Regisztráció Blogot indítok
Adatok
másnapos

4 bejegyzést írt és 20 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Egyik lelkes blogolvasóm ötlete és témajavaslata alapján beleástam magam egy kicsit a Magas-Tátra felvonó-történetébe és jelenkorába: ezen belül is a kötélpályás közlekedésbe a Lomnici-csúcsra, anno és most. Történetünk a harmincas években kezdődik, amikor is Országh György a Tátralomnici Állami…..
másnapos 2015.03.26 16:14:35
@Hamster: Gyerekként nyálcsorgatós ámulattal figyeltem, ahogy a Startnál a kislanovkából nem kellett kiszállni, hanem egy ravasz „S” alakú pályán kanyarogva ráakadt a másik vonókötélre (valahol itt: upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/8/88/Lanovka_na_Skalnate_pleso,_spodni.JPG ). Valóban jó kis csattogással, ami nagyban hozzájárult a félelemmel vegyes csodálatomhoz.

A kislanovka alsó és felső állomásánál lévő hatalmas oszlop (és görgősor) eléggé beégett a retinámba ( www.lanovky.sk/_img/clanky/cr/cernahora01.jpg - tudom, ez nem az, de ilyen volt, az tuti), a hanggal együtt, ahogy (a belső lámpa zöldre váltása után) nekilendült a kabinková és végig vágtatott ezen a hatalmas oszlopon lévő görgősoron :))

Nekem még volt szerencsém a Grand Hotel mellől induló régi lanovkával is utazni, félelmetes volt, de hatalmas élmény...
A TV2 tegnap útjára indította a harmadik generációs tehetségkutatók zászlóshajójának hívott Rising Start (amiben a néző applikáción keresztül szavaz, élőben azt hívják így), amiről a 2 óra 45 perces műsorfolyam végére sem tudtam megállapítani, hogy minek került…..
másnapos 2014.11.10 21:15:07
Néztem egy ideig, aztán hagytam a fenébe. Hihetetlenül idegesítően KAMU az egész, itt ki is fejtem:

- a közönséghang és a stúdióban ülők számának (és képen látható reakcióinak) elképesztő különbözősége. Minden egyes történésre (pl. műsorvezetők/zsűritagok egy-egy mondata) bekeverték az üvöltő, fütyülésekkel tarkított, rettentő boldog HATALMAS tömeg hangját. A stúdióban ülő max 80 ember nem képes ilyen hangorkánt produkálni, ráadásul a képen épp csak tapsikolnak. Nagyon idegesítő, hogy 3 tömeghang-track-et váltogattak, és elég hamar hallható volt az ismétlődés.

- zsűri „spontán” szavazásai. Milyen érdekes volt, hogy az adásrendező mindig pont 4-5 másodperccel a zsűritagok szavazási mozdulata ELŐTT váltott az őket mutató kamerára. Micsoda szuper telepatikus képességekkel bír egy ilyen rendező, hogy a zsűritag gondolata előtt már tudja, hogy most őt kell mutatni. Persze biztos nem a fülükbe szóltak épp, hogy „be vagy adva most teátrális mozdulattal szavazz!”.

