Regisztráció Blogot indítok
Adatok
zenkovics.ferenc

16 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Kedves Barátaim, Pannoniak! 2007. november 17-én a Magyarok Házában immáron 4. alkalommal került megrendezésre a Veszprémi Öregdiák Kongresszus. Az eseményről dalok és legendák születtek, melyeket igyekszem nektek összeszedni. IN TABERNA QUANDO SUMUS Itt a kocsma, vár a…..
Kedves Barátaim, Pannoniak! Belecsaptunk az Őszbe! Mindenki küzd a náthával körülöttem, ügyfelek dőlnek ki a sorból, és nekem is kezd kaparni a torkom. Remélem Ti még éltek! A búcsú ideje Bizony, bizony, elrepült ez az egy év, hogy a 2006. év október 21-én megrendezett III.…..
Kedves Barátaim, Pannoniak! Örülök, hogy ártatlannak indult IV. körlevelem ekkora hozzászólási „lázat” indított útjára, most érzem először azt, hogy még a végén bátortalan kezdeményezésem működni fog. Ha szigorúan veszem az Öregktori Hivatal célkitűzéseit,…..
Kedves Barátaim, Pannoniak! Az Ecce Gratum blog, mint virtuális Öregktori Intézmény, történelmi pillanathoz érkezett. Elindult azon az úton, melyet reméltem, hogy valóban az öregdiák közösség intellektuális szellemi központja legyen. Ehhez első lépésben ugyanis az kell, hogy…..
Kedves Barátaim, Pannoniak! 2007. június végével lejárt dr. Gaál Zoltán, a Pannon Egyetem rektorának mandátuma. A rektor úr június idusán fontosnak tartotta, hogy egy külön vacsora keretében a működési ideje alatt szolgáló Hallgatói Önkormányzat ex-elnökökön keresztül…..
Drága Barátaim, Pannoniak! Októberi székfoglaló beszédemet még a T34-es lánctalpakkal felszaggatott, magyar vér áztatta, macskaköves belváros utcáin menekülve, részben haditudósítóként kellett megfogalmaznom. Azóta kisütött a nap (Ecce gratum et optatum Ver reducit gaudia), itt…..
Kedves Barátaim, volt Iskolatársak! Előszó A 2006. év október 21-én megrendezett III. Veszprémi Egyetem (immáron Pannon Egyetem) Öregdiák Kongresszusa abban a megtiszteltetésben részesített, hogy az ÖREGKTORI SZÉK első várományosának járó felelősséget rám ruházta.…..
2007. április 27-én megrendezésre került a in4 Konferencia (amin sajna nem tudtunk részt venni), ami az egyre intenzívebben kiszivárgó hírek szerint az utóbbi 2 év legizgalmasabb, az  internet jövőjét feszegető és a jelenlegi eredményeket bemutató konferenciájára sikeredett.…..
Láthattuk, hogy a html, mint xml kompatibilis nyelv képes a weben található tartalmak szabványos tárolására, és azt is, hogy magát a szabványt a W3C alkotta meg. Tudjuk azonban, hogy az emberi nyelvek esetében, a nyelvtani szabályok nem előre kodifikáltak, hanem a nyelv…..
Web Koncept Az internet DNS-e: html 2007.05.05 13:04:00
Játszunk el a gondolattal, hogy az egész internet egy önálló biológiai lény (egyed). Vizsgáljuk meg, hogyan képes mindazon funkciók ellátására, amire a DNS vezérelt egyed szervezete képes. A böngésző, mint őssejt Mintegy 600 millió éve a légkör oxigén tartalma 1%-ról a mai…..
3,2 milliárd éve elindult egy kódolási folyamat, melyet ma Darvin után evolúciónak nevezünk. Szemantikus kódolásról írt bevezető cikkünk bemutatta, hogy a materiális adathordozóba, szabványosan kódolt, teljeskörű leírás mennyire fontos az emberiség tudásának…..
Áttekintve a nyugati civilizáció kultúr-fejlődését (lásd: Jelentés a központnak: Kőkortól a cyber térig), láthattuk, hogy az adathordozók (kő, bronz, papír, könyv, elektronikus hordozók, internet stb.), valamint a tudás megosztási technikák (barlangrajz, templom-fal vésetek,…..
Neurális hálózat megközelítés a középkorban Pannonhalmán tett látogatásom során megérintett az 1013 éves apátság szellemi és tudásközpont jellege. 300 000 kötetes könyvtára ma a világ legnagyobb Bencés könyvgyüjteménye (Világörökség része) mai napig sokkoló hatással…..
Gondolkodj nagyban, dolgozz kicsiben Egy szerződés kőbe vésése bonyolult és fársztó folyamat, erre hamar rájöttek az ókori népek, ezért a kisebb fontosságú gondolatok megörökítésére alternatív technikákat dolgoztak ki: jött a palatábla, falap, papírusz tekercs, pergamen és…..
A központ kérésének megfelelően műveleti egységünk első lépésben arra kereste a választ, mi is ez az 'internet', hogyan juthatott az emberiség idáig? Nyelvében él a nemzet ... Az emberiség sikertörténetének egyik kulcs tényezője a verbalitás képessége, majd később az…..
Web Koncept Web Koncept kiáltvány 2007.05.03 16:41:00
Forradalom járja be az Internet világát Internetezők széles néptömegei épülnek be alulról szerveződő online közösségekbe (iWIW), alapítanak virtuális szervezeteket, klubokat, sejteket (hotdog, myspace), fórumokon kommunikálva megvitattják egymással gondolataikat, önkényes…..