Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Baráti Áron

0 bejegyzést írt és 6 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
"Három budapesti kerületben tervez mobilház-lakóparkot létrehozni a Magyarmobilház.hu Kft., amely hirdetéseiben a panellakások helyett ajánlja ezt a megoldást." - írj a Napi Gazdaságra hivatkozva az mfor.hu. Lendüljünk túl azon az apróságon, hogy az Opten cégtárában nem szerepel…..
Baráti Áron 2009.10.07 14:59:50
Látom, hogy a többségnek nem tetszik az ötlet.
Hadd szegődjek most el az ör... khmmm.. aaaaz ötlet ügyvédjének, mert vannak MELLETTE szóló érvek is!

1.) Legfontosabb a mobilitás.
Az emberek nyugaton átlag kb. 5 évente munkahelyet váltanak. Nem könnyű ezt a heves mozgást lakóhelyileg lekövetni!
Főleg akkor, ha egy család (férj+feleség + gyerekek) JOGOS elvárásait tekintjük.

A szimpla lakáscserélgetést gyakorlatilag lehetetlenné teszi az az egekbe szökött különbség (a rendszerváltás óta!!!) amely lakókörnyék és lakókörnyék között van (+ ember és ember között is, ezzel összefügg)

Ahol jó a munkahely-ellátottság és a közlekedés, ott magasak az ingatlanárak, ami lehetetlenné teszi az ingatlanok cserélgetését.

2.) A közlekedési szükséglet csökkentése AZ OKOK IRÁNYÁBÓL KÖZLEÍTVE VÉGRE VALAHÁRA!

Ne feledjük el, hogy minél több ember lakik minél messzebb a munkahelyétől, annál nagyobb a közlekedési terhelés. Ez pedig sok idő, sok pénz, nomeg a középosztály-ellenes söpredékhatalom a környezetvédelem ál-jelszavai mögé bújva ordítozik az autózás ellen, mint tudjuk. (Anélkül, hogy az OKOKKKAL foglalkoznának végre, a TÜNETEKET próbálják ERŐSZAKKAL a szőnyeg alá préselni... orvosomnak nem fogadám fel őket, az biztos!)

Ha én mondjuk Szegeden (hasból írtam valamit) laknék, és Mosonmagyaróváron találnék munkát, míg a feleségem munkahelye marad a régi, akkor egy ilyen lakókocsi-ház ideális lenne!
folytatom.
A Nemzeti Közlekedési Hatóság elnökhelyettese az MTV híradójában jelentette be tegnap este, hogy 2010-tõl összevonják az autók környezetvédelmi vizsgálatát és mûszaki vizsgáját. Véleményük mai hírünkről...
Baráti Áron 2009.07.21 08:47:46
Ez az egész szmog-duma egy ezerszeresen altúlzott baromság!
Amikor én gyerek voltam, szénnel tüzeltünk meg mindennel, ami épp a kályhába balafért és hajlandó volt elégni. (Gázt csak palackban láttunk, és csak főzéshez használtuk).

Amikor jött a hideg, megváltozott a levegő illata. Akik akkor éltek, emlékezhetnek rá.
Az akkori autók sem voltak éppen rozsaolaj-szagúak.

Később, a 90-es években az autók száma Magyarországon meghaladta a 2milliót. De milyen autók? Zsigulik, trabantok, wartburgok, skodák, polszkik, moszkvicsok, egy-két volga, gaz, uaz, és persze öreg nyugati autók, amelyek nem voltak sokkal tisztábbak a keletieknél.
A MAI AUTÓKHOZ KÉPEST ISZONYATOSAN BÜDÖSEK VOLTAK!
Bárki, aki Budapesten a belvárosban egy ilyen trabant, wartburg, zsiguli után megy, érezheti! NEM AZ AUTÓELLENES SZARSAJTÓBAN OLVASSA, HANEM A SAJÁT BŐRÉN ÉRZI! ALAPVETŐ KÜLÖNBSÉG minden gondolkodni képes ember számára.

A LEVEGŐBEN LEBEGŐ IDEGEN ANYAGOK KONCENTRÁCIÓJA A MAINAK MINIMUM 10-SZERESE VOLT. MÉGSEM HULLOTAK AZ EMBEREK A JÁRDÁKON

Pont most pofázik az okádéksajtó meg a környezetvédőnek felcimkézett emberiségellenes bűnözők a levegőtisztaságról?!?! Most, amikor az autók alig bocsátanak ki valamit, és a minőségük rohamosan javul? Pont most?!?!

Az egészről ordít, hogy itt nem a levegőtisztaságról van szó, hanem az autózás visszaszorításáról!!
Csakhogy az EMBEREK nem szereitk ha visszaszorítják őket a kőkorszakba.