- szavazáskor megjelenő arcok. Sajnos elhiszem, hogy rengeteg ember letöltötte az alkalmazást, mert azt remélte, hogy tényleg ő fog dönteni az énekesek sorsáról, ráadásul mindezt ingyér. Én nem töltöttem le, nem is láttam, így nem tudom, hogy hol és miképp kellett jóváhagyni, hogy az alkalmazás hozzáférhet a közösségi oldal profilképéhez, és/vagy akár a telefon fotóihoz. De az biztos hogy erre külön engedélyt kellett adni a felhasználónak (sajnos tudom, hogy mindenki komolyabb utánaolvasás és értelmezés nélkül nyomja a tovább/elfogad gombot). Az viszont teljesen hótbiztos, hogy nem MINDEN felhasználónak egy közeli önarckép a profilképe. A felugró kis arcok egytől-egyik ilyen képek, nincs közte egy vicces/rajzfilmfigurás/tájképes/egész alakos, stb fotó se! Én nem hiszem el hogy legalább egy-egy képen ne látszódna valami más, mint egy közeli arc. Mellesleg nem nagy trúváj olyan alkalmazást írni, ami a világ közösségi- és egyéb fotóoldalairól csak arcokat szed le. Arra mondjuk legalább figyeltek a készítők, hogy ne legyen ázsiai/fekete/egyéb felismerhető, a világ garantáltan más táján élő arc. Mondjuk csináltak egy 1000 képből álló gyüjteményt, és abból pakolgatnak véletlenszerűen. Az énekes és a néző meg jól elhiszi, hogy húsvér emberek nyomják a szavazatot és az jelenik meg. Látta valaki önmagát?

- fal emelkedése a zenéhez igazítva. Roppant meglepő módon a fal mindig pont a zene egyik katartikus pontján emelkedett fel, valami elképesztő véletlen folytán mindig pont akkorra gyűlt össze a 70%-nyi „igen” szavazat. Eleinte azt gondoltam, nem is, csak belemagyarázom. De aztán elkezdtem figyelni, és láss csodát, mindig működött a dolog.

Sajnos a fent leírtak miatt számomra totál érdektelenné vált a dolog, azon túl, hogy rettentő lassú és a maga módján bonyolult az egész adásmenet. Az egymás szavába vágó műsorvezetők és zsűritagok meg inkább amatőrizmust sugallnak, nem is értem miért nem kapják a fülükre, hogy „ájjatokmárle!”. Vérbunkók és ez nézhetetlenné teszi az amúgy is minimális szórakoztató faktorral rendelkező műsort.
Az X-Faktor harmadik élő adása alatt végig azt vártam, hogy azok az érzelmek, amiket megszállottan keresnek a mentorok egymás versenyzőiben (mert a sajátjaikban mindig megvannak, jóhogy), bennem mikor törnek már felszínre, de az istennek nem jött semmi az utolsó 10 percig, és akkor…..
másnapos 2014.11.02 11:24:57
Sajnos sokszor nézem, és mindig csalódom. Azt mantrázom magamnak az egész műsor alatt, hogy ez nem tehetségkutató, hanem az rtl és a producerek által megálmodott „szórakoztató” műsor, ami semmi másra nem való, mint nekik nézettséget, és így bevételt termelni (plusz még az idén rendkívül „diszkont” áron kínált szavazásokból befolyt nemkis összeg - bár az vaószínűleg elhanyagolható a reklámbevételek mellett).

A fentiek miatt már a válogatás alatt többször fölment bennem a pumpa, hogy miért ilyen műsor-/produkciópolitikai döntéseket hoztak, holott, tényleg volt egy-két tehetséges versenyző, akiket aztán rendre kipenderíttek.

Ez nincs másként itt az élő adás alatt sem (ha már „élő adás”, vicces volt nézni, hogy ByeAlex fellépése után egy villanás alatt kiürült a stúdió, míg Bence felkonferálta a következő reklámblokkot – egyértelműen konzervről ment a felkonf, mondjuk, korrektül le is szedték addig az „élő” feliratot). A szavazások eredményének csak félig hiszek, bár tudom, kérjem ki a közjegyző által hitelesített eredményeket - ha kiadhatják egyáltalán... Szerintem itt is sokkal jobban a műsorpolitika dönt. Ha máshol nem is tudják ez összehozni, ott mindenképpen, hogy kivel milyen nótát választatnak, és annak a zenei alapját mennyire túrják hallgathatatlanra. Ezt a zenei szétbarmolást a tegnapi adásban sikerült csúcsra járatni, jó néhány nótát nem ismertem föl, még a szám végére sem. Ha ennyire hozzápiszkálnak, akkor nem kell jogdíjat fizetni, vagy mi van?

