Regisztráció Blogot indítok
Adatok
maxer

0 bejegyzést írt és 9 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Amióta megtalálták az Air France 2009. június 1-én szerencsétlenül járt Airbus 330-203 fedélzeti adatrögzítőit, s a BEA az adatok kiértékelésével igyekszik feltárni, pontosan mi vezetett a 228 halálos áldozatot követelő balesethez, naponta jelennek meg a sajtóban újabb…..
Arról engem már senki sem fog meggyőzni, hogy ezek időre elkészülnek: elvileg április vége az átadási határidő, de az tisztán látszik, hogy itt még bőven lesz min dolgozni a következő hetekben, hónapokban. Hogy mást ne mondjak, a villamosközlekedésnek elvileg még 2010-ben…..
maxer 2011.04.28 10:37:38
@keja: az árkádok alatti rész nem közterület, így azt az egyébként nem jó anyagi helyzetben lévő társasháznak kellett volna kicsengetnie. úgy látszik az a pár négyzetméter nem fért bele a sokmilliárdos projektbe..

de ugyanez a madách téri leágazás,amit középen belevezettek a biciklitárolóba.. a VII. kerülettől pedig semmi info, hogyan akarják folytatni. pedig a Madách térre is ráférne valami frissítés. az utolsó belvárosi tér, ami tömeges autóparkolóként funkcionál.
maxer 2011.04.28 10:48:49
@TuRuL_2k2: igen, de az V. kerülettől legalább lehet konkrét lépésekre számítani, a VII. kerületi újságban viszont évek óta csak a "Józsibácsit és Marinénit felköszöntöttük 50. házassági évfordulójuk alkalmából" jellegű hírek jelennek meg..
Tizenkettedik sebességbe kapcsoltak a Károly körút építői. Tegnap este épp arra sétáltunk, és meglepetten vettük észre, hogy autók cikáznak a vadiúj burkolaton. Ez főleg azért volt különös, mert két napja még nem látszott nyoma, hogy péntekre ilyen dolgok történnek…..
Ide jöhetnek az olyan kommentek, amik általános témájúak.Ha olyan vetődne föl, ami szorosan kereskedési, de nincs neki bejegyzés eddig, akkor először kérlek jelezzétek, hogy kellene egy "ilyen" és én megnyitom 1-2 napon belül.Wik..
maxer 2009.12.14 15:31:59
Sziasztok!

Az adóváltozás témához kis kiegészítés:

"A tőzsdén kívüli, ellenőrzött tőkepiaci ügyletek (értékpapír, deviza, áru) hozamaival kapcsolatos változás, hogy 2010-től a jelenlegi 25% 20%-ra mérséklődik, és ezzel 2004. után a tőzsdei ügyletek adómértékével újra egy szintre kerül. Előző évhez képest változást jelent az is, hogy a tőzsdén kívüli ügyletek esetében az összes nyereség csökkenthető az ugyanazon éven belül hasonló típusú ügyleteken elért összes veszteséggel, és az adózandó jövedelem a kettő különbsége, hasonlóan a tőzsdei ügyletekhez.

A törvénymódosítás pontosítja az ellenőrzött tőkepiaci ügyletek fogalmát azzal, hogy minden olyan befektetési szolgáltatóval kötött áru-, deviza- és értékpapírpiaci ügylet e körbe sorolható, amely a PSZÁF ellenőrzése alatt áll, illetve az EGT tagállamaiban vagy olyan államban működő befektetési szolgáltató, amely állammal Magyarországnak van kettős adóztatást elkerülő egyezménye. Fontos követelmény, hogy külföldi tőkepiaci ügylet esetén a befektetési szolgáltató a külföldi pénzpiaci hatóság ellenőrzése alatt kell, hogy álljon, illetve az EGT államokon kívüli államok esetében az adott ország felügyeleti hatósága és a PSZÁF közötti információcsere biztosítva legyen. "

Nekem ebből az jön le, hogy magánszemélyként 2010-től pl. amerikai brókercégnél kereskedve is érvényes a könnyítés.

vélemény?
Autókkal foglalják el az alig néhány hetes kiskörúti kerékpárutat parkolópárti aktivisták, akik a sáv visszavételéért hirdetettek demonstrációt. Az Empamo az autósoknak követeli a teljes útfelületet, bár azt állítja, hogy a rendezvény nem a kerékpárosok ellen szól. A…..
maxer 2009.12.10 16:00:49
@Hooshee:

szerintem az ott lakok kozott kisebbsegben vannak, akiknek ez bosszusagot okoz. en alig varom, hogy az en utcammal is ilyesmi tortenjen. kepes vagyok 200 metert setalni ket szatyorral.

egyebkent eddig is oriasi szerencse kellett, hogy meg tudjon valaki allni a haz elott.

de ha ennyire kiborit, add el a lakast masfelszeres aron es koltozz parkolo autokkal zsufolt utcaba.
maxer 2009.12.10 14:32:58
maxer 2009.12.10 15:48:30
@Swind: igen, en is sajnalom az oktober 6 lakoit..

kepzeld csak el milyen lehet mikor az onkormanyzat onkenyesen a mocskos undorito utcadat gyonyoru setaloutcava alakitja.

hat ki fogja megfizetni a lakasuk ertekcsokkeneset?!