Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Job-Center.hu

0 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Azoknak, akik jogi segítséget kértek tőlünk és még nem kaptak választ: Erynnis nyaral, amint visszatér mindenkinek igyekszik segíteni! Következzen mzs hozzászólása. Egy feladott hirdetésre 5 nap alatt 200 önéletrajz érkezett, "boldog-boldogtalan elküldte az…..
Job-Center.hu 2009.07.23 14:19:17
Sziasztok!
Egy rendkívül hasznos, de még inkább megfontolandó cikket olvastam az elmúlt napokban.
Az írás arra világított rá, hogy tulajdonképpen kapcsolati tőke nélkül a mai világban nem lehet érvényesülni.

A statisztikák azt mutatják, hogy az emberek legnagyobb többsége azokat a módszereket használja az állás megtalálásához, amelyek kevésbé hatékonyak. Érthető, ha kicsit belegondolunk: Minél többen hajtanak egyféle módszerrel egy állásra, annál kevésbé lesz nekünk is ott esélyünk. Vagyis éppen az a módszer, amelyet általában előnyben részesítenek az emberek, nevezetesen az internetes álláshirdetésre való jelentkezés a legrosszabb eredményt hozza. Ilyen módszerrel az álláskeresők 4%-a talál csak állást. Nem is beszélve arról, ha messze-távolban sem vagyunk alkalmasak az elvárások-feladatok alapján, vagyis, bár konkrét céghez jelentkeztünk ugyan, de szóba sem jöhetünk a cég szerint a pozíció betöltésére. Ritka, ha mégis a cég ilyenkor adatbázisba teszi egy későbbi lehetőség céljából a pályázati anyagot.
(más, ha direkt adb-ba küldenénk nekik, és nem egy "nem-megfelelő" pozira)

Némelyest jobb helyzetben vagyunk, ha a nyomtatott sajtóra hagyatkozunk, ekkor már akár 7% esélyünk is lehet. Természetesen ez a statisztika másrészről jó eredményeket mutat abban, hogy társadalmunk aktív rétege igencsak használja, és kihasználja az Internetet minden lehetőségét.

A közvetítő irodák igénybevételére egy viszonylag tág százalékos mutatót határozott meg a kutatás, miszerint az álláskeresők 5-28%-a talál ilyen segítséggel munkalehetőséget.

***Létezik viszont még három módszer, melyek hatékonyak, és keveset használjuk.***

1. Kiszemelt cégek felkeresése személyesen(!), függetlenül attól, hogy van-e meghirdetett álláslehetőség vagy nincs. 47%.

2. Telefonálás helyi, szakmai alapon kiválasztott cégeknek, akkor is, ha nincs álláshirdetésük. 69%-os siker.

3. És végül: Kapcsolatok útján eljutni egy kiszemelt cég döntéshozójához, aminek elképesztő volt még számomra is az eredményessége, ugyanis itt 100 emberből 86-nál működött a módszer. 86%.

Kétség kívül ez utóbbi háromféle álláskeresés nem mindennapi, és nem mindenki találja magát alkalmasnak rá. Viszont ha a cél lebeg a szemünk előtt, és megpróbáljuk elhinni és el is várni magunktól, hogy sikeresek legyünk, akkor előbújhat belőlünk az az elszántság, és talpraesettség, ami szükséges ezekhez a módszerekhez.

Sikereket kívánok!
Job-Center.hu 2009.07.23 14:57:44
@igaziatommaki:
"A 3. módszert is próbáltam, de amíg nem felsővezetői szinten vannak a barátaim (1 karrier-tanácsadó szerint, mert rossz emberekkel barátkoztam eddig, de hiába, a barátaimat sosem aszerint választottam, h vezérigazgató-e...), addig nem túl eredményes... "

Szerintem a jó ajánlás nem attól függ, hogy milyen pozícióban vannak a barátaid! Ők nem üzletfeleid, ők a barátaid, néha még azt sem tudjuk pontosan mit csinál a munkahelyén a legjobb barátunk. És ezzel nincs is baj!
Viszont!
Kezdjük el felcsörögni régi barátainkat, osztály- és évfolyamtársainkat, rég elfeledett családtagjainkat, barátainkat, és próbáljunk meg kapcsolatot szerezni az adott cégekhez, döntéshozókhoz. NE arra kérjük ismerősünket, hogy ha tud valami állást akkor szóljon. Mert nem fog. Ez nagyon tág fogalom, és elcsépelt kérés. Sokkal izgalmasabb lesz számára is, ha kapcsolatot keresünk adott céghez. (előszőr bármilyen pozícióban lévő emberhez) Még megeshet, hogy neki is jól fog jönni.