Regisztráció Blogot indítok
Adatok
vitorlázós tündérkirálylány

0 bejegyzést írt és 132 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Kedves Barátaim! A mai nap csodálatos napos reggel-el indult és ezt még lehetett fokozni mert délbe mér majd meg gyulladt a ruha rajtam, de estére még pulóvert is kellett vennem mert úgy lehűlt a levegő. A mai munkák a hajó deck jobb első oldalának ragadós tömítőjének…..
vitorlázós tündérkirálylány 2015.06.01 14:57:33
Kedves végtelenségig kitartó olvasó! Elérkezett az idő amikor Süni unszolására ismét írok eme csodás helyre. Visszatértem az Oduszea fedélzetére.Mostani látogatásom célja, nem vitorlázás. Ez a hajó is elérte azt a kort amikor kicsit rendbe kell pofozni a fedélzet tönkrement…..
Kedves Olvasók! Az észrevétel jogos, most már tudom biztosan időnként utazom az időben. Magam is meglepődöm ezeken a jeleken. Az biztos visszatekintve az elmúlt pár hónapot, először a Balatonon vettem részt egy jó vitorlázásom, majd az Adriára menten a régi jó Dr Kumhohoz.…..
Kedves Olvasó!   Elérkezett ez a szép nap amikor izgalommal telve várom a holnapi napot mert kezdetét veszi a vitorlásszezon. Ma délután kicsit megnézzük a Balatont északról, délről, de holnap. Egy kis elmélet után kezdetét veszi Pumucz művek verseny oktatása. A korábbi évek…..
Kedves Olvasók! Mint ígértem kicsit beszámolok hogyan vette kezdetét a vitorlás szezon az idei évben. Vasárnap délután sikeresen, megérkezett a kis csapatunk Balaton Füredre ahol megcsináltunk egy árbóc újra vezetékelését. A kicsi csapat teljes mértékben teljesítette a…..
Kedves Olvasók!Elérkezett ez a idő is e sorokat már Magyar honban pötyögöm be a gépembe.Sikeresen hazaérkeztünk a 2011. év első kirándulásából. A faladatot, mit elvállaltunk 95%-ban sikerült teljesíteni. Szerintünk nem a mi hibánkból adódóan nem teljesen tudtuk befejezni,…..
kedves olvasók! Ma megtettük a próba utat459 m, majd ismét asztalosból motorszerelő lettem. Sajnos a motor nem gondolta úgy. Ezután az óriási út után megadta magát és én aljas, nem voltam hajlandó, bár látványosan javítottam nem csináltam érdemben semmit. Így sajnos…..
Kedves Olvasók! Megéréseteket kérem, az elmúlt pár napban kicsit korábban kezdtem és később fejeztem be a munkát. Ez az oka annak, hogy nem került fel újabb beszámoló. A deck burkolása készen van, már csak fugázni kell. A belső burkolásból a farkabin és a konyha le van szabva…..
Kedves Olvasók! A tegnapi nap konfúziója Mörfi él és Mekk Eleknek vannak követői. A napunk szépen alakult folytattuk a „teak” burkolást, míg megérkezett az idő, hogy megcsinálhassuk a próbaragasztást az itteni anyaggal. A ragasztás zavartalanul telt, jó tempóban lehet…..
vitorlázós tündérkirálylány 2011.03.09 19:05:03
@Sün77: A fogadó- és szállítóbizottság szervezése folyamatban van. Miután azonban hozzám sem jutott el semmiféle információ a pontos érkezéssel kapcsolatban (lehet, h nem véletlenül!), ezért döcögős kicsit a dolog...
Viszont én holnap megyek Győrbe! Ez van legalább akkor a váltás, mint Miamiból hazajönni. Komolyan mondom!
Kedves Barátaim! Megkezdtem a Teak fával való ténykedést. Megkaptam a dekk melyik részeit kellene burkolnom, elkezdtem a pár nappal ezelőtt véglegesre szerelt csigák felbontását. Nagyon jól sikerült a szerelésük, mert sokkal tovább tartott a felszedésük. Ilyen apróság már nem…..
vitorlázós tündérkirálylány 2011.03.06 11:36:40
Süni! Ez a mini katamarán nem is rossz :-) Szerintem, ha veszünk egy ilyet, akkor az pont elszámolható költség csapatépítési eszközként. Ezt még jól kigondolom...

