Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Opus P.

0 bejegyzést írt és 41 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Deansdale Vallásismereti kisokos 2024.04.09 10:37:45
Páran a twitteren felfedezték a zsidó vallás egy érdekes vonását: a napi gyakorlatban arról szól az egész, hogy hogyan ne kelljen teljesíteniük a parancsolatokat, milyen kiskapukkal hogyan lehet átverni a zsidók istenét. És a szóban forgó deitás annyira hülye, hogy tiltja a kávéfőzést szombaton, de…..
Opus P. 2024.04.14 20:48:56
@Deansdale:
Nem kell semmiféle mikulás meg fogtündér történet ahhoz, hogy az embereket a jóságvirányába tereljék. Egy mondat elég lenne: ne légy p×cs. Ehhez nem kell egy komplett fiktív történetrendszert megálmodni és bemagolni.

Ha valaki csak azért "jó", mert tart a vallása szerint megkreált következményektől, erre való a zsákos ember legendája. Nem kell itt semmiféle hókuszpókusz. Legyél jó, vagy elvisz a zsákos ember.

Ha valaki előadja a hiedelmeit az alakváltó gyíkemberekről, vagy ha hallgatjuk azokat a szerencsétlen ifiótákat, akik szerint a légiforgalom nem más, mint mérgekkel permetezik az embereket, mint a krumplibogarat, akkor a a halántékunkat kocogtatjuk.
Közben egyik vallás sem különbözik ezektől a történetektől, azt leszámítva, hogy régebb óta forognak közszájon.

Ezek közül a mentális defektek közül csak az egyik a posztban szereplő "nem szabad a csíkra lépni" zsidó vallás. De a többi sem különb egyiknél sem. Diliházban a helyük.

Gyakorlatilag a Föld bolygó egy hatalmas diliház.
Opus P. 2024.04.14 21:57:52
@Deansdale:
A buddhizmust nem is sorolnám a vallások közé, legalábbis nem a szokásos dogmatikus vallás.

Lehet, hogy valaki azt gondolja, hogy a vallás segít jobbá trnni az embereket, de sajnos a vallásos emberek pont ugyanannyira rosszak, plusz még a bűnök egy részét kimondottan a vallás nevében követik el.
Az európaiaknak van miből adakozni, mert korábban a jóerkölcsű keresztények gyarorlatilag az egész világot legyalulták. Micsoda üdvözítő tanok.
A történetük viszont nem különbözik sem a koboldokétól, sem a fogtündértől, sem az alakváltóktól, sem a dévényitibibácsi 3 kívánság istentől.
Az egész egy kitalált világ, semmivel sem másabb, mint a star wars vagy a marvel univerzum, csak régebbi.
Sajnálatos módon vallásos neveléssel a szülők átragaszják a tévképzeteiket a gyerekeikre, ami bűncselekmény.

Az, hogy a vallás nélküli világ nem tökéletes, az még nem teszi egyik fikciót sem igazzá.

A terhes szűz nő meg a vízen járás legendáját kész tényként elfogadni pisztán agyrém, de ha valaki azzal próbál jó embernek látszani, hogy beszopta a hülye történetet, az meg komplett idióta is.
Opus P. 2024.04.14 23:12:54
@Deansdale:
Én nem a keresztényekre okádok, hanem minden dogmatikus vallásra.

És nincs kifogásom ellene, ha valaki otthon a 4 fal közt koboldokban hisz vagy boszorkányokban vagy akármiben, amíg azzal nem árt másoknak.

De ma már az is aggályos, ha az ember egy dobermannak meg akarja kurtitani a fülét, az viszont valahogy mégis elfogadott gyakorlat, hogy a fiúgyermekekből darabokat vágnak ki.

Azzal sincs bajom, ha valaki marvelt néz, de ha azzal jön nekem, hogy az mind igaz, akkor kocogtatom a halántékom.
Ha meg azzal jön, hogy én nem vagyok elég jó ember mert nem hiszem el, hogy mind igaz az megint egy újabb helyzet.

Értem, amit a társadalomszervezésről írsz. Ezzel nincs is bajom. Azzal van a bajom, ha a társadalomszervezés a lápi lidérc legendájára épül.
Viszont sajnos a tapasztalatok alapján még a kimondottan materialista alapokon nyugvó elgondolás is azonnal vallássá válik, ha társadalmat próbálnak rá megszervezni, és pont olyan pusztító népirtássá válik, mint bármelyik vallásháború.

