Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Kicsi Bernáthegyi (törölt)

0 bejegyzést írt és 32 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Jaunár 31-én olyan bélyegeket fognak kiadni Olaszországban, melyeken Giorgio Perlasca lesz látható háttérben olyan emberekkel, akiket Budapesten mentett meg a haláltáboroktól.A Perlascáról a közelmútlban készült filmet nem láttam, ezért utánanéztem életének elsősorban a…..
Kicsi Bernáthegyi (törölt) 2010.02.19 22:54:29
@mbemba: Igen, igazad van, ez egy nagyon becsülendő tulajdonság!

Ha érdekel téged vagy bárki mást a film, írj(on) üzenetet.
A büntetőjog az évszázadok folyamán komoly és sarkalatos változásokon ment keresztül, és a 19. században megszületett az egyik legfontosabb testvértudománya, a modern kriminológia. Talán nem állítunk meglepő tényt, ha azt mondjuk, a kezdetektől fogva úgy hitték, a belső…..
Kicsi Bernáthegyi (törölt) 2010.02.16 21:56:09
@Krajcs: Nem véletlenül alakult ki az a mondás, hogy negyven felett ott van az arcán mindenkinek az élete. Egyesek szerint ez már harminc felett igaz.
A lélek, a gondolatok beleégnek az arcba. Érdemes megfigyelni, hány derűs szemű idős embert látsz magad körül. Kinek hogyan ráncosodik az arca.
Tehát, ha valaki "szarul fest", és emiatt állandóan ezen rágódik, akkor egy mogorva, keserű emberré válhat, akinek mindez tükröződik az arcán.
Kicsi Bernáthegyi (törölt) 2010.02.17 21:06:07
@Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa: Ó, igen, a szerencsés genetika nem árt :) Néha-néha találkozom villamoson, piacon, rendelőben olyan idős hölgyekkel/urakkal, akik átéltek ezt-azt a koruk alapján, és mégis derűsen mosolyog a szemük - és velük együtt a ráncaik. Egy-egy postán történő sorbaállás közben szívesen beszélnek, és szinte vidáman beszélnek a megpróbáltatásaikról. Szeretném és igyekszem ezt a hozzáállást tőlük ellesni, mert ez is nagyon számít szerintem.
Újabb city light-hack, ezúttal nem a Kétfarkú Kutyától, hanem a dunakeszi tőzegláp megmentéséért küzdő csoporttól (érdemes megnézni a linket, jobban felbasz, mint a reggeli…..
Kicsi Bernáthegyi (törölt) 2010.02.16 13:08:12
@Dr. Körömlakk ®: Nem támadtalak :) Azért kérdeztem, hogy mit szólsz hozzá, mert néhányan azon morfondírozunk egy ideje, hogy az eladóknak, pénztárosoknak ki van-e adva napi parancsba, hogy mindenki csapjanak be, vagy legalábbis próbálják meg. És eleinte hittem/hittünk abban, hogy a multik ellen lehet egy magyar kisüzletek láncából konkurencia és talponmaradás. (Tudom, naív lelkek :)
Ha te se nyerted meg a lottót és én se, akkor pech, mert a sarki szatócs marad a jajelfelejtettemahagymát esetére.
Kicsi Bernáthegyi (törölt) 2010.02.16 13:16:33
@Dr. Körömlakk ®: rákerestem a tulajdonosi körre, azt még nem találtam, ellenben az Index fórumát is kidobta találatként, abba beleolvasva kicsit elakadt a lélegzetem: forum.index.hu/Article/showArticle?t=9151821
Kicsi Bernáthegyi (törölt) 2010.02.17 10:08:19
@spájdernecc: eszembe jutott valami, tegnap még elég lázas voltam (télleg).
Ha ez az űn. Natura 2000 alá tartozó terület, akkor tényleg tilos lett vclna. www.natura.2000.hu/

