Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Gáborgábor

0 bejegyzést írt és 3 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Fantasztikus újítás: közvetlen reptéri busz indul 200K jelzéssel a Deák térről a budapesti repülőtérre. Az azonban vicces, hogy a meghirdetett menetrend szerint csak egy hétig közlekedik majd. Ennek meg mi értelme? Úgy tűnik, egy konferencia miatt indul be a járat, de lehet, hogy…..
Gáborgábor 2015.10.06 17:31:05
@altimus: Ha ez lenne a cél, ahhoz nem kellene járatot indítani, ráadásul pont a menetidő tervezés szempontjából legfontosabb reggeli csúcs nélkül. Metrópótláshoz úgyis lesznek buszsávok, ahogy az M2 pótláskor is voltak, úgyhogy nem is lenne releváns egy mostani adat.

Közben guglival ezt találtam, ez egy telekommunikációs konferencia honlapján van, úgyhogy összeállt a kép:

telecomworld.itu.int/wp-content/uploads/2015/10/bus200k.pdf

Más:

Én sem tartom ma olyan kataszrófálisnak a reptér megközelíthetőségét.
Normál tarifás (egy vonaljegyes) járat a belvárosba nagy pénzkidobás lenne.
A 200-as azért olyan sok helyen nem áll meg, hogy sokat lehetne nyerni egy Reptér-Köki "igazi" gyorsjárattal. Ha kizárnánk a nem reptéri utasokat, akkor csak a mainál jóval ritkább lehetne, ahogy a kihagyott megállókat kiszolgáló másik járar is. A mai 7-8 percezés helyett mondjuk lenne egy 12-15 percenkénti 200E és egy uyganolyan 200. Biztos jó lenne?

Közvetlen belvárosi járatot a normál BKK-tarifától független emelt tarifával, távolsági buszon szokásos komfortot biztosító buszokkal lehetne csinálni, ahogy az sok városban (Pl. Bécs)van. Eddig három ilyen volt, mind megszűnt. Attól még lehet próbálkozni, ma már több az utas.