Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Ríka

0 bejegyzést írt és 31 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Proszektúra A nép én vagyok! 2011.01.19 15:50:00
Igen csak fölháborító Magyar honban sokaknak, hogy jóformán egész Európa minket támad, piszkál, kritizál. Most mifelénk minden rendes magyar ember azon van kiakadva, hogy nem volt elég nekünk Trianon, de most még ez is, ez az állandó vegzálás. Irigylik a kétharmadunkat? Hogy…..
Két héttel ezelőtt még azt gondoltam, hogy talán az éjjeli őrre fogják kenni a vörösiszap-katasztrófát, de Illés Zoltán államtitkár csavaros gondolatmentét nem tudtam előre modellezni. Szerinte ugyanis a jegyző feladata lett volna a gátak ellenőrzése ... Szerintem mindannyian…..
(Köz)szempont Otthon szül. És? 2010.10.11 23:39:00
Nincs annál szebb, mint amikor egy új élet jön a világra. Ez eddig rendben van. Az ember akarata pedig szabad. Mondjuk még ez is oké. Amit azonban minden eszközzel kordában kellene tartani, az nem más, mint az emberi hülyeség. Az ugyanis még 2010-ben sem ismer határokat, ráadásul…..
A Zugügyvédben kellően kitárgyalták a fiatalkorúak szabálysértési örizetbevételének témakörét egy előző posztban. Anyánk, az Index cikke szerint a gépezet beindult. Csak nem úgy, ahogy sokan elképzelték, decens szülők gyerekeivel tesztelték a romagyerekek ellen alkotott…..
A Politikazabáló már 2010.04.13-án jelezte, hogy Schmitt Pál lehet Sólyom László utódja. Akkor még sokan hitetlenkedve fogadták a felvetést, de ma eldőlt, Schmitt Pál lesz a következő államfő. A megválasztás apropóján megvizsgáltam az új köztársasági elnök erősségeit,…..
Varánusz Levelezni Más Pártokkal 2010.06.29 08:00:00
Mi a legcélravezetőbb kommunikációs mód politikai ellenfelünk megszólítására, ha megújulásra képtelenül még mindig a választóktól elszenvedett duzzanatot ápoljuk heretájékon?A nyílt levél, mi más?A csöndes megaláztatás mit sem ér, falak között elszenvedett sallernak…..
Ma végre kiderült milyen jó hírrel áll ki a budapestiek elé Horváth Csaba főpolgármester-jelölt: "Az MSZP 2013-ig bevezetné a díjmentes közösségi közlekedést Budapesten. Az ingyenes közösségi közlekedést azok vehetnék igénybe, akik legalább négy éve állandó…..
Ríka 2010.05.02 08:56:29
@is: Már ne haragudj de miért kellett volna nekem vizitdíjat fizetnem azok után ,hogy fizetek Tb-járulékot,EHO-t,meg még az ördög tudja mit.A vizitdíjnak akkor lett volna értelme ha azok fizetik akik egyébként nem fizetnek TB-t.De ehelyett pont azok nem fizettek ,cserébe rólunk akartak még egy bőrt lenyúzni.
Ez az ingyenes BKV meg fikció.Budapesten lakom egy külső kerületben.De az biztos ,hogy én nem fogok dugódíjat fizetni ,hogy más ingyen utazhasson,inkább sose lássam a belvárost.(Eddig se sűrűn jártam oda)Arról már nem is beszélve ,hogy nem a szocik mondták idáig ,hogy nincs ingyen ebéd?
Ríka 2010.05.02 09:05:47
@krüger: Dehogynem a budapestiekkel fizettetnék meg.Azokkal a budapestiekkel akiknek van autójuk,és járnak is vele,akár dolgozni,akár bevásárolni.
