Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Barát úr

87 bejegyzést írt és 6 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Esti Kornél Karcolat 2010.01.03 06:00:00
Keress meg. Ha meg akarsz találni, könnyen fog az menni. Van a közeledben olcsó, otthonosnak talán nem mondható, a társadalom vélt szennyét összegyűjtő, koszos és szagos hely? Gyere le. Én ott fogok ülni veled szemben, csak néz egy picit oldalra. Kabátom ledobva magam mellé, talán…..
Egy Apple Macintosh - on nem lehet  Radio Shack - programot futtatni. egy Commodore 64 sem tud beolvasni egy fájlt amit egy IBM személyi számítógépen kreáltál. Mind a Kaypro és az Osborne gépek A CP / M operációs rendszert használják de nem tudják beolvasni…..
Emlékszem az éhezésre kis szobában furcsa városban a sötétítők lehúzva, klasszikus zenét hallgatva fiatal voltam, a fiatalság fájdalma éleződött legbelül, mert nem volt más mentségem mint bujkálni amíg lehetett- - nem önsajnálatból de rémülten lehetôségeim…..
ha belekezdtél, menj el a végsőkig. különben el se kezdd.   ha belekezdtél, menj el a végsőkig. akkor is ha majd ezért barátnőket veszítesz, feleségeket, rokonokat, munkahelyeket  vagy akár tán  józan ítélőképességedet.   menj a végsőkig. akkor…..
A halhatatlan Párizs Tarokk 2011.11.07 11:54:00
..
A halhatatlan Párizs Ray 2011.11.07 11:48:00
Vakon elvakít , Ide-oda billeg, Van egy csaja : Hát jó neki... Odacsap a basszus, Georgia megijed, De tovább száll ;  - Nem alszik az ihlet.   Menj utadra Jack, Ne is gyere vissza, Soha többé! Ömlik a zaj, Hallelúja, angyal, Részeges a trombita, A zongora…..
Az idő derűsre fordult, Mintha mindegy lenne már, Megfiatalodnak a vénasszonyok, És kacag az öregedő ifjúság,   A gyerekek tovább játszanak, A szülők lassan csitítják maguk, Mert odasereglenek mind a vágyak, Ahol kitárva áll a legtöbb kapu,   És ha az…..
A halhatatlan Párizs Párizs 2011.11.07 11:47:00
Most már csak térkép vagy a falon, Láthatatlan múzeumi tárgy, Melyet senkinek sem mutatok, Amíg nem megyek vissza hozzád. ..
Azt hittem most majd minden megoldódik, És öltönyben fogadom a szép bókokat, De az Isten úgy látta hogy még korai, S nem váltotta valóra a szőtt álmokat,   És próbálom meglátni a jót a rosszban, Addig keresem amíg meg nem találom, Mert persze eredetét minden…..
A halhatatlan Párizs Koppenhága 2011.11.07 11:43:00
..
A halhatatlan Párizs Karma 2011.11.07 11:42:00
A test hamar elmegy, Lelkem tovább él, Amit cselekedtem; Visszakapom még,   És azt is tudom már, A létezés örök, Mert értelmetlen a halál, Ha utána semmi nem jön.  ..
A halhatatlan Párizs Jazz 2011.11.07 11:40:00
Mélyen dörömböl a bőgő a pincében, Idefönn magasan dúdol a szaxofon, Míg a függönyök úsznak vörös fényben, Üres a hely, egyedül én vagyok,   Az ajtó felől áramlik be a nyár, Friss szellő legyezi a füstös falat, A zene is lassan elhalkul már, Körülölel…..
Már csak az emléke él bennem, Hogy milyen is volt otthon egyszer : Kergetőzni vörös színekkel, Rúzsos szájt nézni tág szemekkel,   Becézni, vagy csak ámulni rajt´, Ágyban leteperni a vágyat, Az álom tizenhat évesen, Folyosón forgolódott véresen,   És…..
