Regisztráció Blogot indítok
Adatok
cotag

0 bejegyzést írt és 136 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Én nem emlékszem, mikor volt olyan utoljára, hogy barátaim egymásra traktálnak egy sorozatot a Facebookon. A kevésbé ismert, lopakodó sorozatoknak van hagyománya (rád nézek, Breaking Bad), meg vannak olyanok is, amikre évekkel később találnak rá emberek (most pedig rád, Firefly), de hogy…..
cotag 2016.08.01 10:53:27
@Gunsmoke: "Azért azt sajnálom, hogy a sziporkázó párbeszédekről, a remekül eltalált karakterekről, a moziba illő beállításokról és a valóban részletesen kidolgozott mitólógiáról szinte senki sem beszél." - Maximálisan egyetértek!
Azok a Nagyra Becsült Olvasóim, akik követik itt, a blogomon folytatásokban érkező beszámolóimat az analóg lemez világának meghódítása, rákfenéinek megszelídítése felé vezető utamon, lassan azt hihetnék, már nincs tovább, megvan minden, futómű   ( lásd Vintage…..
cotag 2016.01.26 14:34:19
@Analoglued: Azokhoz kell az Achromat 1200-at rendelni, én ilyet használtam a Technics SL1200-on. Az Achromat külső peremén, alulról ki van marva az a rész, így pontosan illeszkedik a lemeztányérra - ez az Achromat 1200.
cotag 2016.02.02 14:18:32
@Swinn: az ezüst keret a szélén nincs síkban a belső résszel, az Achromat pedig fölé ér, ezért van a kimart rész.

"Achromat 1200: Some turntables, (Garrard 301 / 401 and Technics SL1200), have a platter with a machined lip which precludes the use of the normal Achromats (which have a diameter of 293mm). For these turntables we have launched a version of the mat with an undercut to overcome the problem."
A Die Antwoordnak mindig sikerül valahogy felülmúlnia önmagát, ezt tették most is az új klipjükben. A tavaly az egyik kedvenc videónkat készítő dél-afrikai formáció a Cookie Thumper című dalhoz forgatott egy meglehetősen bizarr kisfilmet. Ebben Yo-Landi énekesnő egy árva…..
Történelmi pillanat volt, amikor tegnap este elindult Magyarországon is az iTunes Music Store. Emlékszem, hogy az Apple még alig volt látható nálunk, és Emanuele Massimo vezette az akkor még HDSys néven futó Apcomot, amikor az újságírók már minden sajtóeseményen azt…..
Appleblog A végső megoldás: SSD 2011.08.05 12:05:00
Szembe kell nézni időnként a korunkkal. Akár a harmincat lépjük át, mint én pár hét múlva, akár a hármat, mint a MacBookom már egy ideje - egyikünk sem hozza már azt, amit fénykorában. A laptopom döcög, már kényes a sok böngészőablakra, emiatt sokszor használhatatlanra…..
A DigiTimes az ultrabook platformot, lényegében a MacBook Air által létrehozott kategóriát elemezte, és arra jutott, hogy az apró, könnyű, nagy teljesítményű gépek piacán nehéz lesz megszorongatni az Apple-t.A lap meglehetősen jó kapcsolatokat ápol az alkatrészgyártókkal és…..
cotag 2011.08.04 14:18:52
@Knut: "Intergrált szoftverek, amiket kénytelen vagy használni még akkor is ha egy másik jobban megfelelne? "

Nem kötekedés, valójában milyen integrált szoftverre gondolsz OSX alatt, amit nem válthatsz ki mással?
Tudjuk, hogy a héten az Apple levelet küldött a fejlesztőknek, hogy most már mindenképpen küldjék be a Mac App Store-ba a Lionra tervezett programjaikat, ami a start előtti utolsó felszólításnak tekinthető. Még érdekesebb, hogy aki ezen felszólítás előtt küldte be az…..
cotag 2011.07.15 13:34:56
@Urban Gorilla: a GM verziot probalgatva ugy erzem nem gond, ha kicsit meg faragnak rajta. Baromi jo az egesz, de vannak meg aprobb bugok. Remelem nem a GM verzio megy a store-ba.
Számtalan helyen olvasom és hallom, hogy a hifi ipar úgymond bajban van. Vannak, akik - egészen tudathasadásos módon - ezért magát az ipart okolják, vannak, akik a fogyasztókat, és vannak, akik csak szimplán a vészmadár szerepben tündökölnek - ez jutott. A "régen minden jobb volt"…..
cotag 2011.06.30 11:27:49
@Audiolife: Szerintem az a cikk megírásának a dátuma. Ha jól figyeltem Zsolt írásai jóval később kerülnek fel, mint ahogy megírta őket.

