Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Boletus_Ed

0 bejegyzést írt és 11 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A Föld nem mozog. Megmutatom. Ha kimegyek a reptérre, hogy Kínába menjek (Szaudi-Arábiától kelet felé), és a gép megáll a levegőben, akkor Kínának nem be kéne fordulnia alám? Ha a másik irányba halad, akkor meg sose érek el Kínába. Mert az is forog a bolygóval.  Galileo meg…..
Boletus_Ed 2015.02.18 22:41:03
@Mercel: A faszikám egy sima fizetett troll. Nem kell vele foglalkozni, mert húgyagyú. Én már többször belebotlottam mindenféle fórumon, gyakorlatilag igazat még nem mondott soha.
Nemrég jelent meg az angol Classic Rock Magazine 200. lapszáma. Ebből az alkalomból a lap szerkesztői a magazin 1998 novemberi indulása óta megjelent dalokból összeállítottak egy 200-as listát, melyből itt az első 20 helyezett. Azért tudnánk vitatkozni velük :-) 20. Heaven And…..
Az Apollo-űrhajók a puskagolyó sebességének közel ötvenszeresével kezdték meg útjukat a Hold felé. Erről is ír az első amerikai űrhajós, Alan Shepard és Deke Slayton az általuk közösen jegyzett "Moonshot" című könyvben, amiből ezen a blogon fordítunk részleteket…..
Boletus_Ed 2014.02.09 14:05:18
MoonShot A grandiózus Apollo 2013.12.17 09:00:00
Az Apollo-programban több mint húszezer alvállalkozó vett részt, 400 000 műszerészt, mérnököt, menedzsert vonzott magához a NASA. Erről is ír az első amerikai űrhajós, Alan Shepard és Deke Slayton az általuk közösen jegyzett "Moonshot" című könyvben, amiből ezen a blogon…..
Boletus_Ed 2013.12.17 22:50:44
Az egyház és az állam kapcsolatáról szóló vitában a hívőknek van egy óriási lépéselőnyük, mégpedig azért, mert az egyház és az állam kapcsolata először is zavaros, áttekinthetetlen, szövevényes. Azért a hívő mindig elbújhat eme zavarban, az egyházak pedig nagyon is…..
Boletus_Ed 2013.11.18 23:44:39
Tessék egy példa: zalalovo.plebania.hu/

Vajon mi fogad a címlapon? Hát persze, hogy webáruház! Vajon hány bűnbocsánatot kell online rendelnem, hogy ingyen házhoz szállítsák? Milyen akcióik vannak? Az első öt regisztráló féláron kapja a miatyánkot? Vagy keddenként 20% kedvezmény a szenteltvízből?
Amikor hazaértem Amerikából, a legtöbben azt kérdezték tőlem, milyen volt? Mivel ritkán akadt két napom mesélni, ezért legtöbbször csak annyit mondtam, hogy nagy. Nagyok az autók, nagyok a városok, nagyok a kajaadagok, és ennélfogva nagyok az emberek is. A nagy érzés leginkább…..
Boletus_Ed 2013.10.20 23:54:00
@Speedman:
A holdra szállás egy politikai program volt! Rengeteg kockázattal, iszonyatos költségekkel. Miután megelőzték az oroszokat, nem akartak többet költeni erre. "Kenedy azt mondta, hogy embert küldünk a Holdra, nem pedig azt, hogy embereket!" (Ez azért idézőjeles, mert Nixon mondta a Nasa vezetőinek az Apollo 13 után) Azt, hogy egyáltalán ennyi (Apollo 11-17) holdexpedíció volt, egyszerűen azért volt, mert a NASA nem tudta megmondani, hogy hányadikra sikerül leszállni. Ezért a kongresszustól Apollo 20-ig kért pénzt, és a nagyvasat (Saturn V) le is gyártották gyakorlatilag 1970-ig. Dőreség lett volna nem felhasználni. Ugyanakkor (különösen az Apollo 13 után) jelentősen megkurtították a programot, ezért több küldetést töröltek, az utolsó rakéta harmadik fokozatából (S-IVB) pedig inkább megcsinálták a Skylab-et, mert ha azzal is elmennek a holdra, akkor utánna nem marad pénzük a jövőre.

A kérdéseidre pedig ebben a könyben talász válaszokat.

www.libri.hu/konyv/holdseta.html

Elég sokat olvastam nyomtatásban és neten is, ezek alapján jelentem ki, hogy ez a legjobb legátfogóbb magyar nyelvű anyag - sok száz oldal, de ha valóban érdekel ez a téma és nem csak egy kötekedő troll vagy akkor érdemes elolvasni.
Nem, nem csak magyar probléma. Globális probléma – sőt, a globalizációhoz tartozó folyamat az elvándorlás, a népességmozgás. A TÁRKI kutatásai szerint közel félmillió magyar él külföldön. De ez a létszám valóban ennyi? Fél millió magyar állampolgárnak van biztos,…..
Ma lenne 70 éves Janis Joplin énekes-dalszerző, aki annak ellenére a rockzene talán legmeghatározóbb női előadója, hogy mindössze 27 évet élt, köszönhetően véget nem érő önpusztításának, és a heroin iránti szenvedélyének. Az évforduló alkalmából összeszedtük…..
Belsőség Holdkomp vagy autó? 2011.07.25 16:48:00
Itt van már egy ideje nálunk az új A6, de csak mostanra érett meg bennünk az elhatározás, hogy csakazértis rájövünk, hogyan kell karakterfelismerőst játszani a tapipadján. Az örök igazság ismét győzött: ne legyenek restek a kézikönyv után nyúlni, ha elakadnak, különben úgy…..
Infographics Az Univerzum méretei 2010.12.09 16:25:00
Ha kíváncsi vagy mekkora helyet foglalsz el az Univerzumban nézd meg az alábbi interaktív infografikát, mely a mikroszkópikus világtól kezdve végigkalauzol a jelenlegi ismereteink szerinti 93 milliárd fényév átmérőjű világegyetemen. Nagyobb verzió itt érhető el! The Scale…..
Szkeptikus blog Ember a Holdon? 2009.07.20 07:10:00
Harminchét éve nem járt ember a Holdon! Soha nem járt ember a Holdon! A ma élők milliárdjai – a negyven év alattiak – számára a két állítás közötti különbség nem tűnik nagynak. A Hold ma is ugyanolyan távolinak és elérhetetlennek tűnik, mint a hatvanas években. Ez mintha azoknak az elméletét…..
Boletus_Ed 2009.07.20 16:17:41
@SsPL71: UPC direkt, vagy DigiTV, láttál már ilyet? Vagy ez is fake? Arról nem is beszélve hogy a komplett rádiócsillagászatot negligálod!