Regisztráció Blogot indítok
Adatok
James Pond

0 bejegyzést írt és 186 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Tegnap este a másik két mentorházban is volt sírás-rívás, meg némi éneklés is, már ha nagyon lazán értelmezzük a dolgot, és nem hasonlítgatjuk a tehetségkutatónak álcázott sztárgyár indulóit valódi énekesekhez. A csapatokat idén Feró kapta meg, ő került abba a nehéz…..
  Ifjúkorunk kedvenc étele volt: a barátaimmal közös albérletben a pizzán kívül ez került a leggyakrabban az asztalra. Akkor nem az volt a legfontosabb szempont, hogy jó alapanyagokból készüljön, hanem hogy jó sok legyen, és legyen mellé vörösbor. Ezt követően évekig eszembe sem jutott, csak…..
A Megasztár a Tv2 egyetlen igazán sikeres terméke, már ha elfogadjuk azt, hogy a Tények bármilyen sikeres is, valójában nem hírműsor. Csak egy vándorcirkusz kopott előadása nap, nap után ugyanazzal a fakó bundájú kétfejű kecskével, ugyanazzal a szakállas nővel, és ugyanazokkal…..
James Pond 2012.02.15 15:01:56
@vágtázó halottkém: teljesen egyetértek veled:)
Én sem nézem azóta és az meg végképpen kiverte a biztosítékot amikor 12 éves gyereklányt versenyeztettek olyannal aki már az éjszakában is zenélt. /a nevét nem tudom, de a második lett ahogy a híradásokból tudom/
James Pond 2012.02.16 07:17:14
@vágtázó halottkém: konkrétan a legutolsó megára gondoltam ahol Kökény Attilát versenyeztették azzal a 12 éves kislánnyal ia a 12-ben. Szíj Melindáról meg már ne is beszéljünk. Ettől aztán számomra negatívba fordult az egész történet.
Schmitt Pál köztársasági elnök a plágiumbotrány kirobbanása óta eltelt 168 óra alatt a következő védekezést dolgozta ki és tárta az ország elé ma reggel a Kossuth Rádióban (link, 07:34-től): 1. "Aki valaha is írt doktori disszertációt, tudja, hogy minden ilyen…..
Nem tudom van-e még olyan állam, ami átkúrja a palánkon, és a másik oldalon még le is szopatja a saját választópolgárainak 35%-át. Képzeljük el, hogy az USA-ban Obama megszívatna 70 millió amerikait a megválasztása után ... Csendes kis hír volt tegnap, és is majdnem…..
James Pond 2012.01.10 13:10:10
@sorsolo: azt hiszem neked van igazad, nyugtával dicsérjük a napot, láttam én már karón varjút, jobb ma egy veréb mint holnap egy túzok...stb.stb.stb. eddig is mindig kitaláltak valamit hogy ne a köznép járjon jól - szerintem is várjuk ki a végét. Lehet hogy ez csak egy elírás volt a közleményben.....
Mondhatnám, hogy Orbán Viktor rárontott nemzetére. Meg azt is, a mostani helyzet kísértetiesen hasonlít Kádár XIII. Kongresszuson mondott beszédéhez, miszerint "Magyarországon történelmileg úgy alakult, hogy egypártrendszer van." De nem mondom, mert Kedves Vezetőnk…..
„Ha ebben az országban semmi sem szent, ha semmiben sem lehet megbízni, ha állandóan be akarjuk bizonyítani, hogy semmi értelme semminek, akkor nihillisták és cinikusok leszünk, és az ilyen országnak nincs jövője.” Orbán Viktor mondatai ezek tavaly nyárról.…..
hogyvolt X-faktor 2x14 - 6. döntő 2011.11.21 09:00:00
Most vagyunk a felénél az X-faktor döntősorozatának, hatan maradnak a műsor végére, jövő héttől pedig kétszer lép színpadra mindenki, most már tényleg vérre megy. Ezt ellensúlyozandó a szerkesztőség mára bulis tematikát jelölt ki, „zúzzunk az éjszakában!”…..
