Regisztráció Blogot indítok
Adatok
FraterGyorgy

0 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A világban korszakváltás zajlik, melynek a magyar kétharmados forradalom az egyik következménye – állította Orbán Viktor a Bálványosi Szabadegyetemen tartott beszédében. A miniszterelnök szerint a régi nyugati életmód fenntarthatatlan, rövidesen összeomlás…..
FraterGyorgy 2011.07.24 14:03:21
Várúr:

Honnét veszed, hogy "A dúsgazdag Norvégiában még orvosképzés sincs"? Ilyen szinten nem lehet nemhogy vitatkozni, de beszélgetni sem. Tessék a tények minimumát ismerni legalább, adott esetben, hogy Norvégiában van négy nagy orvoskar: Bergen, Oslo, Tromso, Trondheim.
www.iime.org/database/europe/norway.htm

Az másik kérdés, hogy numerus clausus lévén (amit több országban is van bizonyos egyetemi karokon, mert adott számot tud befogadni az egyetem), sokan akik nem kerülnek be, átmennek más országokba tanulni, így Mo-ra is jönnek több tucatnyian minden évben.

Az pedig egy következő, ettől megint független probléma, hogy olcsóbb nekik a KKE-ban kiképzett orvos (akinek a képzési költségeit az adófizetők adják össze, bizony, kellett leszavazni a tandíjat), mint a saját kvótáikat megemelni.

A hanyatló Norvégia (bruhaha) elég okos ahhoz, hogy ne szórja ki a pénzt megkérdőjelezhető kapacitásbővítéssel (nagyon drága), e helyett magához csábít másutt kiképzetteket (sokkal olcsóbb).

Tanulság: tessék versenyképes társadalmat létrehozni. De maj a kínai minta segít. ....
FraterGyorgy 2011.07.24 14:14:13
@ati27:

Kína bedőlése komoly veszély. Belső Kínában gyakorlatilag folyamatos polgárháború (ujgur - iszlám probléma), illetve parasztlázadások (éhséglázadások) vannak. Ezek a problémák csak a szakértők (és barátaik) számára ismertek, beszélni nem illik róluk. Aki nem hiszi, az gondoljon bele, hogy miért KELL Kínának 8-9%-os növekedéseket produkálnia: ha ez nem sikerül nekik, a keleti oldalra menekülő nincstelen tömegeket nem tudja felszívni az ipar. Aztán tessék abba is belegondolni, hogy Kínában szociális háló nincs, nyugdíj nincs, munkanélküli segély, stb., stb., nincs. Ha a mostani generáció kifut, rettenetes szociális problémáik lesznek. A kínai történelem bizonyos alapfokú ismerete is példákat mutathat, hogy mi történt ilyenkor a múltban. Előre Keletnek! (Mielőtt bárki felveti Japánt, tessék felfigyelni arra, hogy Japán ÁTVETTE a - hanyatló - Nyugat szociális rendszerét.)