Sokkal kevesebb a sötétzöld, mint a pénzéhes hiéna.
Olasz fórum Macskák és emberek 2010.02.16 17:00:00
Érdemi újdonság van macskazabáló-ügyben! Eddig ugyebár volt a változat – számomra a legvalószínűbbnek tűnő –, hogy az első világháború idején az olasz katonák megették őket, mert csak az volt – ezt az ott harcoló magyar katonák itthon elmesélték; aztán…..
Ócska ingyenreklám lenne, ha minden nap írnánk róla, hogy kik fognak versenyezni a március elsején újrainduló sztárpárshow-ban a bőröndnyi készpénz, a világkörüli út és a 65-ös évjáratú Cadillacért, de azt a magaslabdát már nem hagyhatjuk ki, hogy a választások előtt…..
Kicsi Bernáthegyi (törölt) 2010.02.16 12:07:30
@stormgren: Pár hónapos csecsemő volt, mikor lelécelt a hívő katolikus neje mellől, a család legnagyobb megdöbbenésére.
Nekem fura, hogy ő és társai szinte mind a hét főbűnt elkövetik, de közben sűrűn kérik a kat. klérus áldását éltükre és tetteikre.
Kérem tisztelettel, pontosan 40 évvel ezelőtt, ezen a napon (naná, hogy péntekre esett, és ha engem kérdezel, biztos vagyok benne, hogy mocskos-szar, esős idő kellett, hogy legyen) Európában megjelent a Black Sabbath első lemeze. Igaz, ezt egy brutálisan erős sor követte (1975-re már…..
A Zugügyvéd birtokában  vannak olyan bírósági ítéletek, amelyek kimondják, hogy az Adóhatóság nem vét határidőt, ha határidőn belül kiadmányozza a határozatát, és azt két hónappal később adja postára. A kiadványozás belső nyilvántartásának bemutatására a…..
Kicsi Bernáthegyi (törölt) 2010.02.11 17:33:57
@vorobjanyinov: Bocs, félreérthető voltam. A _nem_ szakmai fórumokra értettem.
Én nem tudom, miért, de nagyon el van cseszerintve ez a világ. Egyszerűen nem lehet normális pasit találni. De tényleg képtelenség, mintha kiirtották volna őket a föld színéről. Elmesélem a kálváriámat, hát hogy okuljatok, meg hogy tudjátok, mire érdemes figyelni. Ott kezdődik…..
"Ő itt Mi Lilly kutyánk! 2010.02.21.-én lesz 4 hónapos. Nagyon ravasz és egyben okos kis csivava. Imádjuk, mert mióta megérkezett hozzánk azóta a csúnya tél is jobban tetszik" - írta nekünk Era. ..
Kicsi Bernáthegyi (törölt) 2010.02.11 01:09:34
Hagyó -jegyzetek egy készülő drámához-Szegény Hagyó Miklós. Mesterházy (nem az Ernő, hanem a másik, az az Attila) úgy mondaná: Nomen est omen. Én inkább így: Nevében a végzete. Talán sosem sejtette, hogy végül mindenki oda fogja hagyni őt. Pedig azt írta korábban…..
 A jó fej csaj mindenki kedvence. Egyszerűen imádják az emberek, mert kedves, aranyos, jókat lehet vele dumálni, mindenkihez van egy-két barátságos szava. Biztat, meghallgat, programokat szervez, szükség esetén lelki segélyt nyújt. Bárhol megjelenik, ő lesz a társaság…..
Kicsi Bernáthegyi (törölt) 2010.02.10 19:45:55
@mlly_blm: ezek a legveszélyesebb energiavámpírok? A vámpír elszív, ezek csak esetenként zavaróak.
Inkább húsz ilyen legyen körülöttem, mint egy folyton nyígó.
Kicsi Bernáthegyi (törölt) 2010.02.10 22:20:56
@mlly_blm: értelek, de akkor nem egy altípusra gondoltunk. Én azokra gondoltam, akik képesek hangulatot teremteni, szinte húzzák az embert. Persze biztos, ahogy mások írták ezek egy része felszínes.
Olyannal én is összefutottam, aki mindenkinek belemászott a személyes terébe, és mindent tudni akart, szinte vájkált, akinek muszáj néha odadobni valami koncot, amin rágódhat, hogy menjen már a balfenékre.
 Ismét El Topo jelentkezik, ismét egy ütős poszttal. Én már nem is mondok semmit :) „Megvallattak, hogy vérzett a húsunk. Elvtársunk, ki még sétálsz, mint a fény, gondolj reánk, kik fel-le futkosunk és messze nézünk cellánk szögletén.” - Na helló, srácok!…..
Kicsi Bernáthegyi (törölt) 2010.02.10 02:03:38
@Frengi: ezen én is elálmélkodtam, nem is egyszer futottam bele ebbe a dologba. Egyfelöl a munkában okos-ügyes intézkezdő férfi, aki a magánéleti ügyintézéseket tesze-tosza módon csinálja. Persze lehet, hogy csak le akarták passzolni... Vagy: csak sikerélményt akartak nekem szerezni, hogy milyen kis ügyi vagyok, hogy el tudom intézni :)
Kicsi Bernáthegyi (törölt) 2010.02.10 02:05:19
 A lelki szemetesládát azért szeretik és keresik az emberek, mert ő mindenki gondját-baját megérti, elgondolkodik rajtuk, komolyan veszi, majd tehetségéhez és kompetenciájához mérten tanácsot is ad. Nem akart ő ilyen lenni, csak azzá vált; valahogy megérzik rajta…..
Kicsi Bernáthegyi (törölt) 2010.02.10 01:36:16
@El Topo (Sgt. Elias): "Egyébként a férfiaknak is szükségük van néha lelkiszemetesre."
Hajjaj, de mennyire. Volt egy-két jó haverom, akivel egymásnak szemeteltünk.
Úgy gondolom, hogy más a néha-néha elsírom a bánatom kategória, mint az a mindkét nemben előforduló siránkozó borzalom, akikre megszületett az a mondás, hogy aki rí, attól el kell venni.
Nekem párkapcsolatban volt szerencsém egy ilyen siránkozósat huzamosabb ideig kebelemre ölelni... Egy amúgy sikeres ember, aki a mindennapokban keményen harcolt, iszonyú volt egy idő után. Tudom-tudom, hülye voltam, de engem használt arra, hogy kiegyenesedjen. Én meg ilyen kis anyáskodó, jajszegény, hát milyen nehéz neki, kinek öntse ki a szívét, ha nem nekem... Egy idő után az kezdett engem zavarni, hogyha volt egy-egy dolog, ami nekem okozott nehézséget, akkor két-három mondat után visszakanyarodott a saját nyügeire. Ami az én bajom, hogy nehezen mondok nemet, nem akarok megbántani senkit, de már nem bírtam, teljesen lemerültem. Aztán érdekes módon már nem én voltam az, akiről mindig is álmodott :)
Azt hiszem, ez nemcsak a Berne-féle játszmázás, hanem az energiavámpír esete is.