Regisztráció Blogot indítok
Adatok
webfejleszto

0 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Mondjon bárki bármit, szerintem a kutya nem való a városba, nem is a város, hanem inkább az eb miatt. Nem tudom elképzelni, hogy a gyakran sétáltatás közben látható nagytestű kutyáknak megfelelő a falak közti élet, persze nem vagyok szakértő ez ügyben, cáfoljanak…..
webfejleszto 2012.05.23 03:28:35
@Megyeri Szabolcs: "Én is évek óta keresek olyan kerttulajdonost, akinek szép a kertje - hazai viszonyokhoz mérten - és ráadásul kutyája is van... Egyelőre nem találtam, de nem adjuk fel! Illetve akiknél jártam kutya és szép kert együtt....ott kiderült, hogy németek, akik ideköltöztek, és a háziasszony a kutyus első fél évében mindennap foglalkozott vele."

Hát hm, úgy gondolom, meg is találtad azt az embert :-) Nálunk két border colie van, akiknek a mozgásigényét talán nem kell ecsetelni, napi 50 km fejenként :-) Szóval pásztorkutya, kényszeres terelhetnékje van, legyen az biciklis, postás, motoros, gyalogos, macska, madár, egész álló nap, télen nyáron. Mégis, ki tudtunk alakítani olyan helyet, ahova nem mehetnek be. Ez annyira jól sikerült, hogy ha a labda, vagy a cica bekerül a védett zónába, akkor sem megy utána, hanem szépen kikerüli.

A sövény mellett van nekik ugatóösvény hagyva, a tuja alatt az egyik kutya csinál magának hűsölő gödröt, de egyébként nem sok jele van, hogy tipornának, zúznának, taposnának.

Igaz, a lányom foglalkozik velük, mindennap sétálnak kint a határban, de amikor nem volt itthon, akkor is lehetett nekik parancsolni, hogy vannak tiltott zónák, ahol kutyának semmi keresnivalója nincs. Meg lehet ezt nagyon könnyen tanítani velük, nekünk nyáron sikerült, amikor amúgy is kint vagyunk jórészt, és amikor arrafelé vette az irányt, azonnal megakasztottuk a menőkéjét, és megállt a kert határánál.

Régebben úgy terveztük, hogy csak egy kis félméteres kerítést ha csinálunk, akkor azt a kutya tiszteletben tartja, és nem ugorja át, de ez idő hiányában elmaradt, de most meg már nem is kell, megtanulták, hol van a határ :-)

Szóval van szép kert és kutya is együtt, odafigyelés, türelem, és foglalkozás kérdése. Nem kell feladni, nem jönnek az eredmények azonnal, ha kitartasz, akkor meg fog jönni a gyümölcse abban, hogy kiülsz a szép napon a szép kertben és a szép kutyád buksiját simogatva örülsz a szép életnek :-)

Ja, itt vannak képek is, meg lehet nézni :-)
www.facebook.com/media/set/?set=a.2882110310095.97080.1780218850&type=1&l=34997719c2