Egyre jobb a blog egyébként, gratuálok!
Beugrottam ma az XMS-be, felmarkoltam Handrás mobilját és nyomogattam egy ideig, hogy megismerjem minden mocskos kis titkát. Rövid kis videó a teljesség igénye nélkül: ..
A Mac OS X magyar verziói továbbra is rendíthetetlenül és folyamatosan készülnek, ezúttal az egy hónapja megjelent 10.6.7 magyarítása jelent meg az Apcom oldalán.Mivel a korábbi 3-5 hónapos frissítési ciklusok az utóbbi időben egy hónaposra csökkentek, számítani lehet rá, hogy…..
cotag 2011.04.22 12:54:05
@szucsadam: köszönöm, bizakodom. Szülôk windowsos gépei kezdenek kicsinálni, viszont angol nyelvû oprendszerrel nem boldogulnának.
Azt ugye tudjuk, hogy leghamarabb nyáron mutatják meg a fejlesztőknek az iOS 5-öt, sok esély nincs tehát arra, hogy aznap megjelenne az iPhone 5 is, vagy ha mégis, inkább még az iOS 4-gyel. Az meg olyan béna lenne.Benne van tehát a levegőben a késés, akárhova szagolok, azt érzem,…..
Megírtuk, hogy baj van, hogy a 4.3-as iOS elkezdte zabálni az akkukapacitást, így az iPhone-ok gyorsabban merülnek a megszokottnál, ami kész dráma: a mobilok üzemidejét pont úgy lőtték be, hogy a reggeli kezdéstől az esti hazatérésig kibírják, ha ebből bármi elveszik, akkor…..
cotag 2011.03.24 10:07:19
@_jaga: nekem is ugyanígy bírja 3 napig. A 3G és 3GS is ugyanígy bírta, az idő előrehaladtával sem vettem észre, hogy csökkent volna az akku idő.

Én azt tapasztaltam, hogy ha az emailnél a push vagy egyéb notification lehetőségek be vannak kapcsolva, az képes nagyon gyorsan szívni az akksit.
Mindenki kitörő örömmel telepítette az Apple mobileszközeinek új operációs rendszerét, de azóta sokaknak az arcára ráfagyott a mosoly: hiába kaptunk fejlettebb AirPlayt, gyorsabb Safarit, iTunes Homes Sharinget, ha közben sokkal gyorsabban merül az akkumulátor, mint korábban. Mert…..
cotag 2011.03.18 15:10:44
@Enrico Palazzo: nálam megy wifi, 3G simán. 2-3 napot lazán bír. Ami nem megy: bluetooth és az emaileket manuálisan nézem, nem jönnek ilyen folyamatos értesítések semmilyen apptól, ha azokat bekapcsolom azok valóban ôrült módon zabálnak.
cotag 2011.03.18 15:13:22
@Enrico Palazzo: hogy érthetôbb legyen, mail-nél a fetch new data off-on áll, és a notifications is ki van kapcsolva.
cotag 2011.03.18 15:34:27
@Enrico Palazzo: hát akkor valóban marad a töltögetés.
A fejlesztők ugye múlt héten kapták a kezükbe a Mac OS X Lion Developer Preview-ját, most Tomi segítségével, GK észrevételeivel és a maces blogoszféra híreivel összeöntve lássátok, mit várhatunk a Liontól. Az első adag ficsörlistát itt olvashattátok, most azonban még…..
cotag 2011.02.28 09:39:05
@szekerkaa: G4-es gépekre nem települt a Frontrow, de úgy emlékszem simám rámásoltad és mûködött.

