Regisztráció Blogot indítok
Adatok
huntika

51 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A nem kívánt terhesség elleni védekezést rendszerint a nők "feladatának" tekintik. Bár - a gumióvszer mellett - számos módszer létezik, amellyel a férfiak is tehetnek a fogamzás elkerüléséért, ezek többnyire nagyobb kockázatot jelentenek és nehezebben…..
Dr. Czeizel Endre elmondja mi az a három szabály, amelyet mindenképpen figyelembe kell venni a fogamzásgátlás során.1. Minden módszer jobb a semminél!A fogamzásgátló-módszerek hatásfoka eltérő, de mindegyik képes a nemi élet mellett várható terhességek bekövetkeztének…..
A leggyakoribb nemibetegségek  Gardnerella vaginalisA baktériumos hüvelygyulladás egymagában is kellemetlenséget okoz a nőnek, nagyobb gond azonban, hogy növeli más bajok kockázatát. Például hajlamossá teszi a pácienst a terhességmegszakadás vagy -megszakítás utáni…..
KrémSokan nem nem szedhetnek gyógyszert, főleg szoptatás, szülés után, ezért más módszerekkel kell védekezni. A krém valamivel finomabb eljárás a pesszáriumhoz és a gumi óvszerhez képest. A fogamzásgátló krém a spermium képességeit akadályozza, úgy, hogy roncsolja annak…..
A terhesség korai jeleiSajnos csak néhány nő gondol arra, hogy miután nem védekezett és így nagy a teherbe esés veszélye, sürgősségi fogamzásgátlót alkalmazzon.A nők nagyobb része azonban csak akkor gondol a terhességre, amikor a várt menstruáció késik és a terhesség…..
Fogamzásgátlás Terhességi teszt 2010.08.23 09:21:21
Az illatszerboltokban, patikákban kapható terhességi tesztek lényege, hogy a vizeletmintából kimutatják a HCG hormont, ami a terhesség kezdetén kezd termelődni a szervezetben és mennyisége a várandósság előrehaladtával egyre nő, azután csökken, és kb. a 16. hétig kimutatható.…..
A korszerű fogamzásgátló szerek zavarba ejtően széles választékából a legcélszerűbbet megtalálni némi szakértelmet igénylő feladat. Még a drogériákban kapható, egyszer használatos védekező eszközök között is elbizonytalanodhatunk, de a hosszú távú…..
A kondom - koton, gumi óvszer használata  Népszerű, hatékony és az egyik legrégibb alkalmi eszköze a születésszabályozásnak.Vékony gumiból készül, és közvetlenül a behatolás előtt kell a merev hímvesszőre ráhúzni. Felfogja az ondót, amely így nem jut be a hüvelybe.…..
A születendő gyermekek számának és születési idejük tervezése több ezer éves probléma. A megszakított közösülésről már az Ószövetségi Szentírás is megemlékezik. Onán a magját a földre irányította, nehogy testvére özvegye tőle teherbe essen.Ókori óvszerek Az…..
BME A BME olimpiai bajnokai 2010.08.08 16:27:04
Hajós Alfréd, 1896 úszás két számábanWerkner Lajos, 1908, 1912 vívásPósta Sándor, 1924 vívásGlykais Gyula, 1928, 1932 vívásBarta István, 1932 vízilabdaTarics Sándor, 1936 vízilabdaRajcsányi László, 1936, 1948, 1952 vívásKovácsi Aladár, 1952 öttusaFábián László, 1956…..
BME Schönherz Zoltán Kollégium 2010.08.08 16:24:54
A kollégium történelme jóval az Irinyi úti épület megépülése előttre visszanyúlik, közössége már az első villamos kari hallgatókat befogadó épületben, a Várban formálódni kezdett. Erről az időszakról is számos feljegyzés született, a legfontosabb talán azt…..
BME Kármán Tódor kollégium 2010.08.08 16:17:57
Az ezer férőhelyes kollégiumot 1966. augusztus 20-án adták át, építési költsége akkori árakon 52 millió Ft volt. Alapvetően a Gépészmérnöki Kar hallgatói számára készült, de mellettük megnyitása óta helyt ad néhány más kar kis lét­számú csoportjainak is. Első…..
