Regisztráció Blogot indítok
Adatok
source

0 bejegyzést írt és 12 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A női mozgásblogok kapcsán egy ideje érlelődött bennünk, bloggerinákban, hogy beszéljünk arról, milyen kihatással lehet egymásra a párkapcsolat és a sport. Vajon párunk, mint (szabad)időnk letéteményese, véleményvezér és igényformáló, ezen minőségeiben a sporthoz való…..
source 2010.10.29 11:32:27
@gida_lány:
Na ettől tartok én is. De akkor engem se piszkáljon, hogy miért járok sportolni. És azért se, ha a sportosabb csajokat megnézem :DDD

Az a kérdés, hogy hogyan lehet motiválni valakit, aki nem szeret mozogni?
source 2010.11.02 12:48:14
@Szöszkeboszi:
Találóan megfogalmaztad. Nem is olyan nagyon rég pont ilyen okok miatt volt is egy válságos szakasza a kapcsolatunknak. Úgy tűnik túl vagyunk rajta. Kapcsolatunk kezdetén sem volt nádszál, de akkor járt aerobikozni. Nagyon tiszteltem érte.
source 2010.11.02 12:51:12
@lilakávé:
Igen, itt is ezt történt. De már kezd magához térni. Már vannak pl. programok, főleg a barátnőkkel, és úgy látom kezd kilábalni az ördögi körből. Csak még a mozgás hiányzik. Azért plusz 20 kiló az plusz 20 kiló...
Évekig (10 évig) itthon dolgoztam, mint vállalkozó. Aztán amikor a gyermekem már nagyobbacska lett, én pedig úgy gondoltam, hogy elhelyezkednék, megpályáztam egy állást egy multinál. Sikerült is, felvettek.   CSakhogy: a pénzügyi és a számviteli osztályon nekem volt egyedül…..
source 2010.03.16 12:31:44
Sajna a gondolkodásra való készséget és a kulturált viselkedés készségét nem osztják a diplomával. Nekem is van olyan ismerősöm, aki diplomás, egy végtelenül rendes srác, ugyanakkor végtelenül buta is. Nem is igazán tudjuk, hogyan diplomázott le, de ott voltunk a diplomaosztóján. :)

Az a mítosz már megdőlt, hogy messziről a kinézete, vagy viselkedése alapján nagy valószínűséggel megmondd, hogy diplomás-e valaki vagy sem. Valaki említette, hogy a szaktudás számít igazán. Mélyen egyetértek vele. Nekünk anno azt tanították a főiskolán, hogy a diplomával egy rálátást fogunk kapni a szakmára. De elmélyült ismereteket szerezni és azt napi szinten karbantartani és alkalmazni már mindenkinek saját magának kell.

A posztíró nem tudom mit követett el, de vagy azért fúrták mert nem tudott bánni az emberekkel, vagy mert nem hagyták, hogy jól bánjon velük. Akár diplomás valaki, akár nem, ha tud bánni az emberekkel, és megvan a kellő szaktudása, akkor meg tud oldani nagyon sok mindent.

Akárki akármit gondol, egy könyvelő vállalkozásnak ügyfeleket szerezni sokkal nehezebb, mint más területeken. Könyvelőt senki sem hirdetés alapján választ, hanem a szaktudása, és a jó híre alapján. Ez egy bizalmi "pozíció" minden vállalkozás számára. Tudom, már megcsináltam én is egy ilyen vállalkozást. Hiába van laptopod és szoftvered, és szaktudásod, attól még nem lesznek ügyfeleid. De akkor sem, ha milliókat költesz hirdetésre.

Mélységes tiszteletem a kolleginának, hogy újra építette a vállalkozást, még akkor is ha ez már könnyebb lehetett, mint először.
Dolgoztam multinál is. Mindekettőnek megvan a maga előnye és hátránya is.