Nem tudom van-e szebb annál, mikor a kettős beszéd úgy nyal vissza, hogy napokig eltart, míg Kedves Vezetőnk ábrázattyáról letörlik a nyalintásból visszamaradt szájhabot." A kormány hiszi azt, hogy egy bizonyos szinten túl az embert terheli a felelősség, amiért elment a…..
James Pond 2011.09.14 12:36:44
@dimitrij: erre azt mondom, hogy a feleségem egy banknál dolgozik amelynek a féléves mérleg főösszege a duplája a tavalyinak. Azért egy kis önmérséklet rájuk férne. Már az sem igaz, hogy az emberek kiviszik a pénzt /már akinek van/ mert kint szar kamatot kapnak. Magánszemélyek napi szinten százmillákat kötnek le az akciós kamatokra. Nekem meg marad a lakáskölcsön CHF-ben és miből kellene tudnom még félre is rakni. annak idején a banki ügyintéző mosolyogva mutatta, hogy a svájci frank 2004 és 2006 között milyen kiegyensúlyozottan tartotta az árfolyamát. Ez az egész amolyan Soros féle majd én irányítom a világ gazdaságát.. és ebben biztos lehetsz...
James Pond 2011.09.14 15:04:13
@dimitrij: teljesen egyetértek veled és a feleségem valóban rendesen adózik:), de azért ne ejtsünk könnyeket a bankokért, mert az adósain úgyis behajtja a veszteségeit. Még egy ha a bankok kicsit visszafogottabban költenék a saját pénzüket - lásd reklámok a TV-ben, premizálási rendszer a dolgozók körében és most nem a fiók dolgozokról beszélek, akkor talán az is csökkenthetné az adósok fizetési részletét. Dolgoztam bankban 3 évig. Amíg a hangyák éhbérért dolgoztak, egy bizonyos szint felett egyszerűen talicskával tolták haza a pénzt. Abban az időben 2000 előtt 8 mill volt a vézérigazgató havi fizetése és a premizálása még plusz minimum 100 %-ék eredményesség révén. Bérelték számára a házat ahol lakott, szolgálati gépkocsi, minden kajálása az utolsó szendvicsig számlára ment, a családi hétvégi ebédek is. Talán az önmérséklet mégis helyén való lenne ahogy mondtam mert ez nem egy kiragadott példa. Szerintem ez csak egy a sok közül. Ez külföldi bank és létezik most is.
Orbán Viktor levelet írt a rendőröknek. Hopp, azt elfelejtettem mondani, hogy ez másfél éve volt.   Most már más szelek fújnak. Visszamenőlegesen el akarják venni a korkedvezményes nyugdíjat a rendvédelmisektől, ami érthető módon nekik nem tetszik. Az Országgyűlés…..
James Pond 2011.06.03 15:13:15
@blah: sajnos az érvelésedben van egy kis bibi - már ami a halál közelségét az ügyeletet, meg egyéb veszélyt illeti. Nekem van ismerősöm aki csak egy sima titkárnő volt és már 6 éve nyugdíjas 208 e forint nyugdíjjal és jelenleg 51 éves, a másik egy sima raktáros volt a rendőrségnél és most egy banknál biztonságiőrködik a nyugdíj mellett. Nem kellene ennyire védeni őket. Biztosan vannak akik valóban megérdemlik és akkor viszont tessék ezeket a dolgokat beosztáshoz kötni. Nyomozó és utcán dolgozó rendőröknél megértem, de aki az irodában tölti le a szolgálati idejét, már bocsánat de az mitől amortizálódik le. A régi rendszerben hogy én is hozzá tegyek még nagyon kedvezményesen lakást is kaptak míg a pornépnek meg kellett ezért dolgozni....