Én valójában sajnállak bennetek, Elmaterializálódott emberek, S bár értelmét sokáig kerestem, Választ nem adott fölényeskedéstek,   Most hogy a nyugati szelet lélegzem, És a szabad versenyt tapintom, Látom, hogy a tenger kéksége, Csak annak kék, ki pusztában…..
Ne hallgass most másra, Csak a kalapáló szívre, Mi ütemét veri a muzsikának, Melyre minden élő szív ver,   Táncolj, felejts el mindent, A láthatatlan dolgot ne lásd, Ki kevesebbet tud többet hisz el, S így elsiklik előtte a realitás,   Megszületésed óta…..
A halhatatlan Párizs Eső 2011.11.07 11:29:00
Ez az eső sosem áll már el, Ronggyá áztatja életem regényét, A betűk fekete góccá gyűlnek, Ha tűzre dobnám vele együtt égnék,   Most sarokban a papír rengeteg, Tán egy nap majd kisüt a nap, És szobrot formálok belőle, Mikor a könnyek rászáradtak,   És…..
A halhatatlan Párizs Ellentétek 2011.11.07 11:28:00
Éhen halok a megterített asztalnál, Vízben úszok s mégis kiszáradok, A hideg északi szélben izzadván, Külhonban is mindig itthon vagyok,   Hívőkkel imádkozok pogány módra, Argóban becézek, nevetve sírok, Éjjel nem megy le a nap : süt  zivatarba, S tönkre tesz…..
A halhatatlan Párizs De jó volna 2011.11.07 11:25:00
De jó volna rendszeresen élni, Rituálékkal, szép tisztaságban, S nem állatként délig heverni, Vetetlenül káosz kuplerájban,   De jó volna reggel kinyitni a kaput, És nagyot ásítani az ébredő réttel, Kislányomnak tanítani : - apu, Tudni mit szabad, és mit nem,…..
Nyíladoznak a rügyek, Szívemet napfény járja át, Az ablak becsapódik hirtelen, Dalol a rét, hallgat a magány,   Jóleső érzés tölti be testem, Mert érzem már közel járok, És már nem csak a fellegekben, Bizonygatom az igazságom,   Két lábon a földön járva,…..
Párizsba holnap beszök a tavasz, Szent György haván huncutan, zajosan, Mert kihajtják a téli vágyakat, Amikor a rügyek virágoznak,   Habár tudtam előre : nem leszel ott, Csak ha rosszakarók is úgy akarják, Távol, Afrikába kergetett a sors, Most ott napozol, nem a Szajna…..
Most szelíden játszik a citromhús, Kergetőzik a menta levéllel, A koktélom hűsíti a mélabút, Mi tovaszökik a körúti széllel,   Lassan olvad a jég a pohárban, Számban lenyugszik szívnek csatája, Veled vagyok Te gyönyörű angyal, És fogja kezem Endre és Attila,…..
Végre kisütött a várva várt nap, Kávé csurdogál nyelőcsövemen, Komótosan meghajol a tavasz, Feledve az elhagyott telet,   A fák is majd lassan táncra kelnek, És dúdolják a régi dallamot, Kitisztul a város és az ember, A szem bezár, kinyílik a marok,   A…..
Már végképp majdnem feladtam, S beletörődtem az egyedüllétbe, De megállt a szépen lassan, Forgó hibák mókuskereke,   Kimentem az erdőbe egyedül, S letüdőztem a tavaszi párát, Amint kitisztult a köd legbelül, Új célok nőttek álmom pázsitján,   És…..
Itt ősz hajam már nem kín, Sajgó vállam sem torz, Mert minden másnak tűnik, A Champs Elysés-n fiatalon,   Ámulok és letérdelek, A fények fővárosában, Ezerszer áldva nevedet, Párizs, városok városa,   Diadal ittasan fütyülök, Az íves sugárút közepén,…..
Már megállíthatatlanul itt a nyár. A naplementébe döfi pallosát ; Míg sürgölődve a Latin negyedben, A Pont du Artes–ra tartok tavaszodván,   Leülök a folyó partra, És csak nézem a hajókat, Beszél hozzám most a Szajna, Elnézem a kecses szajhákat,  …..