@Fransisco Miranda: hát magyarításból évek óta ígérik, hogy lesz rendes. Vagyis nem utólag tákolt, hanem a rendszer szerves részét képezô, a telepítôn és update-ekben is megjelenô magyar nyelv.
cotag 2011.02.28 09:43:17
cotag 2011.02.28 09:51:01
@TommyNagz: A Tigeres Frontrow zene lejátszó része tulajdonképpen csak egy grafikus felület volt az iTunes lejtátszáshoz. Ezt Leopradban megszüntették és a itt a Frontrow már különálló lejátszóként mûködik, az iTunes adatbázisát használva. Így fordulhat elô például, hogy ha elindítasz egy zenét itunesban, majd elindítod a Frontrowt és ott is valami zenét indítassz, mindkettô szólni fog.
Az Apple bemutatta a profi laptopok új generációját. Ez volt eddig:És ez lesz mostantól (13, 15 és 17 col):Ahogy a képeken is látszik, mindegyik gépbe Core i-processzor került, méghozzá a második generáció, tehát az összes konfigurációnál jelentős az előrelépés. Az eddig…..
cotag 2011.02.24 16:31:29
@avus: csudajó, osx-et meg majd ráolvasással felteszed.
Tegnap megkezdődött az, amit az utókor Nagy iOS 4.2 nyomkodás napjának nevez majd el, az eseményt kísérte a Hová a francba tűntek el a zenéim és a Fogom-e használni a Find my iPhone funkciót kérdéskör megválaszolása.Én is letöltöttem az iPhone 4-esemre a cuccot (erre kétszer…..
cotag 2010.11.23 10:56:02
@andris|bandis: szerintem varj, lehet, hogy tulterheltek a szerverek. Nekem reggel 8-kor siman lejott.
 Na kérem, ennek is eljött a napja, végre a Macekről lesz szó, vagyis azzal próbál kezdeni valamit az Apple, ami fölött a napunk legnyagobb részét töltjük. Reméljük, hogy falhoz csap minket a Mac OS X Lion, hogy a homlokunkon meg tudjuk tartani az új MacBook Airt és hogy Steve…..
cotag 2010.10.20 21:09:49
@cotag: gondolom arrol van szo, ha ujabb touchpades geped (vagy imagictouchized) van azon lesz vmi erinteserzekeny felhasznalasi mod, ugye?
Tudjuk, hogy mindig sokkal édesebb, ami nem lehet a miénk, és tudja ezt az Apple, meg a T-Mobile is. Sorbaállunk érte, ha úgy gondoljuk, hogy nem jut biztosan, beszélünk róla, várunk rá, mint a Mikulásra. Vagy mint az iPhone-ra. A 3GS modell például hat hónapon keresztül hiánycikk…..
cotag 2010.09.28 16:36:38
@Zabalint: "WM6-nál ppcwarez.org, cab letöltése, telepítés, indítás, játék. De nehogy már a torrentezést vagy ezt olyannal hasonlítsd, ahol súlyos pénzeket perkálsz(tudom, vannak ingyenes programok is ott is)." Ezek nem sulyos penzek, hanem az adott szolgaltatasert fizetett jogos ellenertek. Lassan hozza kellene szokni ahhoz, hogy amibe mas hosszu munkaorakat olt, azert te mint vegfelhasznalo igenis fizetsz. Es nem kenyszerbol, hanem mert ez a normalis.
cotag 2010.09.28 16:56:16
@Zabalint: Igen az Apple ellenorzese alatt tartja a szoftverpiacot, nyilvan az uzleti erdekei is ezt diktaljak. A masik oldalrol viszont ezzel a zart rendszerrel biztositja neked, hogy a, ellenorzott app-ok kerulnek a telefonodra, amik nem vagjak haza az egeszet es az esetek nagy reszeben megfeleloen mukodnek is, b, a fejlesztoknek megeri fejleszteni ra, mert lesz beveteluk es igy c, hosszu tavon fenntarthato a rendszer es fenn is tartjak neked/helyetted. Egyszeruen igy tudjak biztositani a problemamentes mukodest. Ha mindezt nem igenyled vagy nem tetszik, akkor nem neked valo. (A felhasznalok elenyeszo resze az, aki maganak akar szofvert fejleszteni es azt hasznalni a telefonjan. Ha te igy akarsz tenni, akkor sem neked valo az iPhone. Senki nem allitja, hogy mindenki kerdesere az iPhone a valasz.)
cotag 2010.09.28 19:39:10
@Zabalint: "De ahhoz először 2,5-szer annyit kell kiadni egy okostelefonért, mint egy hasonló tudású riválisáért." - Na ne már...
Pár hónappal ezelőtt már pletykáltak róla, aztán végül nem mutatták be, sőt, így jobban belegondolva már évek óta megy a találgatás a jelenleginél kisebb MacBookról, és most megint. A Digitimes szerint ugyanis még 2010-ben, tehát legjobb tudomásom szerint idén piacra kerül…..
Appleblog Buszrajongó lettem 2010.09.25 11:48:13
Épp az M1-esen haladok Győr felé, és noha ezt az utat általában sokkal szívesebben teszem meg vonattal, mint busszal (már ha csak e kettőt soroljuk fel lehetőségként), most valamiért mégis az utóbbit választottam.Alapvetően az a baj a busszal, hogy például ezt a posztot az egyik…..
cotag 2010.09.25 16:36:17
@Kandras: "...iPhone 4-gyel ..." Ez igy helyes, nem?
Vannak vele reprodukálható, kimutatható problémák, de összességében azért mégiscsak az iPhone 4-gyel, meg úgy általában az iPhone-nal a legelégedettebbek a felhasználók. A J.D Power felmérése szerint egyedül az Apple kapott ötpontos összesített értékelést, a második és…..
cotag 2010.09.25 11:04:53
@Kandras: Kandras ezt a Nokias dolgot te sem gondolod komolyan, ugye? Csaladba kellett egy uj mobil, ugy gondoltam nem kell iPhone, jo lesz helyette valami okosabb, erintos Nokia. Nem emlekszem a szamara, Nokia markaboltban valahol 120korul volt a vege, fuggetlenul. Kb 1 eves, szervizben ketszer volt, az erintokepernyo hasznalhatatlan, az oldalan levo kis rugos feloldo a zsebben megnyomodik es aktivalja a touch screent, a menurendszer egy atlathatatlan katyvasz, tobbszori nekifutasra sem talaltam meg, hol kapcsolhatom ki a 3G adatforgalmat ill. a data roamingot. A Nokiatol megszokott gyenge minosegu muanyag haz, az erinto panel is valami karcolodos plexivel fedve. Hat mit mondjak soha tobbet. Pedig elotte mindig Nokiat vettem, de az elmult evekben nem sok mindent tudtak felmutatni. Illetve, amit felmutattak azt barcsak ne tettek volna.
cotag 2010.09.25 11:25:15
@Kandras: Zarjuk le? Viccelsz? Te hozod fel ezt a peldat minden poszt utan. A Nokia szebb napokat latott valamikor es most ebbol el, sajnos nem tud lepest tartani. Egyik gyartoval sem.
Frissült a T-mobile weboldala, most az is kiderült, hol fogják árusítani péntek reggeltől (az Arénában péntek nulla órától ) az iPhone 4-et:    * Békéscsaba, Csaba Center T-Pont, Andrássy út. 37-43.    * Budapest, Aréna Pláza T-Pont, Kerepesi út…..
cotag 2010.09.22 17:05:58
@musaka: :)))
Az már korábban kiderült több forrásból, hogy a magyar iPhone 4 premierje ezen a hétvégén, egészen pontosan pénteken éjfélkor 00:00 órától lesz. Aki azonban azt gondolta, hogy a két évvel ezelőtti partihoz hasonlóan a MOM Parkban találkozunk, téved.A sorbanállás, és az ezt…..
cotag 2010.09.20 21:21:24
@ambushka: tavaly volt akitől 70-100ezer Ft-ot kértek, amit aztán a havi számlákból írtak jóvá.
cotag 2010.09.20 21:26:18
@ambushka: hat lehet. A 3G-nel rengeteg visszaeles volt azt mondjak.