James Pond 2011.06.03 15:54:53
@blah: ezt Te sem gondolod komolyan, csak nem sorolom a többieket, de csak az ismerettségi körömben tudnék még mondani jó párat. Tudok kommandóst is 38 évesen nyugdíjazottat és még sorolhatnám, az 1 % szeritem Te is tudod hogy nevetséges, mert valójában a rendőrség is úgy működik mint minden államilag vezérelt és támogatott "szervezet". Az iszonyat nagy vízfej amit ott is visznek, míg a valójában "dolgozók" ennek csak a töredéke.
Egy szó mint száz meg kell nézni ki mit ténykedett a szolgálati idő alatt és az alapján nyugdíjazni. A katonaságról még nem is beszéltem, pedig voltam katona 2 évig és láttam hogy ott is mi volt és ma mi lehet. Van olyan iskolatársam aki alattam járt két évvel és már 7 éve nyugdíjas. Én 53 vagyok. Ki szerint normális dolog ez. A rengeteg háború miatt kell őket is lenyugdíjazni. Szerintem ez még égbe kiáltóbb mint a rendőröké. A honvédség amúgy is egy alkoholistává nevelő szervezet volt régen. Szerintem sokat ez sem változhatott. Még a tűzoltók azok akik valamilyen szinten érthető okokból nyugdíjazhatók.
James Pond 2011.06.03 16:22:01
@blah: egyébként teljesen egyetértek abban, hogy visszamenőleg pofátlanság ehhez nyúlni, de a jövőt nézve azért át kellene gondolniuk ezt a korkedvezmény dolgot. Azt mondom akinek a munkája indokolja az igenis kapjon korkedvezményt. A bányász is kapott és a rendőrnek is van gondja ép elég, bár 30 évvel ezelőtt legalább tartottak a rendőrtől. Igaz ez egy más kérdés. Azt is bevallom hogy számumra annyira unszimpatikus Pintér, hogy ezért inkább támogatom a rendőrők elképzeléseit, de csak a józan ész határáig. Szóval a titkárnő, a raktáros, a mittudom-én milyen beosztású az igen is dolgozzon 62 éves koráig. Legfeljebb nem kell rendőri állományban alkalmazni. Vannak polgári alkalmazottak a katonaságnál is és ettől még nincs korkedvezményük.
Hát igen, Fradika kell, Corvinus nem – foglalta össze tegnap a rektor tájékoztatója közben egy mögöttem álló hallgató a fejleményeket. A kétségtelenül populista ízű megközelítés már csak azért is pikáns, mert bizonyára valami hasonló (a foci helyére állami…..
James Pond 2011.05.06 12:06:52
@a-kis-herceg: ez a mondatod számomra kicsit érdekes, mert szerintem Magyarországon született ember mondatban ilyen szófordulatot nem használ... "magyarba" szóval, Te hol is születtél ?
Több megoldás merül fel – mondta ma Lázár János a Klubrádió műsorában a hamarosan a parlament elé kerülő választójogi törvény kapcsán. Most, hogy lezárult az alkotmányozás, a - sokszor emlegetett - hatalmi viszonyok és a politikai pártok versenyhelyzete szempontjából a…..
James Pond 2011.04.20 09:29:16
@Akitlosz: miért szerinted a "határon inneni" képviselők, azok a magyar lakosság érdekeit képviselik ? Röhögnöm kell...
Képtelenség, hogy nem itt lakó magyarok döntsenek a magyarországi magyarok "sorsáról"... Bár végül is teljesen mindegy hiszen ezek úgy is azt csinálnak amit akarnak..
Minden jel arra vall, hogy a kormány immár az élet minden területére kiterjeszti a hatalmát, és könyörtelenül megtorol minden ellenvéleményt. A legfrissebb böszmeség a földrajzinév-bizottság lemészárlása és helyének sóval bevetése, s a földrajzi nevek kiosztásának…..
  Szép pályát futott be a kuruc.info Lázár-remixe. A szélsőjobbos portálon tegnap 13:16-kor jelent meg a felvétel, amiből aztán a Hírszerzőn 15:01-re lett cikk. Míg a kurucos anyagban nem szerepel semmiféle információ arra vonatkozóan, mikori a Lázár Jánostól idézett…..
