Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Phoenix1985

19 bejegyzést írt és 3 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Először 2 lánnyal beszélgettem, és persze mindkettőben volt valami, ami jobban tetszett, és elkezdtem hasonlítgatni, úgy hogy még csak nem is találkoztunk. (Ráncolom a homlokom és fogom a fejem, persze közben vigyorgok az akkori viselkedésemen) De persze mivel egyik lány sem…..
Az üzleti életből indultam ki, hogy a mennyiségből lesz a minőség, hát 2 év gyakorlata után, úgy látom, de inkább ki merem jelenteni, hogy ez a társkeresésben egy biztos csőd. Mielőtt részletezem idézek Mihalec Gábor Gyűrű-kúra című könyvéből (nem csak házasulandóknak,…..
Érték(v)álság Mennyi? - 30 2015.09.08 20:42:17
Igen harminc lettem. Teljesen boldogan mondom/írom, minden változatlanul halad, csak egy dolog rémít. Egyedül.... Igen, egyedül vagyok, persze jól megvagyok, de hol van ehhez képest az, amikor valakivel vagyok. Egy könyvbe nem említhető meg ez a kettő. Nem gondoltam volna, hogy így…..
Az ember a maga kiszámolt homokszemeivel jön a világra, és azok a szemek, amelyeket bármi okból, önmaga vagy más miatt, szándékosan vagy kényszerűségből nem használ fel belőlük, örökre elvesznek. Gabriel Garcia Marquez: Szerelem a kolera idején, 1985..
Aki nem látott szülést, nem tud az életről valamit, nem tud valami biztosat és "alapvetőt", mint az iskolában mondanák - bizonyos, hogy aki nem látott szülést, nem látott bele a szerkezetbe, nem ismeri a műhelyt, azt a rejtélyes és félelmes műhelyt, ahol az élet…..
Törődni másokkalMindjárt születésünk pillanatában szüleink jóságára, gondoskodására szorulunk. Később, amikor betegségek gyötörnek minket és megöregszünk, megint mások gondoskodására és jóságára leszünk utalva. Mivel életünk kezdetén és végén mások…..
Az emberi természet leleplezéseElgondolkoztam néha az emberek különféle lázas tevékenységén, azokon a veszedelmeken és gyötrelmeken, amelyeknek az udvarban, a hadakozásban teszik ki magukat, amelyekből annyi civakodás, indulat, vakmerő és gyakran balul kiütő vállalkozás stb.…..
Jóvá tenni a jóvátehetetlent...Az év elején Auschwitzban jártam. Az egyik fotó hozzásegített szemléletem bizonyos újrafogalmazásához. Meszelt kamrákra emlékeztető deszkák között egy fejkendős öregasszonyt hajtanak a kivégző-barakk felé. Az öregasszony körül…..
autózz! Hol a hiba a képen? 2010.06.13 17:43:00
Rosszqtya küldött egy szép fotót és mellé néhány szót így vasárnap estére a hűsítő sör mellé. Mert ilyen dög melegben két dolgot lehet csinálni, csobbanni a vízbe valami strandon, meg blogot olvasni a hűvös szobában.No akkor tessék még1x megnézni, mert kivételesen nem az…..
Az ember Nincs nevetségesebb az embernél, Oly kevélységben, olyan gőgben él! A világot fitymálják ajkai, S minth' az eget akarná szántani Orrával, oly magasra tartja fel. Kevély ember, miben kevélykedel? Egy szempillantásnál mi rövidebb? Ember barátom, a te életed. Rohanva…..
Ha jelentéktelennek érzed magad, kezdj el számolni! Az kétségtelen, hogy két ember, anyukád és apukád kellett ahhoz, hogy megszülessél. Nekik is voltak szüleik, tehát, a szüleid előtti generációban már négy ember találkozása és szerelme előzte meg, a te születésedet.…..
"Tényleg olyan ritkák a boldog pillanatok? – kérdezte aznap este a csillag.  A fa épp leeresztette szempilláit, hogy kipihenje magát. Megmozzantotta ágait, és álmosan felelte: – Nem… nem. Nem annyira ritkák. Csak hát… az emberek az eszükkel…..
Érték(ítélet) Igazság 2010.05.16 11:17:13
Értékes vagyA foltmanók kicsi, fából készült emberkék voltak. Mindannyian Éli fafaragómester keze alól kerültek ki. A mester műhelye messze fent a hegyen állt, ahonnan szép kilátás nyílt a foltmanók kicsi falujára. Mindegyik manó másmilyen volt. Egyiknek nagy volt az orra, a…..
Különleges ajándék  Max Lucado Ford. Királyné Ficsor Lilla    A McKinney családnak: Aaronnak, Jennifernek, Kendallnek és Walkernek Igazi ajándékok vagytok!   Pancsinelló kilépett pici házikójából, felnézett a felkelő nap által beragyogott égre,…..
MAGYAR VAGYOKMagyar vagyok. Legszebb ország hazám Az öt világrész nagy terűletén. Egy kis világ maga. Nincs annyi szám, Ahány a szépség gazdag kebelén. Van rajta bérc, amely tekintetet vét A Kaszpi-tenger habjain is túl, És rónasága, mintha a föld végét Keresné,…..
Egy ember álmában a tenger partján sétált az Úrral. Az égen, mint valami vetítővásznon, életének jelenetei peregtek. Minden jelenethez lábnyomok tartoztak a homokban: saját lábnyoma és az Úr nyomai. Miután az utolsó kép is kialudt a mennybolton, hátra nézett, és észrevette,…..
Érték(ítélet) Emberi ember 2010.03.03 10:33:00
Számomra az ember, mint érték eképp manifesztálódik:http://www.hirtv.hu/belfold/?article_hid=310921Ez a videó helyrerázza az embert, legalábbis velem megtette. Oly sok küzdelemben veszünk részt nap, mint nap, és az alázat a körülöttünk lévő emberekkel, a villággal, az élettel…..
Akkor jelent meg a róka.      - Jó napot! - mondta a róka.      - Jó napot! - felelte udvariasan a kis herceg. Megfordult, de nem látott senkit.      - Itt vagyok az almafa alatt - mondta a hang.      - Ki vagy? -…..
Befejezhetetlen vers önmagunk állásáról Van aki meghalt bennem, van aki rabszolga lett, van aki elkallódott, akár egy amulett, van aki máig bolyong, hajóról hajóra száll, állomások füstködében kiraboltan áll, folyton a tengert nézi, alkonyát holnapoknak, meghurcolt…..