Regisztráció Blogot indítok
Adatok
komolyzene

3 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Most nem is írnak bevezetőt. Mint az már rég kiderülhetett, ez a honlap az EMO zenéről, stílusról szól. Nem szaporítom a szót, csapjunk bele. Ez a cikkek egy-egy dalt vesznek sorra, és elemzés készül belőlük. Hogy megtudd, melyiket is érdemes hallgatni. A vélemény természetesen…..
Úgy látszik ez az  időszak a rádiók születésének és megszűnésének ideje. Az viszont meglepő, hogy az egyébként nagyon hasonló zenei készlettel dolgozó számtalan rádió között egy a sajnos méltatlanul elhanyagolt stílust (komolyzenét) sugárzó rádió is éterbe lépett…..
Drámaiatlan dráma... Olyan, mint a dráma, csak egyáltalán nem hasonlít rá! Ez kb. ilyen. Azt hiszem, hogy soha nem fogom megérteni az irodalmárokat. Hogyan lehet a semmiről valamit írni? Nincs cselekmény, nincs konfliktus, a szereplők csak elbeszélnek egymás mellett... Ha ez a való…..
komolyzene Verdi - Nabucco (1842) 2009.08.01 16:08:00
Giuseppe Verdi harmadik operája. Egyik legnépszerűbb, és nagyratartottabb műve. Teszem hozzá, nem váletlenül. Az ősbemutatóra 1842-ben került sor a milánoói Scalaban. A Nabucco premierjének hatalmas sikerével Verdi az európai zeneszerzők élvonalába került. A darab leghíresebb…..
komolyzene François Couperin 2009.07.27 15:46:00
François Couperin, „a nagy” (Párizs, 1668. november 10. – Párizs, 1733. szeptember 11.) francia barokkzeneszerző.François Couperin zenei tehetsége már gyermekkorában annyira nyilvánvaló volt, hogy apja halála után – ekkor tízéves volt – felajánlották…..