„Aki nem vitte semmire az életben, az annyit is ér, ezt tudom mondani. Annak annyi az élete. Ez az én véleményem." Lázár János különös okfejtése már ma estére ellenzéki össztüzet és komoly médiafigyelmet kapott – s feltehetően ez csak a kezdet. Sok…..
James Pond 2011.03.20 17:06:48
@balfék: meghallgattam az origon ajánlott csapat indulót, hát mit mondjak, nem lesz nyugodt éjszakám :):) Freddy is foroghat a sírjában...
A nap izéje Elnök úr! Ön teher? 2011.03.18 10:16:00
Még alig csitultak el Schmitt Pál 1964-es, felfüggesztett börtönbüntetéssel végződő büntetőügyének hullámai, máris itt az újabb botrány. Az Index mai cikke szerint ugyanis a köztársasági elnök életrajzában nem szerepel az a több mint egy évre tehető, 1980–81-es…..
James Pond 2011.03.19 09:50:49
@room_101: azért én kiváncsi lennék a kimagasló érdemeire... talán ha néhányat hallhatnánk... mert bár én a hatvanas években már az általános iskolával is végeztem, még sem emlékszem semmi érdemlegesre, csak arra, hogy mennyire megbüntettük amerikát mert nem mentünk ki az olimpiára pedig akkor már vezető beosztásban volt, azt hiszem az OTSH-ban, még talán MOB elnök nem volt..
Végre itt van előttünk a Fidesz-KDNP közel véglegesnek tekinthető alkotmánytervezete. Alapvetően most is ugyanazt gondolom róla, amit már tavaly december elején a koncepció ismeretében írtam: a kormány – a korábbi közjogi barkácsolási hajlandóságát ismerve –…..
James Pond 2011.03.10 14:19:44
@dzsaszper: valahogy ezt a kommunizmusozást nem tudom legyelni... itt sosem volt kommunizmus és szocializmus is csak olyan barkács fajta...
James Pond 2011.03.10 14:27:28
@AnnaKarenina: szerintem ez lehetne az üdvözítő megoldás és vihetné a 2/3-át is.... nekem nem fog hiányozni....
Szivárognak a holnapi nagy bejelentés részletei, amelyekből egyre világosabb – ha máshonnan nem lett volna az -, hogy a második Orbán-kormány sem tudja elkerülni a kiadások csökkentésének (amit, ha a rivális politikai erő teszi, általában megszorításnak szokás nevezni)…..
James Pond 2011.03.01 14:18:40
James Pond 2011.03.01 15:48:08
@pereszke: Koronázatlan királyunk, az al- vagy felcsúti (erre most nem emlékszem) hős vitéz és daliás serege bátran szembeszáll a hazánkra, mária nagyasszonyunk szent földjére támadó ellennel.
Ez nem olyan vicces, még lehet hogy az új Alkotmányban megváltoztatja az államformát és lesz itt még királyság... én nem tenném tűzbe a kezem az ellenkezőjéről... :):)
A köztársasági elnök azt szeretné, ha az új alkotmány "magyar nyelven szólna", így a preambulum szó helyett az előszó megfogalmazás szerepelhetne benne - közölte Schmitt Pál a Pannon Egyetemen tett látogatása során. Kapcsolódó hivatkozások:Közösségi…..
A Napi Gazdaság ma megjelent cikkében elég világosan levezetik a Fidesz által bevezetett egykulcsos adó hatásait. Elöljáróban annyit, hogy amelyik adórendszerben egymillió ember bukik, biztos hogy nem igazságos és ha ez az egymillió ember az alsó 5 millióból kerül ki akkor…..
James Pond 2011.02.22 11:39:54
@nagymagyarmagyar: hogy te mekkora egy paraszt vagy, garatulálok !
/vagy csak szórakozol/
James Pond 2011.02.22 12:08:34
@orient: ez amit írsz csak félig meddig igaz.... a helyzet az hogy akkor talán nem így kellene neki fogni az egésznek. Van egy lányom 22 éves, igaz csak érettségie van, de 3 éve nem talál folyamatos, normális, bejelentett munkát, hol ott állítólag Budapesten rengeteg munka van. Egy - egy hirdetésre több százan jelentkeznek.
