Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Tyler913

0 bejegyzést írt és 4 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Subba A milliós kutya 2011.03.31 16:12:00
Forrong a nép Zimány Linda kutyaválasztásán! Jellemzően alaposan körbe harsánykodta, hogy a barátjától Dzsudzsitól millió forintos kutyát kap. Talán, és ezen min-den-ki meg van rökönyödve. Hallottátok már, hogy vannak gazdag emberek, akik képesek kiadni ennyi pénzt, meg talán…..
Tyler913 2011.04.01 02:24:39
Tonyeaux-nak
Nem szokásom kommentelni,de most a kedvedért megtetteszem.
Akár hiszed,akár nem,igaza volt kabelbarat-nak.A több százezer hiába megszületett kölyökkutya jelentős része a felelőtlen szaporítók és a hobbisták "hagyszüljönegyszer,meg neki is jár az élvezet"-felfogásának terméke.Ez a hozzászólás is azért íródott,hogy még az ilyen fórumokon is nyitogassuk az emberek szemét: A KUTYA NEM EMBER.
Nem muszáj szaporodnia,náluk a szex nem pszichológiai szükséglet.Ezért ha valaki nem elhivatott,képzett,a fajtáért rajongó tenyésztő,hanem csak normál,hobbista kutyatartó,az ne szaporítsa a kutyáját semmilyen körülmények között.A fölösleges szaporulat elkerülésére pedig az ivartalanítás az egyetlen biztos megoldás.Hidd el,a kutyának nem okoz semmilyen hátrányt,sőt,egy csomó betegség megelőzésében segít.
Ja,és a kutya eredetileg sem vadon élő állat,az ember tenyésztette ki több tízezer éve a farkasból.
Tudom,attól még a cigánytelepek környékén rajzó kóborkutyák megmaradnak,de ha már a civilizált állattartók ivartalanítanának,sokkal jobbá válna a helyzet.

De hogy az eredeti témára is válaszoljak: hogy mennyiért vesznek kutyát,az k.vára az ő dolguk.Az 1 milliós ár pedig csak Magyarországról tűnik nagyon magasnak,külföldön eleve 1000 Eurótól indul egy TK-s kölyök,a speckóbb tenyészetek pedig ennek a többszörösét is elkérhetik.De mondjuk amennyit Dzsudzsi leakaszt egy hónapban (szerintem alsó hangon 10-15 milla),ahhoz képest ez nem pénz.