Regisztráció Blogot indítok
Adatok
cuento

20 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
     Steven Gunn, az Oxfordi Egyetem tudósa a 16. század baleseti jegyzőkönyveit tanulmányozva többek között az alábbi érdekes haláleseteket találta: íjászbalesetek: az áldozatok vagy túl közel voltak a céltáblákhoz, vagy rosszkor mentek összeszedni a…..
Leonardo da Vinci: Hölgy hermelinnel, 1490 körül, Czartoryski Alapítvány ,Joseph S. Martin/ ARTOTHEK  Az érintetlen szélű, egy darabból álló diófatáblára festett portré 1490 körül készülhetett, amikor Leonardo da Vinci a milánói udvar szolgálatában állt. A kép…..
cuento de hadas A "zöld tündér" 2011.05.11 12:33:00
       Reklámplakát 1896-ból, az abszintot propagálva. A szép hölgy nem csak isteníti az pohárban lévő italt, hanem azon túl egy olyan korszakba tekint, amit ez a különös zöld ital szimbolizált.(belga poszterművész…..
           Az 1920-30-as évek New Yorkját a már-már a bibliai Bábel tornyának történetét idéző versengés jellemezte a gazdasági nehézségek ellenére. Az Empire State Building előtt a Chrysler és a Bank of Manhattan…..
cuento de hadas Brida 2011.05.02 13:32:00
Mi más is inspirálhatna blogírásra, mint Coehlo:-). Őt olvasom, még csak fél órája, de máris a hatása alá kerültem."Amikor valaki megtalálja az útját, nem szabad félnie. Elég bátornak kell lennie hozzá, hogy rossz lépéseket tegyen. A csalódás, a vereség, a csüggedés…..
A norvég nép természetimádata a nemzeti azonosságtudat alapvető eleme. A túrázás és a séta remek lehetőség arra, hogy kimozduljunk a lakásból, vallják a norvégok; ilyenkor az ember maga mögött hagyja a civilizáció minden áldását és nyűgét, hogy kapcsolatba kerüljön…..
cuento de hadas NO COMMENT... 2010.09.09 15:10:00
            ..
cuento de hadas Őszi dekortippek 2010.09.09 14:43:00
Nagyon gyorsan elszállt a nyár, az ősz számomra sokkoló volt. Sok eső, hideg, borús idő, elhatároztam hát, megpróbálom az évszak szépségeit látni. Ehhez gyűjtöttem pár őszi dekortippet, amiket megosztok most az oldalon.A meska.hu-n találtam ezt az ablak vagy ajtódíszt, nagyon…..
            "When in Provence, all your senses awake" - vagyis érzékeid kinyílnak ezen a gyönyörű vidéken.A szemed számára a színek szimfóniája: az olajfák pastel zöldje, a tenger és az ég kékje, a levendula lila…..
Robert Capa (eredeti nevén Friedmann Endre Ernő) képei közül ez a kedvencem. Pablo Picasso és Francois Gilot.A francia tengerparton sétál Picasso a feleségével, a háttérben pedig Picasso unokaöccse látható. A kép 2-3000$ értékű.Capa (ekkor még Friedmann) a harmincas évek elején…..
Engem is elvarázsolt.Paulo Coelho 1947 augusztusában született Rio de Janeiróban, Brazíliában. Pörgős életet élt, számos akadályt kellett leküzdenie, mielőtt világszerte ismert sikerkönyvek írójaként nemzetközi hírnévre tett szert. Kamaszkorában találkozott az elektrosokkos…..
Az m1 műsorán látható péntekenként80 kert nyomában a Föld körül (Around the World in 80 Gardens)angol természetfilm sorozatJövő héten a japán és a kínai kerteket mutatja be, ezért gyűjtöttem pár inspiráló képet JAPÁN        A japán…..
           A kínaiak a teáról azt tartották, hogy ápolja és meghosszabbítja az életet, ezért eleinte orvosság gyanánt itták. Egy i. sz. 600 körül élt császárról feljegyezték, hogy tealevél főzete gyógyította ki…..
Párizs, szeretlek!színes, feliratos, svájci-francia romantikus film, 120 perc, 2006Huszonkét rendező, tizennyolc rövid történet, és egy egész estés szerelmi vallomás a fények és a szerelem városáról, Párizsról.    …..
 Claude Monet (1840-1926) - impreszionizmus       Woman with a Parasol, (Camille and Jean Monet), 1875       Woman in a Garden, 1867           Argenteuil,…..
Eredet - (Inception) színes, magyarul beszélő, amerikai-angol sci-fi, 142 perc,…..
Sir George Everest1790. július 4-én született- angol mérnök, India első feltérképezője. A derék ezredes neve mégsem ezért maradt fenn örökre: bár a hegyet ő maga soha nem látta, róla nevezték el a Föld legmagasabb hegycsúcsát, a 8848 méter magas Mount Everestet.…..
Étcsokis meggylekvár Hozzávalók: 1 kg magozott meggy, 500 g befőzőcukor extra 2:1, 15 dkg cukor, 10 dkg étcsokoládé. Tisztítsd meg a meggyet, vedd le a szárát, és magozd ki. A gyümölcsöt botturmix segítségével pürésítsd, majd lassú tűzön tedd fel főni a cukorral. Akár…..
Richard Avedon (1923-2004) egyik leghíresebb felvétele, Dovima with Elephants, evening dress by Dior (Dovima elefántokkal, Dior estélyi ruha). A felvétel a párizsi Cirque d'Hiver elefántjaival és az ötvenes évek híres modelljével, a fekete-fehér Dior-ruhát viselő Dovimával készült,…..
cuento de hadas Első bejegyzés 2010.07.24 13:26:00
Ezennel megnyitom gyűjteményem...
 ..
cuento 2009.09.04 17:44:00
Sziasztok!
A képeket látva nagyon kíváncsi voltam mit gondolnak róluk mások, akik szintén érdeklődnek a divat iránt. Gyönyörű, szép, elegáns, kövér, krumpliorrú- ezek hangoztak el nagyjából, a zenei vonulat mellett. Szerintem olyan semmilyen, semmi egyéniséget nem látok a képeken, agyonsminkeltnek és agyonretusáltnak tűnik, nem csoda hogy hasonlíthat akár Jessica Alba-ra is, hisz tucatfejet varázsoltak neki. A harisnyakötős összeállítás és fekete csipke felső (sajnos az alja nem látható, pedig felkeltette az érdeklődésem) nevezhető ruhának, a többi aranyszínű karácsonyfadísznek vagy kék hálóruhának tűnik. A képsorozat mondanivalója nekem valahogy az, hogy hogyan lelkesednek a homokos fiúk a "díváért/sztárért". A körömfestős képtől majdnem kidobom a taccsot, annyira férfiatlan és annyira puncsos. A negyedik képen a fiúk ruháján az arany karácsonyfadíszek inkább egy karácsonyi számba mennének el, de valahogy nem passzol a karácsonyhoz a napszemüveg:-). Az utolsó előtti képen szépen domborodik a fiúcska gatyája és feszül ám a kockahas, de ha ezzel tudják csak megjeleníteni a férfias kisugárzást, akkor nagyon gyenge. Ha esetleg azt akarták volna megmutatni, hogy milyen egy csillogó nő, aki magába bolondítja és szolgává teszi a férfiakat, akkor ez egy csúnya melléfogás. Persze biztos akad, akinek ezek a fiúk a megtestesült férfiasságok, és ez a kommersz nő a "díva". Maga Shakira nem érdekel, sem jót, sem rosszat nem mondok felőle, a képeket elemeztem.