És örömmel jelentem, Balhé kutya bekerült a helyi látványosságok közé a nemzeti parknál. Szerintem a lakás előtti udvarra simán kiírhatom, hogy állatsimogató, és kérjük ne etesse a vadállatot. A sok turista amint megérkezik, rögtön rohan, hogy jaaaaaj, de aranyooos; apa nééézd, kiskutyaaaa! Ez a kis vakarék meg olyankor behúzza a fülét, és úgy néz felfelé, hogy a szeme fehérje is kilátszik egy picit. Ha nem tudnám, hogy éppen színészkedik, még az én szívem is megesne rajta. Aztán amint eltűnnek a potenciális simogatók, rögtön felélénkül - és elmegy őzet hajtani. Mármint a Balhé. És marha büszke. Jaaaa, meg önállósította is magát. Most, hogy jobb idő van, felfedezte, hogy hol van az étterem hátsó bejárata - értsd, a konyha. Na, neki ott van sürgős sündöröghetnéke, és csodák csodájára, valaki mindig megszánja valami kajával. Mert tőlem egyébként azt sem kap...
És ma, valami országos cukrászszövetséges találkozó van itt az étteremben. Csinálnak mindenféle extra sütit. Mondtam nekik, hogy nálam jobb tesztalanyt közel s távol nem találnak. Én aztán igazán szakértője vagyok a sütiknek, úgyhogy szóljanak, mikor kell menni kóstolni. A cukrász röhögött - viszont én komolyan gondoltam.
Khmmm..., és lázas is vagyok szerintem. Mert végre süt a nap...
Kedves Rajongóink!Sajnos nem tett senki tétét az időpont lezárásáig a fogadásunkra, így nem vesztettünk semmit csak azt, hogy a szabadnapunk kimerült a mosás szárításba és a 2 heti kaja vásárlásunkba. Itt történt huncut dolog velünk. Vettünk egy jó adag marhahúst egy kis…..
Kedves Bloggerek!Köszönöm a segítségeteket átállítottuk a blogmotort ,már megint a régi, meglátjátok!Süni! A fordulatszám mérés tényleg a generátorról valósult meg. A helyi nagy idős kilógatott a generátorból egy cérnát, mi rákötöttük a fordulatszámlálót, a…..
Barátaim! Eltelt egy nap ismét erről a napról nem írok különösesben, mert a munka halad, a hozzászólások fogynak. Érdekes a statisztika szerint napi 60-80 betöltés és 20-30 közötti teljes letöltés van, ez azt jelenti, vannak, akik elolvassák, a soraink csak nem mernek, írni…..
vitorlázós tündérkirálylány 2011.02.22 21:01:51
@Sün77: Én is csalok! :-) Van kormányzatis ip címem, meg ha hazajövök, akkor ugyanaz a gép vmi másik ip címet használ... Nem is értem. Úgyhogy asszem halmozottan csalós vagyok!
vitorlázós tündérkirálylány 2011.02.22 21:05:04
@keresztapa41: Balhé már minden pasit csókoltat! :-) Minden férfiembert azonnali barátjának tekint, és aki az irodába beteszi a lábát, rögvest mellészegődik. (Ez alól csak a vadász kivétel. Ő ellenség!) Két dolog lehetséges: vagy engem utál már ennyire, vagy az apja hiányzik neki...
Kedves Ismerőseink! Ma megtörtént a csoda! Kirándulni voltunk az Everglades Holliday parkban ahol megismerkedtünk az airbootozás élményével. Megnéztük a mocsarat, ami teljesen úgy néz ki, mint Ásványnál a tökleveles holtág, csak itt volt aligátor. A vizet sárga töklevél…..
Kedves Olvasók! Sajnos tegnap este már nem volt erőm új bejegyzést készíteni. Tegnap sajnos mikor megérkezett az utolsó elem a klímához kiderült, hogy az egész nem működik, mert a meghatározott vízvételi csont túl magasan van így nincsen, meg a megfelelő nyomás rásegítés…..
Kedves Otthoniak! Sajnos be kell ismernem én a konyhabútor megrendelését 14.-ére datáltam, de sajna a naptár elárulta. 11. volt a nap mikor az a fránya fácán, oszt a konyhabútor. Az elmúlt évek száma már, már gombócból is. Köszönöm a következő munka megrendelését az…..
vitorlázós tündérkirálylány 2011.02.12 21:22:49
Helló G-k!
Addig, míg Ti ott a nyugaton a modern idők vívmányaival vagytok elfoglalva, addig mi itt az igazi keleten ma afféle magyaros rendezvényeken vettünk részt Balhéval.