Ríka 2010.05.02 09:28:40
@krüger: Ha jól tudom a határvonalat valahol a Hungária körút vonalában szeretnék meghúzni.Legalábbis mikor szóba került a dugódíj erről volt szó.Szerinted mit fog szólni az a belvárosi,aki elmegy bevásárolni és dugódíjat kell fizetnie.És mit szólnak azok akik a város egyik részéből mennek át dolgozni a másikba.(Pl:belvárosból peremkerületbe)Gyanítom ők többen vannak mint az agglomerációban élők.És ha mindenki BKV-val jár ,hogy fognak kinézni a buszok?Mint Indiában ,az oldalán is lógni fognak az emberek.Ahhoz ,hogy több busz legyen több pénz kell,de miből ha mindenki az ingyenes busszal fog járni?
Érdekes pillanat volt, mikor először olvastam Kövér László kinyilatkoztatását, miszerint nem lesz egyszeri, nagyarányú adócsökkentés. A kárörvendő vitustánc és az énmegmondtamozás eufóriája helyett azt gondoltam, ezek - talán - mégsem olyan hülyék, mint amilyennek…..
Ma délután egy vezető gazdasági döntéshozóval beszélgettem, akinek sikerült egy igazán meglepő kérdést feltennie: miért ne jelenthetné be a Fidesz most - és valósíthatná is meg rögtön az új parlamentben -, hogy az első lépése a kétharmados törvények…..
Eltelt huszonnégy óra a Fidesz pártigazgatója által elmondottak első részletének nyilvánosságra kerülés óta. Tegnap úgy fogalmaztam: „az játssza majd a legfontosabb szerepet, hogy a következő órákban mi történik. Hogyan reagálnak a politikai ellenfelek, mennyire képesek…..
Ríka 2010.04.09 00:05:10
@manyike: Az eltelt idő erre nem mentség.A kuructól legalábbis nem.Ráadásul már eltelt pár óra és a kuruc mint tudjuk ha érdeke fűződik hozzá elsőként reagál.
Ríka 2010.04.09 00:14:17
@NEM DF: Én is erre gondoltam.Már csak azt kell elérni hogy nekik kettőjűknek több legyen mint a FIDESZ-nek egyedül,és megint az MSZP ül a nyakunkon négy évig.
Ríka 2010.04.09 00:29:10
@manyike: Ezért nem vagyok egyik párt tagja se,és a gyerekeimet is erre tanítom.Arra a pártra szavazok aki a legközelebb áll az értékrendemhez,de tisztában vagyok vele hogy ők se tökéletesek.Ez az adatbázisbotrány engem nem érint,mert a Fidesznek már rég írásba adtam hogy nyilvántarthatnak,a többiekről meg tudom hogy szintén megvannak nekik az adataim,hisz valószínű hogy nem véletlen ,hogy hozzám már kb 15 éve csak a Fidesz csönget be kopogtatócéduláért.Nem mintha hiányoznának.
Na megyek aludni,holnap 6-kor kelek.
 Jönnek haza az iskolából a lányok a napokban, mutatják az üzenő füzetet, hogy hozzájárulunk-e az új influenza elleni védőoltás beadásához. De már rögtön mondják is, hogy ők nem akarják, mert úgy hallották az iskolában osztálytársaiktól, hogy az oltásba bele lehet…..
Polír Oltás miért van? 2009.11.04 13:21:00
Vírusok mindig is voltak. A vírus támogatja az evolúciót, támogatja az alkalmazkodást, fejben és testben is kondícionál. Amíg nem tudta az ember, hogy mi az a vírus, addig nagyjából az erősebb élt túl, aki kibírta a betegséget. Ma már tudjuk, hogy létezik vírus, nagyjából…..
Az "Oltassak vagy ne oltassak?" kérdést gondolom ti is feltettétek magatoknak párszor az elmúlt hetekben. Én végül arra jutottam, beadatom magamnak az újinfluenza elleni védőoltást, biztos ami biztos alapon. El is mentem ma a háziorvosomhoz, akinek mondtam mit akarok, majd…..
A Hír TV azzal csinált hülyét magából pénteken, hogy a Híradóban főhírként a rigójancsi áfája körüli zűrzavart mondta be. Mert ha a csokis sütemény az egykori cigányprímás nevét viseli, akkor 25% az áfa, ha viszont csak körülírják, akkor 18%.Mire utal ez az egész? Vajon…..