Regisztráció Blogot indítok
Adatok
szazalek

0 bejegyzést írt és 5 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Csak két Suzukiból választhatnak, ráadásul a hitelfelvételre is kötelezik a fogyatékossággal élőket. Kapcsolódó cikkünk kommentposztja...
szazalek 2012.11.27 17:05:19
@Knorbi: eltérőek az igények. kinek a magas autó jó, kinek az alacsonyabb (pl nekem), az aktív kerekesszékek inkább merevvázasak, ami azt jelenti, h a két nagy kerék kihúzásával a vázat be tudod emelni magad mellé az anyósülésre, ez még mindig egyszerűbb, mint egy összecsukhatót behúzni magad mögé, bár a törzsizmaid erősségétől függ a módszer.

grantpierre írt le mindent pontosan úgy, ahogy én is látom érintettként. személy szerint azért tudtam önállósodni és gdp-t termelő jómunkásemberré válni, mert 18 évesen jogosítványt szereztem, kaptam egy használt kisautót és egyedül be tudtam járni az egyetemre, majd később melózni. a bkv-s megoldás használhatatlan, kiszámíthatatlan, h mikor kell túlóráznom és bár tudok előre tervezni, van olyan, h be kell ugranom boltba, ide-oda ezért-azért. 1997-ben kaptam először és utoljára támogatást autóvásárláshoz, nagy szükségem lenne rá most is (13 éves kocsival szaladgálok, rendszeresen karbantartott jószág, hogy ne hagyjon az úton, de azért ilyen idős autóra bízni magam erősen kockázatos). bármilyen szépen hangzik a 600 és 900k, egész egyszerűen még aktív keresőként sem tudom igénybevenni a "támogatást".

ha váltanék, nyilván minőségi cserét szeretnék, 13 helyett mondjuk ötévest, suzuki nekem kiesik, alacsony autóba tudok csak beszállni, automata kell (20 év mechanikus vezérlés-használat után a jobb csuklóm elég szotyvadék állapotban van), széles ajtó, és akkora hely a kormány és a testem között, hogy a 60cm-es vázat magam előtt be tudjam emelni. nagyjából olyasmi, mint amit egy háromajtós astra h testesít meg és akkor még nem is álmodtam nagyot. ezek 5-6 évesen 2,5-ért mennek, a jelenlegi szabályozás szerint semmi esélyem nincs megvenni.

ki kellene tolni a vásárolható autók életkorát, szabaddá tennia típusválasztást, és rugalmasabb futamidejű hitelkonstrukciót kitalálni, mert így nincs sok értelme az egésznek. legfeljebb a széchenyi bank gazdagodik.
szazalek 2012.11.27 17:22:40
@Knorbi: konkrétan az égvilágon senkit nem kérdeztek meg, hogy mire is lenne szükség, se a meosz-t, senkit. keserűen komolytalan korrupt kutyaütők komédiája.
Az elmúlt hetekben nem nagyon volt időm a bloggal foglalkozni (na jó, egyáltalán nem): remek időzítéssel sikerült hazaköltözni Magyarországra, most pedig csak kapkodom a fejemet. Na, de hátha segít egy új poszt, ki tudja? Eddig szinte kizárólag az utasokkal és a gépek…..
Nem, nem az elmúlt napok ónos esős, havas, jeges útviszonyairól írt Laposmacska, hanem egy száraz, fedett parkolóház bejáratáról, ahol karácsony előtt bizony belépéskor is sor van a sorompó előtt, természetesen az emelkedőn is. Ha jól emlékszem, akkor már a rutin vizsga egyik…..