Viszont ami minden élő adás velejárója és engem rettentően földühít, az az adás-hangmérnök munkája. Valamiért minden produkció énekhangja rettenetesen halk a zenei háttérhez képest. Agyfaszt kapok, amikor a nótában fölcsendülő vokál totál elnyomja az énekest. Nem tudom, ez puszta amatőrizmus (valahogy nem gondolnám, hogy amatőrök dolgoznának egy ilyen produkcióban), vagy tudatos megtévesztés, hogy ne derüljön ki, mennyire énekel mellé/erőtlenül a delikvens. A helyszínen vélhetően ez jobban van keverve, de ami az adásba megy hang, az konkrétan csapnivaló. A rohadék spot-ok és átvezetők (amikor repül az x a város fölött) hangerejéről és dinamikájáról nem is beszélve, mint egy őrült nyomkodom a távirányító hangerőszabályozóját le és föl, már kezd is kimerülni az elem, pedig nem vagyok egy nagy tévénéző.

Ja, és azt gondolom, a műsor költségvetésébe csak belefért volna egy profi műsorvezető, mert amit Bence és a pornós kinézetű hülyepicsa előad, az nem csak kegyetlenül idegesítő, de véramatőr is!
Hájl Lídelek! Dulván pofán csaptam a webdesignel labszolgámat, hogy csináljon valamit a saját heléin ücsölgés helyett! Meg is lett az eledménye, mint láthatjátok! Igazi lómai klónikává lett a flont end vagy mi. Mondtam is neki, hogy kockává kövezem, ha nem csinál…..
Nevetséges ez az egész. Végre lett volna egy épkézláb ötlet, de a megvalósítás elégtelen, ezt is sikerült profin elkúrnunk. Igen, vonjuk be a Dunát a közösségi közlekedés vérkeringésébe, hiszen a folyami szállítmányozás az egyik legolcsóbb megoldás - aki valaha tanult…..
Lehet-e független, autonóm gondolkodónak lenni Magyarországon? – merül fel bennem egyre gyakrabban a kérdés. Meg lehet-e határozni önmagunkat ideológiák mentén, még idiótább szót használva mindenféle izmusokkal? Hiszem, hogy a politikai koordináta-rendszert meghaladta az idő.…..
Vizsgáljunk meg egy konkrét esetet, mitől van a magyar törvényhozás tekintélye a béka feneke alatt. A keddi plenáris ülés délelőttjén - televíziós nyilvánosság előtt - az egyes közlekedési tárgyú törvények módosításáról szóló törvényjavaslat általános vitája…..
másnapos 2012.06.14 17:51:50
@bm613: Itthon is van ilyen, jellemzően magánkézben lévő parkolókban - pl. plázák parkolóiban. Bemenetkor nyomod a gombot, kapod a jegyet, és ha pl. 1 órán belül kimész, akkor ingyen parkoltál.

Persze a jelenlegi utcai ,,előre fizetsz" elvű automatákhoz ez nem kivitelezhető, mert mindenki visszajár nyomni egy új ingyen időszakot, és csak azt a jegyet hagyja kint a bakternak. Ez olyan, mintha a moziból óránként le kéne szaladni a kocsihoz, hogy kimenj a sorompón és azzal a lendülettel kanyarodj is vissza új ingyen órát kérni...