Amugy 12 honapra ikon200-ban sokkal tobb lesz, mint 90.
cotag 2010.09.20 21:44:09
@ambushka: azert itthon is vehetsz am hivatalosan fuggetlenul. Megveszed Domino csomagban es ott helyben hivatalosan fuggetlenitteted +20ezeret. Kicsivel dragabb, mint mondjuk Angliaban, de van ra itthoni hivatalos garanciad es utaznod sem kell erte.
Ki kellett végeznünk pár embert, míg eddig az infóig eljutottunk, de nem bánjuk. Most úgy tudni, a T-Mobile szeptember 25-én vagy 26-án éjfélkor kezdi meg az árusítást, ebből szerintem valószínűbb a szombat. Ekkor lehet megrohamozni a kezdő készleteket.További infó, hogy iPadet…..
cotag 2010.09.17 09:52:19
@Frigo: fel fog kerülni a honlapra az árlista...
A Hwsw szellőztette meg ma délelőtt a hírt, amit most már mi is meg tudunk erősíteni: a T-Mobile raktárába megérkezett az első iPhone 4-szállítmány. Ez már a miénk, ez már a mi zsebünkben csörög majd, az első kézzel fogható bizonyíték, hogy nem felejtettek el minket teljesen…..
cotag 2010.09.13 19:12:46
@valakitalánvagyok: egész biztos, hogy nem lesz ilyen, nem is volt ilyen sehol. Talán olyan volt, hogy ha hűség lejárta előtt aláírtál még 2 évet, akkor kaphattál rendes áron, ráfizetés nélkül új készüléket. De itthon ilyen sem volt, csak ha ráfizettél a korábbi váltás miatt.
cotag 2010.09.13 19:34:24
@PetDrag: hát tavaly Győrben november vége volt az első alkalom, hogy úgy megvehettem a 3GS-t, hogy az utcáról besétáltam és kértem egyet. Pedig érdeklődtem hetente, arra sem volt lehetőség, hogy félrerakjanak nekem egyet és szóljanak ha ott van. 3G-vel ugyanez volt a helyzet annak idején.