Amit a koronanátha vallásról írsz azzal is egyetértek. Bármi vallássá válhat, ha kérdések nélkül elfogadjuk a legutolsó állítást, bármi azonnal vallás lesz, ha bizonyítékok nélkül, vagy épp szembemenő bizonyítékok mellett elfogadunk egy állítást. Hálás vagyok az elmúlt pár évnek, hogy első sorból nézhettem végig, hogy miképp alakulnak ki és terjednek el új vallások a maguk dogmáival, hívőivel, papjaikkal eretnekeikkel és inkvizícióival.
Sajnos a mintázat mindenhol ugyanaz, legyen az bármelyik dogmatikus istenhívő vallás, vagy társadalomszervező ideológia, akár a kommunizmus, akár a nemzetiszocializmus, kapitalizmus vagy liberalizmus vagy ezek bármilyen kombinációja.

Ha viszont a mintázat azonos és ezeket a folyamatokat nem kerülhetjük el, akkor jobban szeretném, ha a társadalomszervezés nem loch nessi szörny vagy a jeti legendájára, a kénköves pokol vagy a mutáns vírus fenyegetésére, vagy hogy derékszögben 13-at kell rázni a szódásszifonon, hanem valamiféle józanabb dologra épülne.

Épp ezért, ha elítéled a koronanátha vallást, akkor ugyanazon az alapon az összes többi vallást is el kellene ítélni.

Az erkölcsi tanítással sincs semmi bajom. A keresztényeké pl kimondottan szimpatikus, hogy pl ne árts a másiknak.
Kár, hogy semmit sem sikerült tartani belőle.

A gyarmatosítás:
Lehet, hogy vannak olyan európai országok, amelyek nem vettek részt benne mások meg igen. És nem tudok egy olyan pontra mutatni a földgömbön, amit az európai emberek ne próbáltak volna az irányításuk alá vonni és a vallásukat elterjeszteni. Persze nyilván dél amerikában a kereszténység jobb dolog, mint kukulkán nevében embereket belezni, de a kereszténység nevében is kibeleztek sokakat. Mondjuk értük nem kár, mert úgyis kibelezték volna egymást.

Teljesen mindegy, nem ez a lényeg. Nem a társadalomszervezéssel van gondom, hanem a lápi tündér legendával.
Deansdale Mi is az a fasizmus 2024.02.19 11:26:03
Általában nem jellemző rám, hogy definíciókon lovagoljak, elvégre minden normális ember tisztában van a legtöbb alapfogalommal, de a Csillagközi Invázión kirobbant sokadik vita után úgy éreztem kénytelen vagyok kicsit jobban elmélyedni a témában, hátha a ballerek tudnak valamit, amit én nem. Már itt…..
Opus P. 2024.02.26 22:37:35
@Deansdale:
De igen, lelottek oket. Mikor elfoglaltak egy uj teruletet, a varosok zsido lakosait kitereltek a varos melle es kulonfele godrokbe lottek oket.
Viszont annyi volt beloluk, hogy az egyenkent valo lelovesuk komoly pszichikai terhet jelentett meg az einsatzgruppe embereinek is, igy probaltak egyszerubbe tenni a dolgot.

(ez szerintem nem feltetlen csak a pszichikai teher miatt van, ha mondjuk az a feladat, hogy hajtogass papirrepulot, kell belole mondjuk 6 millio darab, akkor az otezredik papirrepulo hajtogatasa utan elkezdesz egy hajtogatogepen dolgozni az 5001. papirrepulo helyett)

