Regisztráció Blogot indítok
Adatok
fifuszfc

0 bejegyzést írt és 40 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Gőzerővel zajlik az "állásvadászat" az SZDSZ-es minisztériumokban. Persze nem a hagyományos, "beküldöm az önéletrajzomat és várom hogy behívjanak interjúra" módszerrel. Valószínűleg ezért nem léptek ki egyből a koalícióból, 1 hónapot adtak saját…..
UPDATE2: Nos, kiokosítottam magam. A képeket professzionális módon eltorzítottam, a rendszámra/névre utaló kommenteket eltávolítottam.És akkor nézzük. Kikapcsolom a félkövér írást, mert fele annyira karakter kell egy sor megtöltéséhez és ez zavaró.Máris jobb. Szóval! Előre…..
Emberek! Én szeretem a verbális/klaviaturális agressziót, de azért számoljatok már háromig, mielőtt elkülditek a hozzászólást. Nyugi! Próbáljunk kulturált majmokhoz méltón…..
Egy kefélgetős barátság kefélgetős részének mondata. Szeretni való történet, amelyben a magyar nyelv nem a nyelvtanórák része, hanem mindennél élőbb eszköz. Összehoz és elereszt.Sziasztok! Rövid, de ütős történet következik :) Nem voltak benne óriási, mindent elsöprő,…..
 Találtam valami nagyon erőset (via Bakura blog), ami kimaradt az SZDSZ-Új Generáció népszavazási kampányával foglalkozó bejegyzésünkből. Az ifjúsági szervezet freecardokkal is kampányolt, így: Népszavazás a szocializmusról, mi?..
Bitang nehézre sikeredett megint, pedig nem ez volt a cél. De legalább már tudjuk, hogy nagyjából hol a határ, hiszen helyes megfejtőink így is akadtak, sőt, volt olyan is, aki a nem egyértelműen feltett kérdésre két helyes választ is adott. A győztes azonban nem ő lett, hanem…..
Előkarácsony ide, vagy oda, a függőknek a vasárnap nem a Jégkorszakot, vagy a Múmiát (tipikus előkarácsonyi film a szeretet erejéről) jelenti, hanem továbbra is a Tűzvonalban soron következő epizódját. Na most végre kiderül, hogy Zsuzsa elárulja-e Bordás rejtekhelyét Maleknak,…..
HamPLÓ Egy sztrájk életképei 2007.12.17 18:47:00
És megkezdődött a Nagy Félnépi Értednemdolgozok-Nemellened. A Nyugati pályaudvaron az ország gazdaságpolitikájának spontán irányítói csapást mértek az ott működő gyorsbüfékre és újságárusokra, melyek forgalma a sztrájk miatt igencsak megcsappant. A pénztárcsarnokban a…..
 Ergé már kivonatosan megemlékezett Orpheus mester bejegyzéséről, de szerintem több is van benne, ezért a második poszt.  Régóta vártam, hogy valaki előáll az Index fasizálódásával: az utóbbi időben gyakran kap tőlük a kormány és a főváros hideget-meleget és a…..
A Fővárosi Közgyűlés szakbizottsága egyetlen futóversenyt sem engedélyezett jövőre. Az indítványozó Horváth Gyula szocialista politikus a FigyelőNet interjújában olyan karakán kijelentésekkel véteti észre magát, mint: "ez a város annyira meg van terhelve beruházásokkal,…..
autózz! Bebaszom a képedet! 2007.10.05 15:02:00
Bali ma a Hungária körúton járt és sikerült egy olyan helyzetet kialakítania, hogy kerekedjen belőle egy jó kis kiszállós-beszólós-fenyegetős sztori, amit aztán elküldhet nekünk.2007. október 5., Magyarország, Budapest, Hungária körút észak felé, az Árpád-híd előtt nem…..
Népszabadság • Kartell Zs. Péter • 2007. július 30.Hogy mióta vagyok biciklis futár? 2007. július 28. óta. Mióta egy „turbómagyar” (Kiss Ádám találó kifejezése a Hírszerző portálon) honatya felajzva a közkedvelt rigmustól („biciklit a Dunába, a…..
fifuszfc 2007.07.30 19:30:39
Tegnap a haladó, modern baloldal megünnepelte Horn Gyulát. A dicshimnuszok alapján lassan úgy fest, hogy mindennap hálát kell adnunk, amiért magyarnak teremtett bennünket az ég, s eredetiben hallhatjuk a politikust. A dobtáras keménymag köztársaságellenes dühöngése közben ipari…..
Sok dolgot rossz ilyen melegben csinálni, de az egyik legszörnyűbb – még annál is kiborítóbb, mint végighallgatni egy kormányülés utáni sajtótájékoztatót– autóval eltévedni. Nézzék végig a dailycognition összeállítását a vasárnapi sofőrök rémálmairól! A…..
fifuszfc 2007.06.21 09:45:59
Ezzel a szlogennel hirdeti magát a Budapesti Corvinus Egyetem (ami még ma is leginkább a Közgázt jelenti). Belülről nézve ennél jóval kevésbé fényes a helyzet. Nagyapónál olvasom, hogy most éppen a Statisztika és a Makroökonómiai Tanszékek készülnek kollektív távozásra. A…..
fifuszfc 2007.06.20 19:51:05
Az egész akkoriban kezdődött, amikor M. elvtársat jókora demagógiának köszönhetően (lsd. több függetlenséget a karoknak!) rektorrá választották.
A mi Tamásunk szerint az economics-nak (elméleti közgazdaságtan) nincs értelme és business-t (üzleti gazdaságtan, gazdálkodás) kell tanítani, mert "az a jövő".
Elős lépésben sikerült azonnyomban (még 2004 januárjában) elüldözni Kertesit és néhány társát a mikro-tanszékről. Persze a CEU és más intézmények tárt karokkal fogadták őket (pl. Szakadát a GVH-hoz került, de visszajár néhány órát tartani). Így aztán sikerült ellehetleníteni a mindennek alapját képező mikroökonómia oktatását (Kertesi idejében 1 előadás + 2 szeminárium [75 perces!] volt hetente, ez egyből 1+1-re változott). Tudom, hogy a diákok többsége utálja a mikrot, de ugyanők bevallottan nem tudják, hogy mi az a közgazdaságtan, amikor a Közgázra jelentkeznek. Hát a mikro! Vagy legalábbis azzal kezdődik.

