Regisztráció Blogot indítok
Adatok
manonlescault

0 bejegyzést írt és 12 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
 Hmm.Sziasztok.Azért írok be a fórumba, csak így munka közbeni magányomban, hogy az egyik mostani storymat megosszam veletek.Magamról annyit, hogy sok pasim volt, tudom, nem tagadom, átlagosan évente 60 pasim szokott lenni, de ennek nagy része csak kaland, buli utáni egyéjszakás…..
manonlescault 2009.12.08 15:33:24
 Na innen folytatjuk, he - mivel annyira megtetszett mindenkinek a szóban forgó folyóirat. Hejjhó Tibi!Nem végeztem még a bölcsészekkel, ezért tehát íme egy újabb cikk az ELTE BTK-s gólyáknak osztott Pesti Bölcsész Újságból. Nem emelek ki semmit dőlttel, mert akkor ki…..
manonlescault 2009.11.22 19:55:17
Na akkor nesztek egy cikk az újságból. Kicsit régi, de emlélkezetes, körbejárt anno a levlistán. :) És ez TÉNYLEG megjelent.

"Egy bölcsész Párizsban

Jelentés a fészekből

Szerencsésnek mondhatom magam, hogy a Cité Universitaire de Paris nevű több kollégiumnak otthont adó „ojjektumban” lakhatom teljes kint tartózkodásom alatt. Először is, mert kevesebb, mint fél óra alatt bent vagyok a belvárosban, ami még Pesten is nagy szó!

Másodszor pedig, mert egy kívülről nyugodt, csendes hangulatot árasztó lakóparknak mondanám az egészet. Lakópark? Amennyiben egy három villamosmegállónyi, 40 különálló házat magába foglaló kollégium-komplexumot annak lehet mondani, igen.

Az egész olyan nagy, hogy még egy utca is keresztülszeli. Na persze erre is empirikus úton kellett rájönnöm, amikor egy kedves magyar sorstársamat próbáltam megtalálni, aki persze a Cité másik végében lakik – mert miért is ne -, és ő az egyik oldalában keringett, én meg a másikban futkostam fel s alá, hogy vajon hol lehet. Azóta tudjuk, hogy az az utca valójában nem a Cité U vége.

És akkor – még szerencse, hogy ez a második napon történt -, feltárult előttem az a kis világ, amely otthont ad nekem fél évig. A nemzeteknek különböző házaik vannak, mindenkié más és más, a maga kulturális-építészeti jegyét megcsillantva. Mielőtt azonban találóznátok, hogy vajon jurtában, parasztházban, vagy a Budai várhoz hasonló épületben lakom-e, el kell hogy keserítselek titeket: Magyar Ház nincs.Ez számomra is meglepő volt, hiszen elég sok magyar lakik itt…

Így a College Néerlandais az a hely, ahol minden reggel látom a napot felkelni, sőt, a konyhából még az Eiffel-tornyot is! Az épületen erősen szocreál jegyeket vélhetünk felfedezni, magyarul egy nagy fehér kocka, díszítésként pedig van egy tornya is. Hogy mitől holland ház akkor? Jó kérdés, de akár attól is, hogy hatalmas biciklitároló van előtte…

Az összes többi ház gyönyörű, van, aki az utcáról is bejön csak azért, hogy megnézze őket: a CIUP területe ugyanis nyilvános, közterület, míg a házakba már csak a lakók nyerhetnek bejutást saját mágneskártyájukkal. (Ami nyilván nem zárja ki azt, hogy ha eldöntjük, hogy márpedig összeülünk egy hajnalig tartó italozásra a hallban, akkor külsős barátainkat is beengedjük, portás ide vagy oda.). Havonta egyszer szerveznek egy vezetett túrát is a Citében, ahol az épületekkel kívülről, építészetileg lehet megismerkedni.

Van egyébként saját kávézónk, éttermünk, könyvtáraink és bankunk is. No meg postánk is, ami délelőtt van nyitva egy kicsit, aztán 2 óra ebédszünet, majd kora délután is valamicskét dolgoznak. Jó munkahely lehet! A minap felfedeztem, futás közben, hogy még konditermünk is van a főépület alagsorában, amelynek üvegablakai vannak, tehát az ember lánya mindent és mindenkit megnézhet magának, ha nem szégyelli.

Bármilyen kis romos is a mi kis College Néerünk, a magyar bandának itt a székhelye.Van itt egy óriási hall bőrfotelekkel, asztalkákkal, ahol esténként néha elszabadul a pokol. Éjféltől –nálunk – ugyanis nincs portaszolgálat, nyílnak a borok, a hangulat kedvéért gyertyát is gyújtunk, bömbölnek a haza slágerek, és máris hajnali négy van…."
manonlescault 2009.11.24 17:41:06
@cd-r: Naivan aranyos, ha a tízéves húgom ír ilyet. Fájdalmasan sötét, ha egy huszonX éves, diploma közelében lévő felnőtt.
manonlescault 2009.11.24 17:41:48
 Kezicsókolom vagy jó napot? - Tessék szavazni! Tomcsee neve már sokunknak ismerős lehet a japánbuzis poszt óta - most értékes gyűjtőmunkával bizonyítja, hogy ő nem egy one-hit-wonder, vagyis holmi egyslágeres üstökös. Szia Tibi! Sajnálatosan a múltkori…..
  Megtudhatjuk mostanában úton-útfélen, hogy angolul beszélni nem feltétlenül vagányság, csak egyszerűen illik, muszáj tudni. Ezt nekem is be kell látnom, bár minden tekintetben a németet és beteg dialektusait részesíteném előnyben - nem beszélve a magyarról -, de itt van…..
Modorosblog Ketten a világ ellen 2009.11.09 07:00:00
Volt még réges-régen szó a modoros fiatal párokról - na most viszont inkább az egyre jobban összenövő, addigi környezetüket fokozatosan megtagadó, majd velük szembeforduló, egymásra utalt párokról szeretnék írni. A romantikus filmek legtöbbször úgy végződnek, hogy a…..
manonlescault 2009.11.09 12:43:54
@F.house: Az egyedüllétet itt most inkább (a párunktól való) különlétként használtam. Jelenthet konkrét egyedüllétet, de barátokkal való együttlétet is. :)
manonlescault 2009.11.09 13:01:03
@Frengi:
Ne haragudj, de nekem erről az jut eszembe, amikor a volt pasim mindig engem/családomat hozzott fel "alibinek", mert nem volt kedve annyiszor meglátogatni az anyját, ahányszor az szerette volna.
Szegény nagymamám életében nem volt még annyit beteg, mint az alatt a másfél év alatt. :P

Biztos, hogy a gyerekeid is annyira akarják ezeket a programokat? Úgy értem, akkor biztos találnának időt rá.
manonlescault 2009.11.09 18:00:43
@Frengi:
Bocsánat, a nem írtad, hogy külön országban éltek. Így már rögtön más a helyzet, igazad van.