Regisztráció Blogot indítok
Adatok
coccolina

0 bejegyzést írt és 3 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Skizotéria A jövőbe nézve 2010.08.02 16:32:00
Újabban visszatérő téma a gyógyszer szedés kérdése. Már nem a betegségből adódó makacs megtagadás a jellemző, hanem a kételyek, a bizonytalanság, ami egy gyakorlatilag gyógyult emberben merül föl.  Nem zárkózom el a kérdés elől, és már félelem sincs bennem mikor…..
coccolina 2010.08.05 16:05:40
@fényeske: Szia! Én is egy családtag vagyok:. Elejétől végig elolvastam a blogodat. Vannak benne részletek, amivel nem értek egyet, de ezt talán valamikor személyesen. Viszont én is úgy gondolom: igen is Attilának meg kell tanulnia önállóan élnie, hiszen a szülei nem mindig lesznek mellette sajnos. Attilának is ugyan olyan joga van a boldogságra, mint a többi embernek. Ismerek jó pár fiatalt, akinek nem ez éppen a betegsége, de hasonló betegségekkel küzdenek. Akkor ezeknél az embereknél akadályozzuk meg, hogy párjuk és gyermekük legyen? Arról nem beszélve, ma már van genetikai tanácsadás is, ott is tudnak segítséget nyújtani, ha majd eljön az idő:). Ja még egy: nem baj, ha Attila nehezebben barátkozik emberekkel, és tartózkodóbb. Ennek is meg van a jó oldala. Attilánál is el fog jönni, hogy szerelmes lesz és megtalálja a párját. Ne aggódj emiatt, és ne kutakodj a miértjéért. Még fiatal nem késett le semmiről.
coccolina 2010.08.05 19:32:16
@fényeske: igen értem, hogy miről beszélsz, de a barátságot, szerelmet önmagának kell megoldani, te csak abban tudsz segíteni, hogy amikor kell, vagy kéri mellette állsz. Egyébként Attila a kezdeti időszakhoz viszonyítva rengeteget változott előnyére, nem az a teljesen magába húzódó gyerek, akiből csak harapófogóval lehetett valamit is kiszedni. Hidd el változni fog még e téren is:)
coccolina 2010.08.05 22:13:57
@Fabius:
Én is így gondolom, segíteni kell neki, akar a gondolkodás módjának megváltoztatásában is.:). Egyébként nem tudom láttátok-e Dr. Csernus: A skrizofénia kezelése című videóját. Érdemes megnézni, illetve meghallgatni.

videoklinika.hu/video/csernus_skizofrenia_kezeles