Eleinte olyan teherautokat hasznaltak, ahol a kipufogogaz be volt vezetve a rakterbe. Stb. Tehat volt a dolognak egz fejlodesi uteme. Az is fontos, hogy foleg a haboru kesoi szakaszaban kemenyen ra voltak szorulva a kenyszermunkasokra, akiket nyilvan nem colt celszeru elgazositani. A haboru vegen a lebombazott utvonalak miatti logisztikai osszeomlasban semmi ellatmany nem jutott mar el a taborokba, ezert talaltak a felszabadito amerikaiak meg oroszok 30 kilos embereket.
Semmi különösebb ideológiai célom nincs ezzel a cikkel, bár biztos lesznek hülyék akik szerint ha ilyesmivel foglalkozok nyilván csak náci lehetek, dehát na. Igazából az motivál, hogy a II. VH-val kapcsolatban rengeteg olyan részlet van, amit a többség nem ismer, elsősorban azért, mert a győztesek…..
Deansdale Nyugaton mindenjobb 2024.02.07 16:37:37
Ha az internetnek hinni lehet, ami kétséges, de ez alkalommal miért ne, akkor ez egy sorbanállás a fogorvosi rendelőhöz Bristolban, Angliában. Két dolog szembeszökő azonnal: egyrészt aki a magyar EÜ állapotán rugózva arról álmodozik, hogy nyugaton mennyivel jobb, annak ideje felébredni. A másik,…..
Opus P. 2024.02.09 22:45:46
@Deansdale:
Ok, itt az NHS fogorvosrol van szo.
Idezet az NHS oldalarol:
"You do not have to pay for NHS dental services if you're:

-under 18, or under 19 and in full-time education
-pregnant or have had a baby in the last 12 months
-being treated in an NHS hospital and your treatment is carried out by the hospital dentist (but you may have to pay for any dentures or bridges)
-receiving low income benefits, or you're under 20 and a dependant of someone receiving low income benefits"

Gondolom, azok allnak sorban, akik ingyenes ellatast szeretnenek, mert egyebkent a privat fogaszatok elott nem all sor. Eleg gaz, ha barhol barmiert ilyen sorok alakulnak ki, de itt nem arrol van szo, hogy az ember nem juthat fogaszati ellatashoz,
Károly és Macron fogadása a versailles-i palotában (üdvözlöm a bloghu programozóit amiért a motor nem képes kezelni egy youtube short linket)..
Opus P. 2023.09.29 20:46:03
@békaapu:
Nem tudom. En semmilyen izeltlabunak a husat nem eszem meg.
Opus P. 2023.09.30 06:19:17
@Deansdale:
Teljesen egyetertek
Ebben a cikkben 3 egyszerű lépésben bebizonyítom, hogy a modern orvostudomány és gyógyszeripar lelketlen, agyatlan, senkiházi haszonlesők gyülekezete. Nem vicc, nem trollkodás, szó szerint értem. Nincs semmilyen orvosi végzettségem, csak tudok angolul, van józan eszem, és egy ismerős megkért hogy…..
Opus P. 2023.05.30 23:09:15
@KalmanBlog:

Szerintem teljesen mindegy a kompetencia.
A problema azzal van, amikor valaki valaki masnak akar jot, vagy egy nagyobb jora torekszik.

Szerintetek hitler vay sztalin nem mind jot akart?
A baj akkor kezdodik, ha szerinted neked mas lenne a jo, mint szerinte. Akkor neked annyi.

A masik baj azzal, ha valaki jot akar, hogy azzal nem lehet vitatkozni. Ha valaki deklaraltan jot akar, akkor barki aki a legkisebb mertekben is vitatja, arra lehet mondani, hogy mi van, te nem akarsz jot? Ha te nem tamogatod a jo celt, akkor te rossz vagy.

Az ilyen mozgalmak melle automatikusan odaall egy csomo ember, aki vagy csoportnyomasra vagy mert maguk is jot akarnak, ok fognak belegeppuskazni a godorbe, ha kiderul rolad, hogy te a jot maskepp kepzeled el.

Nezd mag a hisztit, ami a koronanatha alatt folyt. Barki, aki a legkisebb mertekben is vitatta a nagy jo fele valo torekvest, automatikusan gyilkosnak lett belyehezbe.
Opus P. 2023.05.30 23:17:04
@Huszonhármas:
Szerintem nem uncsi az utolag profetaskodas.

Lehessen mar megkulonboztetni azokat az embereket, akiknek vegig igazuk volt, azoktol, akik tetszes szerint fordulnak az aktualis iranyba, ha ott epp kellemesebb.

A masik, hogy itt van egy ellentet azok kozott, akik evekig hulyesegeket beszelnek, majd mikor bebizinyosodik, hogy hulyeseget beszeltek, akkor a multat elfelejtve, utemvesztes nelkul fordulnak egyet. Ha emlekezteted oket, hogy mindvegig nem volt igazuk, akkor jonnek a te meg mindig itt tartasz dumaval.