De a rendszer végül is itthon is jelen van.
Matolcsy nem szereti a számokat. Nem használja, nem dolgozik vele, igazából egyik száma sem jön be, ez már számtalanszor bebizonyosodott. Gyuri beláthatta, hogy ez így nem állapot, ez így nem mehet tovább, mivel úgy döntött a kormány, hogy létrehozza a Nemzeti Stratégiai és…..
Súlyos szabadvesztéses büntetést javasol a kerékpárlopások elkövetői számára a Jobbik. A párt szerint a hatósági keménykedés javíthat a lopások felderítési arányán is, de hogy mi lesz a börtönökkel azt nem kalkulálták be a javaslatba. A Jobbik szerint két évig terjedő…..
másnapos 2011.10.28 16:43:13
@vuk_: tökéletes!
Másnapos Szimbiózis 2011.10.05 12:00:00
Rájöttem, hogy tökéletes szimbiózisban élek a növényeimmel. Én időnként adok nekik inni, ők szépséget és elképesztő nyugalomárasztást adnak cserébe. Nélkülem meghalnának (ahogy sajnos járt egy paprikám), én nélkülük sokkal szomorúbb ember lennék (bár én nem halnék…..
Védi a prosztatát, elősegíti a jobb vérkeringést, és kényelemesebb ülést biztosítva a fenékrészre helyezi át a kerékpáros súlyát, mindezeket az előnyöket tudományos orvosi vizsgálatok is alátámasztják. Az orr nélküli nyereg mégsem lett világhódító újítás, mert van…..
másnapos 2011.07.04 16:54:20
@KovA: Tökéletesen igazad van. Kisebb orr, kisebb stabilitás. Mégsem ülhetek egy sámlira, mert akkor az első méteren leesek. Furcsa, hogy a New York Times újságírójának olyan sok gondolkodás után sem jutott eszébe ez a - számomra - triviális válasz a miértre.
Jómagam is a hangyányit lefelé billentett ülés híve vagyok (valami zselés cucc van benne azért), még nem volt ebből problémám. Lehet, majd pár év múlva elátkozom magam ezért, de most elég furán érezném magam, hogy egészen más háttartással, és izmokkal kell tekernem, hogy megőrizzem az egyensúlyomat.
A hülyeség mindig gyorsan terjed ezen a bolygón, főleg mostanában, az internetnek is köszönhetően. Egy ilyen netes őrület a planking (deszkázás), azaz amikor "vigyázz állásban", arccal lefele fekve kell fotót készíteni, minél bevállalósabb helyen. Egy ausztrál srác…..
másnapos 2011.06.16 17:49:14
Ezt a képet azért érdemes megfigyelni egy kicsit: m.blog.hu/th/thai/image/planking/pl17.jpg

Pontosan hogy is van ez? Leér a mozgólépcső, majd még 5 hagyományos lépcsőfok. Hirtelen a Nyugati-téri közúti felüljáró építése ugrik be. Lehet, magyar cég volt a kivitelező?

(külön csemege a ZÖLD tűzoltó készülék)
Másnapos Nyelvi izé 2011.02.23 19:06:00
Szép a magyar nyelv. Szeretem. Rengeteg finom részletet rejt magában, sokszor viták okozója a gazdagsága.Hasonlatosan az Asimov teremtette robotok humorhoz való hozzáállásához, egy magyarul tanuló külföldi is nehezen fogja megérteni, hogy miért is mondunk azonos jelentésű szavakat…..
Másnapos Most már tényleg 2010.12.21 19:44:35
nemsokára...Ma irgalmatlan sok kajszibarack pálinkát toltam be, némi Soproni sörrel öblítve.Holnap de jó lesz dolgozni :) Na, nem ilyen lesz, csak most ez jött ki belőlem.(x) Önreklám:szimpatika.hukulturpart.hu..
Újabb magyar síelő sérült meg súlyosan, ezúttal Szlovákiában a Chopok déli oldalán - értesült a www.sítv.hu.Szerencsés János, a kassai főkonzul tájékoztatása szerint január 25-én délután hívták a Szlovák Hegyimentő Szolgálatot egy 32 éves magyar fiatalember…..
másnapos 2010.01.27 15:13:37
@Roltii:
Valóban, a sítudáshoz nincs köze, de aki egyszer is látott JÓ síoktatót, az találkozik ezekkel a kérdésekkel, és ez talán a mentalitásán is változtat, de legalább hátha eszébe jut a pálya tetején.
Sajnos rossz oktató tapasztalatom nekem is van, vélhetően mindenhol boldog-boldogtalan aki kicsit is tud síelni, az már azt hiszi, hogy oktató. Ausztriában ütött el (!) egy snowboard oktató, aki szintén faltól-falig vezette a csapatát, majd jól nekemjött, mikor kikerültem volna. És még csak meg sem tudtuk beszélni mi volt a bajom, mert örültem, hogy élek, meg hát nem beszét semmi (neki)idegen nyelvet. Én meg németül nem. Így jártam.
A magyaros általánosításom így lehet, nem teljesen pontos, de sajnos nekem személy szerint főleg ilyen irányú tapasztalataim vannak.
Sok embernek lett elérhető sport a sízés, csak sajnos sokan nem érik el a szellemi színvonalat, amit megkövetel a sport.
Az erdő-, és táj- szeretet, tiszteletet meg sem említem...
másnapos 2010.01.27 22:27:52
@GergőÁron:
Bocs mindenkitől, off leszek.