Az a baj hogy itt néhányan azért nem érzik át ezt az egészet, mert nem ebben élnek. Én 300 felett keresek, de ennek ellenére látom hogy hányan, állásban levők mit küszködnek a megélhetésért. Most azért mert van egy csomó munkakerülő léhűtő, segélyen élő, ezért most csesszünk ki azzal, akinek van állása csak keveset keres. Nem mindenkinek sikerült orvos, közgazdász, nagykövet családba születni és könnyebben tanulni. Orbán Viktor biztosan az 5 gyerek mellé rá volt szorulva, hogy még haza vigyen néhány százezer forintot, mert nehezen él miniszterelnöki rezidencián. Igaz tényleg csak 500 e volt a megtakarítása. Nem hiszem el, hogy komolyan gondolod amit leírsz...
James Pond 2011.02.22 12:28:58
@Ezténírtam: komolyan azt hiszed, hogy akik az átlagfizetést keresik azok a legnagyobb adócsalók, mert akkor fingod nincs az életről. Részemről elhagyom ezt a blogot, mert úgy látom hogy teljesen megszállták a fidesz fanok, akikkel nem érdemes és nem is lehet vitázni, mivel a papagáj kommandó elkötelezettjei.
Csak egy évre cserélne Viktor és csapat egy átlag "munkással" az átlag munkás lakásában lakva, annak keresetéből élve, annak rezsijét, frankhitelét fizetve. Azt a kaját fogyasztva amire marad a pénzből. Azt gondoljátok, hogy ez sírás. Sajnos ez a magyar valóság, csak ti valami "narancssárga ködbe" búukolva azt látjátok csak amit ti akatok, szánalmas ez .....
Mint tegnap már egy kommentben jeleztem, talán ideje lenne feleleveníteni a  parlamentben a dualizmus időszakában még érvényben lévő beszédolvasási tilalmat: a miniszterelnök szövegei ugyanis sokkal érdekesebbek, tanulságosabbak és önazonosabbak, ha nem a beszédírók által…..
James Pond 2011.02.16 23:11:14
@aszekelyek: Ebben az országban állítólag kapitalizmus van /még ha vad.. is/. Egyetlen multi sem szereti ha osszák neki az észt, főleg úgy hogy először odaédesgetik mindenféle adókedvezménnyel és utána meg duplán akarnak kaszálni rajta. Egy darabig még tűrnek, de egy idő után szedik a sátorfájukat majd figyeld meg és volt is már rá példa. Azonban azt hogy előírják nekik mennyi fizetést adjanak ezt Te sem gondolod komolyan. A multinál mindenkinek egyéni munkaszerződése van. Amikor felveszik az alku tárgya és ez így van akár Tesco vagy HP vagy OPEL. Aztán ha a kormány hülyeséget csinál akkor jogosan széttárja a karját hiszen neki ahhoz semmi köze, hogy menetközben változott a jövedelem adó. Mivel a munkavállaló szerződött béréből utalja el az adót, neki tök mindegy hogy mennyi lesz az, mert a bruttóbérre szól a szerződésed. Mondom ez is a kapitalizmus...
James Pond 2011.02.16 23:16:42
@bóra77: én eddig sem húztam oda az X-et és ezután sem fogom, én már csak ilyen régi vágású vagyok, vagy elvhű bár ez ma már nem olyan nagy érdem.... a 2/3-ad erre az élő példa mennyire feledékenyek az emberek, de azért én is bízom benne és legyen igazad...
Talán ez az egyetlen megoldás a közelgő demográfiai katasztrófa és az annak hatásait előrehozó eltartotti csapda kivédésére. Radikális megoldás, de a maga korában az általános választójog vagy az amerikai polgárjogi törvény is az volt. (Fotó: syracuse.com) A hírek…..