A következő lépésben az ökonometriát nemzetközi szinten is kiváló minőségben oktató Kézdi Gábort sikerült elzavarni (a Közgáznak nem volt elég jó, de a CEU ennek ellenére képes volt lealacsonyodni hozzá...)

Ezzel a folyamattal párhuzamosan elkezdődött Trautmann László (más néven Trózi) hivatásos felemelkedése. Szinte egyszerre lett kari dékán (Közgazdaság-tudományi Kar) és tanszékvezető (Mikro tsz.). Egy idézet tőle: "a demokrácia szavatolója az atombomba" - mindezt law&economics (a jog közgazdasági elemzése) órán volt képes kibökni... Tróziról még annyit, hogy elvtelen módon utálja a szakkollégiumokat (amelyek tagjaik tevékenysége folytán jelentős szerepet vállalnak az egyetemi oktatásban - demonstrátorok, képzési progamok, tdk stb.). Az ok: egykor ő is szakkollégiumi vezető volt (TEK), de kivágták onnan vmilyen elszámolási vita miatt.

Nos, ahogy Trózi (aki, mint láthatjuk, egy fontos ember embere lehet) tört előre, egyre többen szóltak be neki, hogy nem kéne. Vagy legalábbis nem így kéne. Mármint tanítani. Pl. nem marxista politikai gazdaságtant kéne tanítani mikroökonómia helyett. A beszólók egyik prominens alakja Pete Péter, a makro-tanszék vezetője (tehát Trózi-dékán egyik beosztottja, kvázi).