Mondd kedves(?) GergőÁron, hol tanultad ezt a kifinomult stílust?
Nem tudom te mióta síelsz, és milyen alapon mondasz véleményt egy emberről, akit nem ismersz.

Vegyük csak sorjába a mondataidat:
Igen, hál' Istennek egyre több az aktív sízők között a fogyatékkal élő, és én külön üdvözlöm, hogy ők is hódolhatnak eme nagyszerű sportnak. Nézz csak szét egy-egy síterepen, sokan vannak. Eddig igazad van, bár gyanítom nem erre gondoltál a fogyatékosozásoddal. Ha akarnék akár meg is bántódhatnék, de nem teszem.

Nézzük tovább:
Gondolod a biztonsági övet. Hmm. Közlöm veled, hogy rosszul gondolod. Ha autózom, mindig bekötöm magam, sőt az utasaimat is figyelmeztetem. Ez nem jött be.

Még tovább:
Köszönöm, hogy a sisak súlyára vonatkozó adatot megosztottad velem, most már ezt is tudom. Ettől én még hadd döntsem el magam, hogy hódolok-e eme úri hóbortnak, avagy életmentő felszerelésnek, ahogy jobban tetszik.
Viszont nem teljesen értem hogy jönnek ide a fogaim, pláne a te faszod. Ezt a találkozást valószínüleg nem kívánod, mert akkor ki kéne bújnod az anonimitás védőburkából, és a szemembe mondanod a fent leírt szavakat, és valószínűleg egész más hangot ütnél meg. Így könnyű nagypofával fröcsögni.
Bár még mindig nem világos, hogy mivel vertem ki nálad a biztosítékot, amiért a sílécemet fegyvernek tekinted, engem meg közveszélyes ámokfutónak, aki csak gyilkolni jár a sípályára. Bár ahogy így olvasom a felindult szavaidat, csak arra tudok gondolni, hoyg elsőrangú fogász, vagy fogpotlás-beszállító lehetsz, ha így érdeklődsz az enyémek iránt, illetve kívánod mielőbbi elmúlásukat.

Csak hát a stílus - az maga az ember!

Egyébként én is pont a felelőtlen, másokat veszélybe sodró, nagyarcú bunkók ellen írtam. Csakhát ha az ideg b@ssza az embert, elfelejt olvasni.
Tegnap kaptam levelet a nagy keresőcégtől, hogy Linuxon és Mac-en is megjelent a Google világuralmi törekvéseinek szimbóluma: a Chrome böngésző. Még csak béta-változat, dehát ez a GMail óta a legtöbb informatikai termékre igaz; a Windows-változatok is az elavulás és az új…..
másnapos 2009.12.09 22:19:11
@Rocko-: ,,"A Mac-verzió tökéletesnek tűnik"
azt a csekélységet leszámítva, h csak Leopardtól felfelé működik."

No meg azt, hogy csak inteles géppel megy :( A jó öreg PPC meg le van.
Másnapos Kezdés 2009.07.23 13:33:00
Nemsokára.....