Regisztráció Blogot indítok
Adatok
miako74

0 bejegyzést írt és 57 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Örök "hálás" téma a vasárnap esti csúcs az M7-es autópályán. Most nem feltétlen az autósok viselkedése késztette Pétert levélírásra, hanem hogy a rendőrök ilyenkor is kameráznak. Én is láttam már reggeli dugóban traffipaxos autót. Mérjenek, legfeljebb nem lesz bevétel.…..
miako74 2012.08.13 13:38:25
@Péklapát:
Teljesen egyetértek veled! Pont szombaton (08.11) volt az M5 Bp felé vezető oldalán egy trafi. Az autósok zöme hirtelen fék. Nálam tempomat 128 ra állítva. Pont leszartam én is a trafit. Tudom én vagyok a fasz, de ha betartom, nem kell folyamatosan beszarva a sövényt és az út szélét pásztáznom.
A Lehel Csarnokban nem lehet biciklit tolni se, bár ez sehol nincs kiiírva. Botrány! Tisztelt Üzemeltető! A mai reggel folyamán, 2012.04.04.-én kerékpárral közelítettem meg a csarnokot, majd a csarnok egyik Váci úti oldalsó bejáratánál leszállva, a kerékpárt magam mellett…..
Nincs azzal baj, ha valaki sportosan vezet, mint teszi és vallja ezt Gab is, bizonyos határok között szerintem is belefér. De ez utóbbi ilyenkor a legfontosabb, tudni kell, hol van az igazi határ. Mert mások veszélyeztetése már túl van ezen és valahol átérzem a posztíró indulatát.…..
autózz! Előttem volt a jó példa 2011.11.02 07:34:00
Legtöbb témánk abból adódik, hogy valaki valamilyen negatív dolgot tapasztal. Én nagyon szívesen osztok meg Veletek olyan leveleket is, ami nem ilyenről szól. Egyetértek Lobster1978 legelső mondatával, nyugodtan küldhettek hasonlóan pozitív posztokat is! :)Se vér, se…..
miako74 2011.11.02 09:01:46
@_mmm_: Nem borultak, de megbeszélték, hogy ezentúl rendszeresen összejárnak és együtt ünneplik a szülinapjukat is. :)))
Egyébként tényleg egy jó példa, hogy ne másszunk egymás idegeire és hogyan érjünk biztonságosan célhoz.
Szerettek olvasni? Most megtehetitek. Egy Jéggyár utcai lakó egy jó hosszú levelet küldött nekünk, amit a 13. kerület polgármesterének írt. Úgy vélem érdemes elolvasni, mert hangulatos kis írás.Dr. Tóth József polgármester részéreTisztelt Polgármester Úr!Mielőtt a…..
Ez nem a kibaszott Gyűrűk ura, hanem egy másik fantasy! - gondolhatta magában a Turánia.hu személyzete, amikor 2 és fél hónap után naiv ügyfél már hetente többször érdeklődött, készen lesznek-e az esküvő előtt a gyűrűik. Egy ideig nem vették észre, hogy már rég megjött…..
Pete-nek nagyon megtetszett a "Kösz, hogy" sablon, ezért le is gyártott ezekből tizennégyet, amelyek autós kontra autós szemszögből jellemzik a közlekedést. Szokásos dolgokról van szó, ahogy Ő írta személyes áthallásokkal, de mindenki megtalálhatja közöttük a…..
miako74 2011.06.18 11:21:09
@Petrodon: "Kösz, hogy párhuzamos közlekedés esetén sem előzöl jobbról, bár lenne rá lehetőséged, hanem a seggemben nyomulsz, mert te tudod, hogy úgy az igazi a megnyíló balra kanyarodó sáv, ha a legszélsőből érkezem bele."
Tehát BALRA fog kanyarodni a megnyíló sávból. Miért kellene jobbról, akár több sávon átvágva megtennie? Ja, hogy ne rúgd tökön? Már értem, te, utak grállovagja és igazságosztója.
miako74 2011.06.18 16:26:55
@bunkóbéemvés: Ezzel nem vitatkoznék. Teljesen jogos. A kanyarodó sávot is meg lehet közelíteni, dinamikusan a forgalom ritmusában. Véleményem szerint, a sávot elérve is lehet szükség esetén lassítani vagy megállni.
autózz! Kioktatott az FKF 2011.05.22 16:00:00
A tegnapi hókotrós posztot olvasva rémlett, hogy volt egy FKF-fel kapcsolatos levél, amit ki akartam már tenni, csak aztán valahogy ott maradt a fiókban. Gabi egy kukásautó sofőrjével keveredett kisebb összetűzésbe, amit aztán jelzett is a vezető munkaadója felé, válaszként…..
autózz! Okos taxis az M0-on 2011.04.22 07:40:00
A mai poszt két szereplője tökéletesen megtalálta egymást. Rettentően utálom, amikor valaki nem fogja fel, hogy a tűzzel játszik, amikor a másik mögé bújik a pályán  és  "centikre" követi. Ennél jobban csak a satufékezőket rühellem, primitív szokás, és…..
Zsolti a Váci út szervizútjáról kanyarodott balra, hisz tábla nem tiltotta, a lámpa is külön adott zöldet. Aztán jött egy rendőr és jól megbüntette ezért a tettéért. Ráadásul egyértelműnek tűnik, hogy nem kenőpénzt akart. Melyikük hibázott? Mert kettejük közül…..