Az Eurovíziós Dalfesztivál hazai döntőjében a zsűri és az sms-t küldő nézők véleménye alapján Csézy nyert, így Magyarországot ő képviselte Belgrádban, a nemzetközi döntőben. Csézy a sorsolás eredménye alapján tizenötödikként állt a színpadra, előtte a grúziai,…..
Death Knight-ok egyik hibája, hogy nehezen generálnak több targetre elegendő threatet. Ez a talent ezt próbálja megoldani, főleg az unholy vonal felhazsnálásával de tartalmazza a blood talent által adott túlélő képességeket is.talent.mmo-champion.com/ ..
2007-ben Ruzsa Magdi képviselte hazánkat a Helsinkiben megrendezett Euróvíziós dalfesztiválon. Az Unsubstantial Blues(Aprócska blues) c. száma 9. helyezést hozott neki.Amit elért a versenyen:Eurovíziós Dalverseny középdöntő - 2. helyezéssel továbbjutott a döntőbe 2007Eurovíziós…..
A NOX 2005-ös nevezésével szinte eddig a legjobb eredményt hozta el a magyaroknak. Ők a "Forogj, világ!" című dalukkal az első indulók voltak, akiknek a 2004-ben bevezetett elődöntőben is meg kellett küzdeniük a közönség kegyeiért a döntőbe jutáshoz. A döntőbe az…..
 Dalfesztivál költségeinek nagy részét az esemény szponzorai és a többi résztvevő állam hozzájárulásai állják (a részvételi és közvetítési díjakkal). A rendezés költségeit, melyek 2007-ben elérték a 13 millió eurót, kiegészítheti állami támogatás és…..
A Gépészmérnöki kar egyike a legrégebben műküdő karoknak a BME-n lássuk tehát az ő bemutatkozásukat.A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Gépészmérnöki Kara 2002. november 11-én ünnepelte 130 éves fennállását."Büszkék vagyunk arra, hogy az elmúlt 130 év…..
A karok bemutatkozása szekció következő része az Építőmérnöki Kar. Ezt a dékáni beszéddel lehetne legjobban bemutatni.Az Építőmérnöki Kar a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem leghosszabb múlttal rendelkező egysége, Institutum Geometrico-Hydrotechnicum néven az…..
BME A Neptun rendszer 2010.08.05 15:08:04
Találtam egy jó kis leírást a neptun rendszerről, mivela  BME is ezt hazsnálja jelen pillanatban, ezért gondoltam itt is közzéteszem.A Neptun rendszer a felsőoktatási intézmények (egyetemek, főiskolák) tanulmányi és pénzügyi adminisztrációját, oktatási,…..
Sokan azt gondolják, hogy dk-val csak frost talenton lehet tankolni. Ez messze nem így van. A blood tank talent sok esetben hasznosabbnak bizonyul mint a frost talent.Ez a talent a sok hp-ra és ebből következően a self healingre épít.Aoe threat-ben sem gyenge mivel morbidity is kivan…..
Ha már megtörtént a "baleset" jó tudni hova lehet még fornulni. Az alábbi honlapon megtalálható az összes ambulancia ahol segítséget kapunk ilyen esetekre.www.hazipatika.com/services/cimtar..
A Karok bemutatkozása részben megpróbálom összeszedni az összes kar bemutatkozó szövegét, kiváncsiságból is, mivel próbálják a bme-re csábítani a hallgatókat:)Az első a Vegyészmérnöki és Biomérnöki KarA Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Vegyészmérnöki és…..
BME Emelkedtek a ponthatárok? 2010.08.03 13:24:50
Mindenki számára elérhetőek az idei felvételi ponthatárok a BME-re.Egyes szakokon ismét emeltek,de természetesen volt olyan szak is ahol csökkent a ponthatár az idén. Az alábbi linken lehet tájékozódni az ide ponthatárok…..
BME BME - Scooter 2010.08.03 13:21:00
Szerintem mindenki emlékszik még rá hogy a 2009-es BME fesztiválon a Scooter volt a sztárvendég.Kiváncsian várom idén mivel lepnek meg majd a fesztivál rendezői. Addig is, hogy el ne felejtsétek itt egy videó:):   ..