Regisztráció Blogot indítok
Adatok
btanarur

0 bejegyzést írt és 6 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A brit taxiknál és egy átlagos parkolóhelynél is kisebb alapterületű lakások építésére kaptak engedélyt a dél-londoni Croydonban. Ezért a "lakásért" havi 572 fontot (majdnem 200 ezer forintot) kértek..
A Szovjetunió egyik különlegesen fontos és nagy cége volt a játékok területén otthonosan mozgó Elektronika, akik a nevüknek megfelelően nagyrészt elektromos játékokat készítettek a gyerekeknek.Az egykori vasfüggöny egyik játékgyártók által kiélvezett előnye volt, hogy a nyugati játékok nem jutottak…..
Harmadára csökken a fák mennyisége és több, mint félévet csúszik (a strand elkészültéig) a parkolók átadása a Pesterzsébeti Jódós-sós Fürdőnél. Ígéretem szerint az elkövetkező hónapokban többször is foglalkozom a pesterzsébeti „Várkert bazárként” átadott kampányfürdővel. A felmerülő kérdések közül…..
A húsvéti szar időt kihasználva a blog szerkesztősége úgy döntött, hogy levágja magát a Balatonhoz, mert ott legalább a kertben lehet szenvedni a felhők miatt, nem pedig egy lakásban, mint amúgy tennénk. Meg amúgy is, néha kell egy kis szünet, nem lehet állandóan a neten itt…..
A Zugügyvéd az alábbi üggyel elköszön egy hétre, szabadság miatt:  Kedves Zugüdvégy!Szeretném kérni mihamarabb a segítségét. Az történt ugyanis, hogy a szomszédom megelégelte a kertjébe űrítő macskákat.Végső elhatározásában úgy döntött, hogy patkánymérget…..
btanarur 2009.08.22 13:20:35
Na, mivel már hosszú ideje senki nem szólt, ezért megnéztem a törvényt:

" 2004. évi X.törvény
a Büntető Törvénykönyvről szóló 1978. évi IV. törvény és a hozzá kapcsolódó jogszabályok módosításáról*

...

2. §

A Btk. a következő alcímmel és 266/B. §-sal egészül ki:

"Állatkínzás

266/B. § (1) Aki

a) gerinces állatot indokolatlanul oly módon bántalmaz, vagy gerinces állattal szemben olyan bánásmódot alkalmaz, amely alkalmas arra, hogy annak maradandó egészségkárosodását vagy pusztulását okozza,

b) állattartóként, háziasított emlősállatot vagy az ember környezetében tartott veszélyes állatot elűzi, elhagyja vagy kiteszi,

vétséget követ el, és két évig terjedő szabadságvesztéssel, közérdekű munkával vagy pénzbüntetéssel büntetendő."

Tisztelettel jelentem, hogy ez alapján senki nem végezhetne vágóhídon sem semmiféle olyan tevékenységet, amely az állat pusztulását okozná. Ugyanis az "indokolatlanul" szó azt is jelzi, hogy csak akkor olthatnánk ki egy állat életét, ha a mienk lenne veszélyben. Amíg van kenyér, tejtermék, növényzet, addig bizonyítottan életben marad az ember.
A házi disznóölés, a kakas fejének levágása, a rák élve történő leforrázása vajon kimeríti az adott paragrafust?
Igen, igen, igen.
Akkor, engedtessék meg nekem, hogy én is hadd legyek törvényt kevésbé tisztelő.

De még egy adalék: nem ÉN vagyok az állatartó, aki a ...háziasítoot állatot elűzik. És amúgy mit jelent, hogy "kiteszi"?
Az én fogalmaim szerint az ősi, ragadozó ösztönnel rendelkező állatot megszabadítom az urbanizáció nyűgjétől és szabadságot adok neki.
Ennyi.

Még valamit. Három delikvens után egyáltalán nem tapasztalható a többiek "territóriumfoglalása" :P