Regisztráció Blogot indítok
Adatok
MathiasRex (törölt)

0 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
 Az EP-választások, a józan magyarság és a fogápolás terjedése. Ezzel azonosítanák Magyarországot azok az olvasóink, akik ötleteket küldtek be legutóbbi felhívásunkra.  Az ötletet egy amerikai lap kísérlete adta, amelyben arra kértek fel kreatív szakembereket és…..
MathiasRex (törölt) 2009.07.27 05:53:15
Én ugyan szintén a kevésbé tájékozodott történelmileg csoporthoz tartozok,és a téma is már régi azért leirnám a véleményem.
Biztos vagyok benne akik itt irnak,hétköznapi személyek. (Nem politikusok,nem történészek stb)
Tulajdonképpen miért is akarnak az emberek ujra Nagy Magyarországot ? Most azokrol beszélek akik az "anya országban" élnek.
Mert valaha a mienk volt az a terület ?
Ezek az emberek számára mi változna ha vissza lennének csatolva a területek ?
Semmi.Ezek az emberek fellépnek az internetre és leirják a véleményüket és ezzel vége is a dolognak. Játszunk egy kicsit a fantáziával,tekerjük vissza az idő kerekét. Vajon ezek az emberek mit tennének,megakadályoznának bármit is, vagy megtudnának változtatni bármit ?
Nem egyébb ez az egész mint egy szellemi kalandozás. Ülünk a kényelmes fotelben közben sörözgetünk,bámuljuk a monitort és osszuk az észt. Aztán megyünk a melohelyekre,tapossuk a malmot, az utcán fapofával érdektelenül elmegyünk egymás mellett.Esetenként még cserben is hagyjuk egymást.Sőt egymást ütjük verjük.
Amikor szavazás van ugy kell a médiákban könyörögni ugyanmár léci gyertek szavazni.
Akkor milyen összefogásrol is van szó ?
A fogalom és az eszmei törekvés szép és jó,hogy nagy Magyarország de ahhoz ebben az országban,és talán még a külföldön élő magyaroknak is felkell nőni. Egy ilyen "kis" országot sem vagyunk képesek rendesen irányitani hátmég egy "nagyot"
Ami pedig a személyes véleményem,hogy nem az számit hogy a térképen hol vannak a határok megrajzolva.Nem a papirra rajzolt kép mérete a lényeg. Tök mindegy hogy melyik ország lakója. Valoszinüleg tartom ugyanugy elmennénk egymás mellett fapofával és érdektelenül. Disco után ugyanugy ütnénk vernénk egymást. Nem változna semmi. Első sorban az emberek fejében kell rendet tenni,kialakitani egy helyes élet meglátási dolgot. Attol hogy az arabok ölik egymást miért kéne nekünk is ?
Ahogy a mondás is van, "A győztest soha nem kéri számom senki semmilyen tettéről"
Nem vagyok történész de szerintem amikor elvették a területeket,könyem meglehet hogy még szerencsések voltunk igy is és örülhetünk "csak" ennyit. Abban az időben jóval nagyobb volt a nemzeti öntudat. Az emberek jobban összetartottak,mégis elbukták. Akkor mit akarhatunk mi ma ? Csak 1 dolgot emelnék ki. Katonaság. Mai fiatalok azt sem tudják milyen az. Akik (mint én is) voltak még katonák amikor kötelező volt,mit tanultunk meg ? Megtanultunk takaritani,kb ennyi.
Szerintem a nagy magyarország gondolata helyett töprengjünk más dolgokon. Tegyük rendbe saját életünk,tegyük rendbe "csonka" országunk aztán ha már minden rendben van és nincs más dolgunk akkor gondolkodjunk ilyesmin. De egyenlőre ott tartunk 2009 ben több száz gyermek éhezik magyarországon.Nincs normális lakhelyük. A szülök nem érzik a biztonságot amit adhatnának a gyermekeiknek.Lassan az egész ország munkanélküli lesz...és még lehetne sorolni a dolgokat.