Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Kacsatánc

0 bejegyzést írt és 6 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Budapesttel az utóbbi időben egyre több problémája van az itt élők egy részének. Minden nyáron dübörög a Sziget, egyesek este 10 után szórakozni merészelnek a belvárosban, egyre több utcát bontanak fel hogy aztán átadják őket a rohadék bringásoknak és a gyalogosoknak,…..
Kacsatánc 2009.08.01 16:27:55
@Villy:
A lakosok számának csökkenési oka egyértelmű. Nagyon sok lakóépületet lebontottak, és helyére nem lakásokat építettek. 10 éve az Ó utcában építési munkálatok közben összeomlott egy ház, most kávézó és Otthon Centrum iroda van a helyén. A Nagymező u-ban egy komplett saroképületet(azt hiszem 36.) nemrég adtak el, ott most kifőzde, étterem és szálló üzemel (amire az Önkorm nem adott ki működési engedélyt, és része az éjszakai randalírozók állomáshelyének). Vagy mellette az UniCredig bank, ami korábban szintén lakóépület volt, vagy az amelletti B7, ami most irodaház (Eximház) - korábban az is lakóépület volt. A Hajós u. 24. lakóépületet kompletten megvette egy angol befektető, most szálloda épül a ott, a Dessewffy u.-ban a 7-9-11 sz. épületeket lebontották, ott most parkoló van, és a környék tele van hasonló foghíjas telkekkel... És ez csak a Pesti Broadway 100 m-es vonzáskörzete. Ugyanakkor lakások nem nagyon épülnek - a környéken maradva csak a Zichy Jenő u.-ban épült egy lakóház -, illetve kivéve azt a néhány tetőtéri lakást, amit a Lányi Anita-féle utódcég csinált, de azok száma is elenyésző az elmúlt 15 évben megszűnt lakásokhoz képest. Ezért fogy a terézvárosi lakosság.
Kacsatánc 2009.08.01 19:43:09
@Villy: Ááá, jóval több lakás szűnt meg. Ha átlag alatti lakás-számmal számolunk, akkor az épületenként mondjuk 20 lakás. Lényegesen több, mint 25 lakóépület szűnt meg a kerületben 20 év alatt. Nézzünk konkrét példákat házanként 20 lakással):
- Dessewffy 7-9-11 + Zichy 12 (egybefüggő parkoló): 80 lakás,
- Zichy 9 (parkolóház): 20 lakás,
- Nagymező 5 (üres telek): 20 lakás,
- Dessewffy 14 (üres telek): 20 lakás,
- Hajós 24 (Hajós hotel): 20 lakás,
- Dessewffy 34 (parkoló): 20 lakás,
- Nagymező, Eximház: 20 lakás,
- Ó u, összedőlt ház: 20 lakás,
- Ó 18 (üres telek): 20 lakás,
- Nagymező 36 (kifőzde-étterem-szálló): 20 lakás.
Ez alsóhangon kapásból 240 lakás 200 m-es körzetben, és nyilván van köztük 20 lakásosnál nagyobb ház, pl Eximház vagy a "kifőzdés" saroképület. Ha tovább megyek a Jókai u felé, esetleg a körútig, akkor meg is van az 500, és még nem mentem végig az Aradi és a Szondi u.-n, ahol további beépítetlen telkek vannak, amelyek azelőtt szinték lakóépületek voltak az elmúlt 20 évben.
Kacsatánc 2009.08.02 04:25:02
@Villy: Aham. Megnéztem a KSH-s adatot. Elég érdekes. Nettóban sem állja meg a helyét, s most nem Veled vitatkozom, hanem a számokkal. 35 éve élek itt az Andrássy úton, közel 15 éve foglalkozom a kerületi ingatlanokkal, úgyhogy van némi rálátásom az ingadozásra, és a 472 sehogy sem oké. Ha számításba veszem a beépült telkeket, pl Székely/Király sarok, ahol stúdió-lakások vannak, vagy a Székelyben mellette egy másik új épület lakásait, vagy a beépült tetőtereket, arányaiban akkor sem éri el a KSH-s adatokat. Ehhez a beépült telkeken lévő házaknak minimum 5x nagyobbnak, azaz 100 lakásosnak kéne lenniük, ha figyelembe veszem, hogy párhuzamban mennyi lakás szűnt meg. Mindegy, nem lényeges, nem is erről szól ez a blog... :)