Az o erdekuk az is, hogy ne lehessen azt elismerni, akinek vegig igazuk volt, es fedje a mult homalya, hogy korabban meg pont ok hulyeztek le oket.

Igenis a kulonbozo nezeteket hangoztato embereket az ido tavlataban konfrontalni kell egymassal.
Opus P. 2023.06.14 20:24:05
@Frederick2:
En angliaban elek es ha valami nagyon szar ebben az orszagban, akkor az a mobil lefedettseg. Onnan tudod, hogy megerkeztel angliaba, hogy nincs terero a telon. A szolgaltatasnal mar csak az ugyfelszolgalat szarabb. Elerhetetlen ugyfelszolgalat, ha megis sikerul valakit elerni, akkor egy indiai vagy egy filipino emberrel beszelsz, mert mindent kiszerveztek oda. Borzaszto szar az egesz ugy, ahogy van. Ha most ebbol meg leepiteseket csinalnak, az igazan elremiszto.
Deansdale Napi konteó deja vu 2023.01.31 16:30:09
Anno ugye cikket írtam arról, hogy a Rockefeller alapítvány előre látta a covid19-et már 2009-ben, olyan részletességgel hogy melyik kormány mit lép rá, ésatöbbi. Mit ad Isten, az élelmiszerválságot is előre látták, igaz nem olyan messziről, de ez nem von le sokat a kristálygömbjük érdemeiből. A sok…..
Opus P. 2023.02.25 20:02:45
@Mme.Brioche:
Egy hosszabb aramkimaradas eseten azonnal osszeomlana az elemiszer logisztika. Azokban a raktarakban, ahol az elelmiszer elosztasa tortenik az osszes munkagep elektromos. Elektromosak a targoncak meg az osszes olyan anyagmozgato berendezes, ami lehetove teszi, hogy az aru bekeruljon a kamionokba es ezaltal ki a boltokba. Ha a hardver tul is eli, aram nelkul az egesz logisztika leall.
A nyugat-balkáni állam, amellyel az összes szomszédjának kisebb-nagyobb problémája van, amelynek társadalma etnikailag, kulturálisan, politikailag és demográfiailag egyaránt szélsőségesen megosztott, amely a korábbi Jugoszlávia legszegényebb része volt, amelyet súlyos kivándorlás sújt, amelyben…..
"A kormány halálos ítéletet mondott a vályogházakra", olvasom a hírt, és nem tudom hogy sírjak vagy nevessek. Az intézkedés eleget kíván tenni az EU-s klímatervnek, amelyben 55 százalékos üvegházgázkibocsátás-csökkentés a cél 2030-ra Aha. És melyik az az építőanyag aminek garantáltan messze a…..
Opus P. 2021.09.06 00:56:32
@icipicicsipa:
Ez egyenesen a groteszk kategória.
Idáig viccekben voltak ilyesmik.
A kanadai tisztifőorvos élő műsorban feltett kérdésre válaszul elmondta, az összejövetelek tilalmának egyik oka az, hogy ha emberek összegyűlnek akkor könnyen terjed mindenféle covid-tévhír és konteó. Nem tudom értjük-e: a kanadai kormány aggódik, hogy az emberek olyanról fognak beszélgetni amiről…..
Opus P. 2021.07.20 07:56:46
@Deansdale:
Nekem fele ennyi gondom nem lenne az oltással, ha (a megfelelő garanciák mellett) kötelezővé tennék, mint ezzel a zsarolós, manipulálós, masszírozós "ösztönzéssel".
[Cikk átemelve az előző blogomról. Vágott verzió.] A cukorbetegség magyar elnevezése tulajdonképpen kifejezetten szerencsés, hiszen a nemzetközi "diabétesz" sokkal semmitmondóbb. Mi magyarok - hála a nyelvünknek - laikusként is megérthetnénk és átláthatnánk, hogy itt egész…..
Opus P. 2020.08.11 05:13:06
Szentesi Zöldi László Ne tapicskolj az őstörténetben! c. cikkére reagálnék, szokás szerint csak a lényegre. Mindig meglep, amikor teljesen felkészületlen, műveletlen és alapvetően elfogult emberek szellemi ügyekben mutatnak irányt. Egyszer László Gyula professzorral készítettem interjút. Mutatta…..
Opus P. 2020.08.03 22:49:23
@Deansdale:

Ezen én is sokat gondolkodom, hogy a globalizmus valóban egy beteg dolog-e?

