Regisztráció Blogot indítok
Adatok
delisa

6 bejegyzést írt és 15 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Svédpadló Autóval 2012.03.09 15:11:00
A minap autóval mentünk Stockholm egyik külső kerületébe. Az agglomerációból érkezőknek nem árt odafigyelniük, meddig merészkednek be a kocsijukkal, mert Stockholmban 2007-ben bevezették a dugódíjat, ami a következőképpen működik.A város 14 szigeten terül el, így ha…..
Svédpadló Egészségügy 2012.03.16 10:17:00
Svédországban is influenzajárvány van most, úgyhogy a kellemesnek ígérkező baráti összejövetelünk meghiúsult a minap, mert többen lebetegedtek. Amikor azt kérdeztem, mit írt fel nekik az orvos, először csak egy mosoly volt a válasz.A svédek ugyanis nem nagyon járnak orvoshoz. A…..
Svédpadló Nem autóval 2012.03.28 13:24:00
Stockholm zseniálisan működő közösségi közlekedése megér egy posztot. A stockholmi busz- és kötöttpályás közlekedést az SL (=BKV) felügyeli és birtokolja, ez a vállalat önkormányzati tulajdonban van. A hálózat működtetését és fenntartását viszont tendereztetés után…..
delisa 2012.10.31 01:12:02
   Elkerülhetetlen, hogy a magyar politikai és társadalmi elit is újfajta beállítódással forduljon a nők felé. Az elmúlt évtized egyértelműen megmutatta, hogy azok az országok növekednek dinamikusan, amelyek a nők és férfiak képességeit is maximálisan…..
delisa 2012.04.20 22:48:15
@Szelényi Zsuzsa: Köszönöm, Zsuzsa!
(szeretnék küldhetni egy privát mailt - kaphatok egy címet? köszönöm! >> delisa@live.se )
Több magyar önkormányzatnak gondot okozott az Alkotmány Asztalának beszerzése. Egy nagy svéd lakberendezési áruházlánc azonnal meglátta a piaci rést.   Az Alkotmány Asztala rendkívül jutányos áron, 23500 forintért kapható az Ikeában, ráadásul kérésre ki is…..
A mellrák következtében elhunyt nők számát tekintve számos európai országban komoly esés figyelhető meg az utóbbi 20 évben. Ez vajon a kezelési módok jobb alkalmazásának vagy a mell-röntgenezésnek, ismertebb nevén, a mammográfiának köszönhető? Mely eljárás rendszeres…..
Noha a kozmetikai sebészeti beavatkozások gyakori téma a sajtóban s a hétköznapi beszélgetésekben - ám veszélyeit lebecsüli és nem is szán rá sok szót a társadalom, miközben a nőket még mindíg elsősorban esztétikai szempontok alapján ítéli meg.  A…..
Na, több felhívást egy jó darabig nem ollózok sehonnan, de ezt még muszály idetennem. a http://www.nokert.hu/ oldalról kopiztam ide, Katica "recenziója", ő a portál legharcosabb írója. Nekem kedvencem, bevallom fordultam már hozzá, és nagyon kedvesen…..
A nő, ha svéd Summer Light City 2009.07.28 22:25:00
Ha az országok termékek lennének, valószínû, Svédország bizonyulna az egyik legeladhatóbb márkának – jelentette nemrég a Nation Brand.A természet itt szent. Megóvása mindenki kötelessége - és mindenki joga is, hogy szabadon élvezze szépségét, gyümölcseit. Ha lazac…..
Alig egy hete adták át a Nobeldíjakat. A korábbi évektől eltérően a díjazottak közül öten nem viseltek frakkot, ugyanis nők voltak. Véletlen ez a rekord vagy trendváltásról van szó? A szakértők véleménye is különböző. Egy dolog azonban világos: a 108 év…..
Egy kép 1929-ből. A tékozló lány hazatér. Mimi és Greta. Az akkor már öt éve tartó Hollywood-i mókuskerékből megszökve (otthagyva a forgatást), előszőr tért vissza, Stockholmba – a 24 éves GARBO (e nevet Miminek köszönheti). Greta és Mimi együtt jártak a…..
A homoszexualitásról pontosan 30 évvel ezelõtt - a világon elsõként! - mondta ki a Riksdag, a svéd parlament, hogy nem betegség. Bár a svédek lelkesen szörföltek ’68 liberális áramlatain, a parlament falait nem volt könnyű áttörnie Barbro Westerholm (S) egykori…..