32:52
Már egy ideje gondolkodom, hogy valami értelmesebb megoldást kéne találni az ablakmosóra, mert nagyon zavart, hogy nem lehet rendesen beállítani a spriccelés irányát, vagy nagyon laposan, az ablak aljára spriccelt, vagy nagyon fölé, a tetejére, sehogy sem volt igazán jó.Így aztán…..
Történt egyszer réges régen, úgy három nappal ezelőtt (najó, kicsit több, ez szombaton volt. (a szerk.)), hogy egy Szidónia nevű kispók jól ráijesztett a gazdijára. Történt ugyanis, hogy Fótról hazafele jövet hallgattam a Régi Fóti úton, hogy milyen szar szelephangja is van a…..