"Egészen az őskortól nyomon követhető a logikus fejlődés, amivel a családok nagycsaládokká, azok törzsekké, nemzetségekké, népekké/nemzetekké váltak..."

Mi van, ha itt nem állunk meg, hanem az, hogy globalizálódunk az a természetes határoknak (hegységek, folyók, tengerek) a mára könnyű átléphetősége valamint a telekommunikáció fejlődésével a különböző népek egymástól való elszigeteltségének a megszűnésének az eredménye, ami teljesen organikus módon alakul ebben az irányban.
Nem mondom, hogy így van, de akár így is lehet.
A különböző kultúrák kialakulása azért történt meg, mert ezek a kultúrák valamiképpen, nyelvileg, földrajzilag mindig el voltak szigetelve egymástól. Azzal, hogy pl az angol világnyelv lett, egy hegylánc vagy egy óceán nem akadály többé, a különféle kultúrákat létrehozó és elválasztó erők nem működnek többé, így teljesen természetes, hogy egyfajta összeolvadás történik.

Soha a történelemben nem utazott ennyi ember külföldre, mint ma. Soha ennyi embernek nem volt lehetősége bepillantani más kultúrákba, mint ma. Nem véletlen, hogy pont a sokat utazó emberek kozmopolitábbak inkább, és az egyhelyben élők azok, akik a kultúrájukhoz (meg a paprikáskrumlijukhoz) a legjobban ragaszkodnak inkább.
Szerintem ezt érdemes átgondolni.
Opus P. 2020.08.06 17:49:39
@Deansdale:
Most az mindegy is, hogy kitől származik, de valami olyan anyag érdekelne, ami komolyan vehető, nem pedig olyan, ahol varázsvesszőznek.
Pilis témában pedig sajnos csak ilyet találni főleg.
Abban azért egyetértek a kritizált írással, hogy az ilyen varázsvesszős embereket annyira nem kellene komolyan venni.
Régen fiskeltem már, rozsdásodnak az izületek, úgyhogy most csak úgy könnyedén és felületesen, lássuk mitisír a hogyishívják. Annyit elöljáróban, hogy a reakcióim zöme nem direktbe a szerzőnek, vagy a szerzőről szól, inkább afféle szabad asszociáció, amit ne vegyen magára akinek nem inge. Tavaly…..
Opus P. 2020.07.09 22:14:33
@Frederick2:

Ez micsoda marhaság már, remélem, hogy csak iróniából írtad.

A múltkor valaki megszólt, hogy már a fekete sem polkorrekt, afro-amerikait kell mondani.
Micsoda marhaság. Akkor Amerikában vannak az afro-amerikaiak meg a fehérek?
Akkor a fehérek miért nem euro-amerikaiak?

Az egész arra emlékeztet, mint amikor van egy silány, rossz minőségű termék, aminek bizonyos idő után pejoratív jelleget kap a neve, mert mindenki tudja már, hogy szar, ezért időnként cserélni kell a márkanevet. De mivel az új név mögött ugyanaz a silány termék van, hamarosan megint cserélni kell a nevet.

Ugyanez van bizonyos kisebbségekkel, akiket bárhogy nevezel el, az a név, ami ma polkorrekt, holnap pejoratív és rasszista lesz, mert ezek a kisebbségek elégetnek minden megnevezést, amit rájuk használnálak.