A nap úgy kezdődött, hogy arra riadtam, hogy a kutya tud másfél métereseket ugorva is sípolni. Merthogy a lovak nem átallottak az ablakunk előtt/alatt megállni. És horkantani. Úgyhogy sitty-sutty hiperszupergyors öltözés után máris rohantunk, h nehogy lemaradjunk az első találkozásról hucul és Balhé között. A tapasztalat: ez a kis vakarék nem csak a kocsiból, vagy az ablakon belülről gondolja, hogy a lovakkal szemben is neki van igaza. Ez több ember arcára mosolyt csalt. Ami azér' is volt jó mondjuk, mert ha nem lett volna Balhé, akkor igencsak nehezen magyaráztam volna a saját röhögésemet, ami akkor bújt elő belőlem, amikor megláttam az egyébként felelősségteljes erdész kollégámat huszár ruhában (értsd: feszülős fehér naci is), karddal az oldalán. Mint kiderült, ma volt valami emléktábla avatás, és ahhoz korhű háttér szemléltetéseként volt ez a lovas-huszáros-fogatos parádé. Úgyhogy mi is adtunk a kultúrának, elmentünk megnézni. Nekem ugyan sok választásom nem volt, h akarok-e menni, mert a lovak elindultak, és akkor Balhé is ment. Balhé tud olyan gyorsan futni, ahogy a lovak sétálnak. És miközben mi a táblaavatás elején énekeltük a himnuszt és lebegtettük a mini-magyar zászlót (amit utoljára a május 1-i felvonuláson láttam!), a tömegen keresztülosont egy autó, aminek a platóján Bandi - az óriáskutya ült. Vagyis inkább úgy viselkedett, mintha valami nagy jutalmat kapott volna, hogy ő most utazhat. Pont úgy csinált, mint a mi kutyánk, mikor autózás közben lehúztuk az ablakot, ő meg szagolta a szembeszelet. Csak sokkal-sokkal nagyobba. És a himnusz közben ez a kutya még köszönt a lovaknak + Balhéval is megbeszélték a mindent. Annyira, hogy a trombitásnak is nevetnie kellett, és elrontotta a himnuszt. Háááát... Ciki. Közben azért kiderítettem, hogy Bandi (az eb), nem jutalmat kapott. Belefeküdt valamibe, és nem szállhatott be az autóba. Szerintem ő ezt máshogy élte meg. (Ja, és ő lett volna Balhé pajtása, ha a másik lakást választom... Nem akarom elképzelni a Balhé-bandi gyerekeket...)
A délelőtt ilyen jellegű eseményeit a délután követte: Ziliz jött értem, mentünk a szögligeti NAPra. Tényleg volt ott minden. Balhé legnagyobb örömére lovak is. Most már szerintem a helyi tájékoztató füzetekbe innentől Balhé is bekerül, mint mókamester. A leghelyesebb az volt, amikor mi Zilizzel éppen valami nagyon fontosat beszéltünk meg a szlovák pályázati partnereinkkel a teraszon, ordasfarkassal az oldalunkon, megjelentek a lovászok. Balhé szólt is, ha esetleg valaki nem vette volna észre őket. És hát... a vicces lovász fiúk odavezényelték a lovakat terasz mellé - így Balhé szemből is megnézhette az ellenséget. Én kicsit nagyon féltem, hogy a ló fogja megharapni a Balhét. De nem! Összeszagoltak, majd Balhé hanyatt vágta magát. Eddig tartott az ellenségeskedés. De csak az az egy ló lett ám a barátja. Nem úgy van az, hogy általánosítunk...
Hmmm..., és ma ittam szögligeti bort is (hááááát), meg megismerkedtem a Szt. Orbán borlovagrend tagjaival. Szerintem ezek a lovagok teljesen úgy néznek ki, mintha a Harry Potter varázslóiskolából szabadultak volna éppen. (Szerintetek Rigónak is van ilyen cucca???)
A nap zárásaként a varacskos kisdisznót visszavarázsoltam Balhé kutyává, úgyhogy a zuhanyzás után volt némi mosolyszünet kettőnk között. Most meg illatBalhé fekszik itt mellettem, mert kutyasamponom nem volt, viszont eper illatú tusfürdőm igen.
Nos G kapitány; most igazán nem mondhatod, hogy nem számolok be arról, h mi történik velem. :-D
Barátaim! A mai nap borongósan telt az éget felhő takarta majdnem egész nap és még esett is egy kicsit. A feladatunk mára a fedélzeten lévő még fedetlen lukak szerelőfedelekkel és ablakokkal való elfedése volt. Holnapra maradt 2 ablak. Galika a villanyszerelő sajnos sokat emlegette…..
2011.03.02 Kedves Olvasóim! Örömmel tudatom veletek, hogy az itt történt eseményekről készült képeket, máshol fel nem használhatjátok, szerzői jogvédelem alatt álnak, de a www.picasaweb.google.com/galika78 oldalon megnézhetitek. Ugye örültök ennek, tudom azért írtam meg ezt a…..
Otthonfagyoskodó Ti! A mai napon segítségeteket kérjük! Dízelmotornál a fordulatszám mérő hova van bekötve? Az elméleti helyek érdekelnek, a motor egyébként egy öreg 4 hengeres Perkins. Fontos lenne a segítségetek.  A napom nagyon rosszul indult. Reggel a szokásos fedélzeti…..