Regisztráció Blogot indítok
Adatok
bufe

0 bejegyzést írt és 10 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Amikor négy évvel ezelőtt közölték velem a diagnózist, s bementem a leletekért, az egyik asszisztens megkérdezte, felhasználhatják-e a vérmintáimat kutatási célokra, én rögtön rávágtam, hogy nem, soha. Még a nevemet sem akartam a fiolákon tudni, csupán egy kód szerepel rajta, de még attól is…..
Egy igen tartalmas nyár után tértem vissza az egyetemre, élményekkel és tapasztalatokkal gazdagon. Megjártam Finnországot, ahol egy nyári egyetem keretében három fantasztikus hetet tölthettem el, és a rengeteg program mellett nyelvtudásom is sokat fejlődött, végleg beleszerettem a kultúrába. Utána…..
jóindulatú agydaganat 8mm 2010.03.28 11:36:00
A megadott időpontban megjelentem a megadott MRI vizsgálóban. Kiderült, nem vagyok előjegyezve... Nem értettük, hogy lehet, hiszen a beutalón megadott számon kértem időpontot kb. két hónappal ezelőtt. Közölték, nem vagyok előjegyezve, így új időpontot adnak júniusra... Ez a…..
bufe 2010.04.01 17:39:48
8mm. Filmnek is elég jó volt (szerintem), de sokan irigyelnek szerintem, hogy csak ekkora (na jó, nem férfitársaim). Ez csak borsónyi... Igen, a nagy kő... Érdekes, egymásról nem tudó közösségek alakulnak ki a neten, az én "ifjúkoromban" még csak e-mail volt igazából, a 90-es évek elején unixon futó mozillára csak csodálkoztunk, ma pedig már szinte rokoni/baráti kapcsolatokkal felérő szálak alakulnak ki a neten, szinte természetszerűen. A megyeszékhelyről a világvégi falura költöztem, és amióta itt is megy az aktív nethasználat, családok alakulnak és szakadnak szét, CSAK a net által adott "közelség" miatt. De nem mennék vissza nagyvárosba, ott nincs olyan, hogy a 30 különböző gyümölcsfám virágzana tavasszal, egész nyáron ehetném és osztogathatnám a gyümölcsét, s ősszel elégedetten tekinthetnék a fákra a hozott termést illetően, s nézhetném rajtuk a jövő évre hozott rügyeket, amelyekből termés lesz. De egy fagy (baktérium/vírus/stb) elviheti az egészet. Mint közülünk bárkit...
Kontrasztanyag témában valaki (aki tud valamit) hozzászólhatna, hogy mikor is adják. CT-n kaptam, MRI-n nem, a CT-n találtak valamit, a ... nem, vagyis szerintem lassan logikus, hogy kontrasztanyag akkor van, ha van ott valami. Vagyis csak az izguljun, akinek a vizsgálat közben adnak kontrasztanyagot, innentől kezdve viszont lelőttem a poént :(

A jövőt megtalálod Te is, és remélem más is, de talán (akik olvassák) többen is rájönnek, hogy az élet nem végtelen, és nagyon jó gyerekeket hagyni magunk után, s nem azért, mert majd esetleg mesélnek az unokáknak a nagyapáról/nagymamáról, hanem magunknak megnyugvás. Hiszen ez az élet egyik értelme. A másik hogy holnap, holnapután, s azután amikor csak érzed, elmész a templomba. S nem a húsvét miatt... Ez nekem megnyugvás, hanem mindenkinek magának.

A blog folytatásának reményében...

Zsolt

"Egy kicsit tágas, nem is igazán kényelmetlen, alig-alig huzatos csak, nem is olyan rossz, majd csak megszokom valahogy" (Füles a Micimackóból, amikor új házat kapott Tigristől) - mondhatnánk mi az életről, akármennyi adatott
A Szilvesztert Londonban töltöttem egy barátnőmnél. Óvodás korunk óta ismerjük egymást. Nem jött haza Karácsonyra, így én mentem ki: remek barátai vannak odakint, de mégis egyedül van, nekem 3 hónapja tért véget egy "együtt élünk, szeretlek" kapcsolatom, így…..
bufe 2010.03.12 10:13:25
Szia! Mindenki nagy megelégedésére semmit nem találtak a fejemben, legalábbis azt írta a leletező főorvos. Ugyan az ambuláns lap aljára diagnózisnak beszúrta apró betűvel a G35H0-t, ami a sclerosis multiplex kódja, de az orvosok szerint csak elírás, vagy a szokásos hiba, amit szoktak produkálni ilyen szalagüzemmódban dolgozó egységek.
Valamennyire én is megnyugodtam, bár még nem teljesen, mert így viszont senki nem tudta megmondani, hogy miért van az egyik hangszalagom és a garatom lebénulva... Szóval azért még valami motoszkál valami rossz érzés, de ehhez valami új tünetet kellene produkálnom, hogy újra kivizsgáljanak :) De most már legalább mertek valamilyen gyógyszert írni...
Az utóbbi hónapokban, mivel táppénzem voltam a vizsgálatok miatt (meg hát hang nélkül, illetve rekedten nehéz tanítani 1-1 "eleven" osztályt), volt időm olvasgatni, hogy kinek mi vált be. Egységes gyógymód nem volt, volt aki a teát ajánlotta, volt aki a culevitet, vannak avemar rajongók, de sajnos sokan kénytelen felajánlani a megmaradt "gyógyszereket", mert ... Na ilyenkor jól tudtam borzongani, mikor láttam, hogy milyen sokan mennyi mindent kipróbáltak, s gyakran eredménytelenül, a gyógyulások csodaszámba mentek. Bár most nagyon várják az amerikaiaknak eladott avemart, mert ők a búzacsírából más módszerrel hatékonyabb szert tudtak előállítani, de az csak tavasszal-nyáron ér el Magyarországra.
Remélem Neked sem tudnak rosszat/rosszabbat mondani!
A lelet szerint nem is kellett volna 2 hetet várnom, mert rá 1 hétre már kinyomtatták, s így lehet, hogy Te is hamar be tudsz számolni az eredményeidről!
Jobbulást!