A néger az "magyarul" néger. Pont.
Akár egy héttel ezelőtt is nehéz lett volna elképzelni, hogy lesz bármi mostanában, ami letaszítja a koronavírust a hírek éléről. Aztán jött egy brutális, halállal végződő rendőri intézkedés Minneapolisban és hirtelen égő utcákkal és összecsapásokkal lettek tele a híradók. Az amerikai nagyvárosban…..
Pangea Tűzgömb a tajga felett 2019.09.06 22:15:44
Száztizenegy éve egy mindmáig azonosítatlan égi objektum mintegy 8 millió fát döntött ki Szibéria szívében, a Köves-Tunguzka folyótól északra. Csodával határos módon csupán az élővilág sínylette meg az eseményt, belegondolni is rossz, mi lett volna ha lakott terület felett robban fel ez a tűzgömb. A…..
Ezt a szót egy szakmai továbbképzésen hallottam először. Először jót röhögtem, majd összeraktam magamban az emlékeimmel, illetve figyelni kezdtem és tényleg! Erre a lehetőséget a sokat szidott multik ügyfélkezelési gyakorlata adja meg neki. Miről is van szó?…..
Opus P. 2013.04.05 14:26:47
@Feketebotos Mark Y'henon:
Tudtam, hogy darázsfészekbe nyúlok némely írásommal, de hogy rögtön a második komment amit kapok, mocskolódás lesz, azt nem sejtettem.
Nos, tisztelt Uram, a posztok egy része éppen Önről szól. A bejegyzésével tökéletesen hozza is azt a formát, amit be akartam mutatni. Köszönöm.

Másodsorban segíteni szeretnék eligazodni az életben: ha úgy érzi, hogy bizonyos egységekben az alkalmazottak modora, hozzáértése nem megfelelő, akkor bátran írjon be a vásárlók könyvébe, azért van. Hívja a fogyasztóvédelmet, az üzlet tulajdonosát bátran. Sőt, jobbat mondok: indítson egy blogot, ahogy én is tettem és írja tele az élményeivel, ahogy én is tettem. Miért nem teszi, ha annyi élménye van? Önnek számos lehetőség van a kezében, nekem csak ez az egy. Miért szeretne ettől az egy kis menedékemtől is megfosztani? Miért érez erre jogot?
Másfelől várom azt az idézetet tőlem, ahol azt írtam, hogy eladói oldalon minden rendben van. Persze nincs minden rendben nyilván, de kit érdekel? Ezt a blogot ebben a témában indítottam, és nem lesz szó benne sem az afrikai éhező árvákról, sem a fókabébikről, sem az önérzetükben megsértett ügyfelekről. Javaslom, olvasson Homárt!
Még egy dolog: én egy blogot indítottam, nem üzletet nyitottam. Itt nem lesz automatikusan igaza minden betérőnek. Ez nem az a hely, ahol el lehet sütögetni a "mindig igazam van" meg a "ki van kiért" szlogeneket.
A Ön hangneméért pedig külön elnézést kérek a jóérzésű olvasóimtól.
Bár ez a fajta az, aki a legtöbb szorongást tudja okozni az ügyfelekkel foglalkozó alkalmazottnak, mégis ezt küldi el az ember a picsába a legkisebb lelkiismeret-furdalással. Számos változata van: Van, aki már érkezéskor síkideg. (Várjunk, tisztázzunk valamit! Hogy valaki…..
Opus P. 2013.04.05 14:08:48
@The Lost Soul:
Lehetne akár a gumiszobám is, de azért kicsit többet szeretnék itt, mint dühöngeni, meg pillanatnyi kirohanásokat intézni. Ez a blog sosem arról fog szólni, hogy valaki felcseszi az agyam és kiírom magamból. Egyébként ha valahogy megviselnek, az nem az idegességet jelenti, hanem inkább a fárasztást.
Opus P. 2013.04.05 14:09:39
@Martinicske:
Ez is teljesen tipikus eset. Jellemző.
Opus P. 2010.04.23 15:42:30
@gyvy:
Ne mondd már, semmi mást nem csináltunk egész éjjel!
Opus P. 2010.04.23 15:43:57
Opus P. 2010.04.23 15:49:55
@ommm:
Hát épp ez az!

Két napra kihúzod a lábad, azt' ilyen cikkek jelennek meg.
Megnézted az M6-ról készült videót?
A Nemzeti Közlekedési Hatóság elnökhelyettese az MTV híradójában jelentette be tegnap este, hogy 2010-tõl összevonják az autók környezetvédelmi vizsgálatát és mûszaki vizsgáját. Véleményük mai hírünkről...
Opus P. 2009.07.18 19:32:00
@evoVIII:

Bírom, mikor csírák jaszkariznak az elavult XIII-assal.....

Kerüljön mellém egy ilyen....
Opus P. 2009.07.18 19:33:28