Ezáltal a makro-tsz oktatói problémás helyzetbe kerültek. Ellent mertek mondani a dékánuknak, tehát menniük kell.

Közben megszüntették az elmélettörténet-tanszéket is (illetve határoztak a megszüntetéséről), mondván, hogy nincs rá szükség, olvadjon bele a gazd. és társ.töri tsz-be (amelyik egyébként egy tök másik karon van -> Társadalomtudományi Kar, és tök mással foglalkozik).

Ahogy itt olvasom, már egy hivatalosan G-karos (Gazdálkodástudományi Kar) tanszéknek is mennie kell (Statisztika tsz.). Róluk azt kell tudni, hogy ők készítik a Közgázon messze a legjobb (értsd: jól méri a diák tudását) és leghatékonyabb (értsd: viszonylag könnyen le tudnak vizsgáztatni úgy 800-1000 embert/vizsgaidőszak) vizsgasort. És érthetően elmagyarázzák a statisztikát.

Szóval a Közgázon alakul a nihil. Köszönjük, Trózi! Köszönjük, Mészáros Tamás!
Az elmúlt évek szüntelenül harsogott szocialista toposza, hogy az ellenzék külföldre viszi a belpolitikát. Erre mit ad Isten, a Brüsszelben gyanútlanul kóválygó, jobbára csak sörnedűket ízlelgető turista szemét több helyen kiszúrja egy konferencia plakátja, amelynek az alábbi…..
w Vackor néni busza 2007.06.13 06:00:00
Szaftos hörögnivaló készülődik, máris ünnepelhet a hörgipar. Be lesz itt zárva több száz iskola. Megö-hö-lik a falut, húgybasüppesztik, véknyába tipornak a falunak ezek, mert gyűlölik a puszták népét, mert ezek azok. Pedig igen, be kell zárni, mégpedig sürgősen. Viszont…..
Királyrák A világ G8-pontja 2007.06.07 15:28:00
Nos, srácok, most egy kicsit mélyebbre ásunk a világ nyolc vezető nagyhatalmát képviselő hölgyek-urak hátsójában. Lássuk hát, miről is tárgyaltak és állapodtak meg eddig ezek a nagyszerű emberek. Olyan fantasztikus előrelépések történtek ugyanis, hogy ha ezt tudná, egymás…..
w Pótvizsga 2007.06.08 04:00:00
Erről [screenshot]csak röviden, mert hát azt akarják ezek a szerencsétlenek, hogy foglalkozzon velük valaki, cserélje ki a pelust, figyeljen oda rájuk. Viszont a kisegítő korrepetálás nekem nem feladatom. 1. Nem kerítés, hanem viadukt, és nem az árpádsávból, hanem a…..
Nou San Trafford One year to go 2007.06.07 19:55:00
Még a Vágási-családban is előfordult, hogy Feri és Juci nem értett egyet valamiben, így nem meglepő, hogy szerkesztőségünkben is felütötte fejét a turáni átok. A nézetkülönbség pedig dühödt fanatizmusba hajszolta jelen sorok szerzőjét. És nem is bántam meg, hogy…..
Az Oktatási és Kulturális Minisztérium sajtóosztálya levélen reagált a Comment:com posztjára, amiben bemutattuk, hogyan tilt ki a minisztérium épületéből a sajtóosztály egyik munkatársa egy mozgássérült fiatalt. Ebből a levélből idéznénk a legfontosabb részt. A…..
w Díjugratás 2007.06.06 06:00:00
Döntött az Alkotmánybíróság: igenis népszavazni való téma a vizitdíj és a tandíj. Egyfelől azért, mert olyan kis elenyésző összeg az, hogy meg sem érzi a költségvetés – ami arra utal, hogy a taláros testület hirtelenjében pénzügyminisztériumot kezdett játszani,…..