Én Tibor helyében az egész parádé végén tuti nem dudáltam és villogtam volna rá egy ilyen baromra, mert ki tudja, mire képes, ha a kamionos ennyire vissza tudta szivatni. Elmebeteg az ilyen folyamatosan fénykürtölő-dudáló, kamionra személyautóval ráhúzó ember. De itt ezen már…..
miako74 2011.01.03 22:01:04
@Leadfoot: Rosszul tudod, van. Olvasd el a "Tankönyv a járművezetői tanfolyamhoz" c. könyvet. Lapozz az 54-60 oldalra. Ott azt is leírja, miért van szükség a sebesség különbségre.
Az 56-osok tere (ex-Felvonulási tér) az egyik utolsó, a belvároshoz közeli ingyenes parkoló, sokan használják P+R-ként jobb híján. Reklámügynök is itt szokta letenni az autóját, amikor épp nincs lezárva. Mert elég sűrűn előfordul, hogy valami rendezvény miatt nem lehet itt…..
miako74 2010.10.11 00:39:24
@Don Blasius: Köszönöm, ezt nem tudtam. Így már valóban nem tűnik jó ötletnek, főleg két személynek.
Évek óta tervezgetik a használatarányos útdíj elektronikus rendszerének bevezetését nálunk és külföldön sok országban is, István e témában osztja meg veletek a véleményét és ötleteit. A közút ugyanolyan közmű (kéne legyen), mint bármelyik másik. Rendelkezésre áll…..
A szeptember az a hónap, amikor még nem értek véget a nyári útfelújítások, de elkezdődött az iskola szezon, aminek egyenes következménye az, hogy a nagyobb városok bedugulnak, senki nem halad, viszont kékülő fejjel üvöltöznek a sofőrök. Gyula még jó helyzetben van, mert…..
Még egy ilyen pici országban is, mint a miénk, csodálatos dolog az emberek sokszínűsége, érdekes dolgok sülnek ki belőle, ha két különböző kultúra találkozik. Ez történt Jó estét esetében is, aki valami előemberrel futott össze két áruház parkolójának…..
miako74 2010.09.06 14:23:23
@''autónepper.'': BMW-be ülve sikeres az ember? Van egy belvárosi lakásom, munkám, szép családom és egy 3 éves, középkategóriás autóm, amin egy fillér hitel nincs. DE!! Nincs BMW-m. Most jöttem rá, hogy egy sikertelen, boldogtalan és szerencsétlen flótás vagyok. Tuti "öngyi" leszek.
Az is hibát követ el, aki megszokásból közlekedik, hiszen bármikor módosulhat a forgalmi rend, akár egy építkezés miatt is, vagy épp megfordíthatnak egyirányú utcákat. Ha meg valaki nem ismeri a környéket, ahol autót vezet, ott különösen szükség van a fokozott figyelemre és…..
Ha az út szélén egy robogó van eldöntve letámasztva, mellette pedig a fűben fekszik a gazdája, akkor normális esetben gyanúsnak kellene lennie, hogy minden oké-e vele. Abdul elmondása szerint viszont az autósok rá se hederítettek, ha mégis, akkor a bámészkodáson kívül mást nem…..
Úgy tűnik, nem mindenkinek egyértelmű, hogy ha bárhol ott kell hagynia az autóját akár egy percre is, akkor azt nem szabad nyitva hagyni, mert van, aki csak erre vár és már ki is pakolják az értékeket a kocsiból. De van, hogy ez sem elég. Feuer levelében azt írja, hogy az sem…..
miako74 2010.07.20 17:21:33
@Babu2000: Kedves Barátom! Tisztában vagyok azzal, hogy te egy hős vagy. Én srác koromban megtanultam a leckét, amikor egy éjszakai járaton egyedül maradtam három ci...al szemben akik a buszt rongálták. Mindenki nagyon érdeklődve nézte az éjszakai Budapestet. De tudod igen is hősnek tartom magam, mert megóvtam a családom ott is, és egy későbbi talán komolyabb atrocitástól is. Remélem te sosem tanulod meg a leckét, vagy ott és akkor is HŐS leszel. Kívánok neked és mindenkinek biztonságos balesetmentes közlekedést.
Az ilyen sztoriknál szeretem azt leginkább, ha a másik fél is jelentkezik és előadja a saját verzióját, most is várom a jobbnál jobb sztorik mellett a lenti képen látható autó vezetőjének a reakcióját emailben! Esetenként ez szánalmas mentegetőzés, máskor pedig egész más…..
miako74 2010.04.20 16:40:48
@eml: Szia!
Légyszíves írd meg nekünk, milyen autóból szabad "oktatni"? Béemnyébű, márcídeszbű vagy ódibú? Szerintem ehhez a típusú oktatáshoz a fenti eszközök nullák. Az "oktatáshoz" amire te gondolsz, elsősorban erőre, gyorsaságra és tudásra van szükség. Ezeket nem árulják a bémnyé bótba, ellenben fel lehet vele vértezve egy Trabanttal közlekedő is. Ne nézzük le azokat akik kisfityóval közlekednek. Nekik is joguk van az úton menni, akkor is ha betartják a KRESZ-t. És joga van kiállni a vélt vagy valós igazáért is.
Talán a lenti levél írója is érzi így utólag, hogy féklámpát villantani is fölösleges volt, talán hibának is mondhatjuk, mert azt kérte, hogy a nevét ne írjam bele a posztba. Van az az állatfaj, aki senkire sincs tekintettel, a szabályokat is leszarva közlekedik úgy, mintha…..