Regisztráció Blogot indítok
Adatok
drJano

0 bejegyzést írt és 20 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
 A bankok az ügyfélév végén írásban kötelesek értesíteni a következő ügyfélévre vonatkozó új törlesztőrszletről az ügyfeleket. Amennyiben az ügyfélév egybeesik a naptári évvel, akkor a karácsonyi ajándékok mellé érkezik a januártól érvényes…..
drJano 2010.12.28 20:57:25
@Flynn: @kzolika:
kedveseim:
csak a lakáscélú hitel, kölcsön és lízingszerződésekre vonatkozik.
Azaz, ha szabadfelhasználású a kölcsönöd, vagy hitelkiváltásod volt, akkor rád nem vonatkozik a középárfolyam.
Olvasónk sajnos saját bőrén tapasztalta, hogy a jelenlegi törvényi szabályozás nem akadályozza meg a hitelesek módszeres kifosztását.2006-ban egy hosszabb betegség után nem volt más lehetőségem, mint jelzáloghitelt vettem fel a Central European Credit Zrt-től, (CEC) hogy a…..
drJano 2010.12.02 22:46:10
@doki1981:
ez egy fontos dolog,amit elfelejtettem leírni.
nemrég beszélgettem az egyik ilyen pénzügyi vállalkozás work-out vezetőjével pont ugyanezekről a dolgokról. ezek tipikusan hitelkiváltások, tipikusan KHR listás, vagy már végrehajtás alatt lev ügyfeleknek. időt tudtak ezekkel a kölcsönökkel nyerni. Ha valaki "hitelszűz" akkor biztos,h nem ezeknél a cégeknél vette fel a jelzálogkölcsönét.
@Raiffeisen:
valóban nincs export-import forgalom egy kölcsönnél. ellenben van egy devizában nyílvántartott kölcsön, tipikusan a deviza miatt alacsonyabb kamatokkal. a választás az ügyfélé volt, ők az alacsonyabb kamatot választották,és a devizával járó kockázatot.
az egyoldalú szerződésmódoítás meg..egyszer szerrtném,ha valaki kifejtené nekem,h mit ért pontosan ezalatt.
drJano 2010.12.09 22:31:16
@srit:
Srit, Te ugye nem vagy egy okos fiú, vagy lány? Ha egy kölcösöntől meg lehetne szabadulni azzal,h egy vállalkozásnak ajándékood az ingatlant, akkor szerinted félne bárki a végrehajtástól?
1. ha elajándékozod az ingatlant, attól te még adós maradszm azaz ugyanúgy teljes vagyonoddal felelsz
2.kísérletet tettél a fedezet elvonására, ez a kölcsönszerződéseknél felmondási ok, azaz még akkor is felmondhatná ezért a pénzintézet a szerződésed, ha napra pontosan fizetsz mindent.
3.az,h a bankod nem fogadta el a megoldásod..szívük joga, bár ha nem nagy a különbség az ingatlan eladási ára és a tőkéjük közt, akkor szvsz megérné nekik.
4.az,h felajánlanak egy csökkentett törlesztőrészletet egy időre miért hülyeség? az ügyfélidőt nyer, megoldhatja az életét, találhat egy jó vevőt az ingatlanra és hasonlók.Nem mindenkinek megoldás,sokak számára igen, így nyílván felajánlják az embereknek.
drJano 2010.12.12 10:31:11
@srit: nem azzal van baj,h illegális az ötleted kedves srit! azért kacagtam az ötleten,mert attól még adós maradsz, hogy a fedezet kikerül a tulajdonodból!
most akkor gondold át újra: ingatlanod nincs, adósságod pedig ugyanúgy van..jó üzlet ez?kivel is szúrsz ki?
a fizetési könnyítésre meg csak annyit, hogy valóban nem mindenkinek fog rendeződni a helyzete, a könnyítés alatt,de pl találhat egy jó vevőt az ingatlanra és addig elkerülheti vele a felmondást.
de ha okos vagy: szerinted mi az igazi megoldás?
Olvasónk hiába talált vevőt jelzálogos házára, mégsem tudja lezárni hitelügyletét.A történetünk mindennapi, de azért megosztom másokkal. Az ERSTE banktól vettünk fel jelzáloghitelt euró alapon. Sajnos a törlesztő részletek megemelkedése miatt nem bírtuk fizetni a havi…..
drJano 2010.12.02 00:54:25
@Dr.Kotász:
"Azt nem tudom, a bankok miért nem vállalják be esetenként a pár milla leírását a sokkal kevesebbet hozó végrehajtási ügy helyett"
Azért,mert a végrehajtásban teljes vagyonnal felel az adós, azaz elméletben lehetséges,h a teljes követelés megtérül idővel a fizetések letiltásából.
levélíró: talán le kellett volna írni, hogy: felmondott hitelről van-e szó, mennyi a tőketartozás, mennyi lett volna az ingatlan vételára. Egyébként meg nem ekell bemenni egy bank központjába időpontegyeztetés nélkül.
szakértő:
"A kérdés csak az, hogy jelen pillanatban kivel áll szerződéses kapcsolatban. Az Erste bankkal, egy követeléskezelő céggel, vagy egy végrehajtóval. "
ez a mondat mi? egy köv. kezelő céggel nemáll az ügyfél szerződéses kapcsolatban, max a bank. amennyiben arra gondolt, hogy el lett adva a követelés ( felmondott kölcsön), akkor valóban egy követelésvásárló az új jogosultja a kölcsönnek. viszont végrehajtóval semmiképpen nem állhat szerződéses kapcsolatban, maximum az ügye végrehajtási szakban van,de az nem egy szerződéses kapcsolat.
Imádom a diákfesztiválokat. Nincs is annál jobb, mikor az embert összeengedik többezer egyetemistával. De most komolyan. Hogy miért is? Először is, hadd szúrjak be ide egy szolgálati közleményt: Fontos lenne, hogy a minket olvasók leveleket küldözgessenek. Ez lehet biztonsági…..
drJano 2009.07.31 18:05:53
hm, túl sokan olvassák ezt a blogot..

@Modigliani:
1. nem velem keveredtél konfliktusba, hanem a kollegával
2. nem történt fenyegetés, így nem állna meg a vád,de mindegy
3. itt jön be az amit a Biztonsági Őr is írt, hogy van egy réteg,akikkel mindig gond van ezeken a rendezvényeken. Nem véletlenül utálja minden portás,ha egy szórakozóhelyen egyetemi buli van..érdekes, hogy ott mindig több a gond, mint egy sima bulin.


De, ha a kedves Biztonsági Őr törölné a hozzászólásokat, annak örülnék.
Van, amikor a munkaadó  érzi úgy, hogy átverték. Persze ő is hibázott, mert a munkavállalónak csak szóban, s nem írásban mondott fel. A levél: "Az egyik területünkön megszűnt a megbízatásunk. Az ott dolgozó munkatársainkkal közöltük, hogy a továbbiakban egy…..
drJano 2009.07.25 22:43:45
@eztmegmérkellett?:
Sima terhes nőként sem rúghatnák ki, ez igaz. MOndjuk furcsa is,h nem közölte azonnal a munkáltatóval,mikor az szóban - tehát nem érvényesen- felmondott neki.
A veszélyeztetett terhesség azért jó neki, mert így táppénzre mehet. Mivel nem akarta elvállalni a másik munkahelyet (nyílván vmiért neki az kényelmetlenebb hely lenne ) így megoldhatja, hogy az egész terhességet betegállományban tölti.
Nem is olyan hülyék a biztonsági őrök;)
A Tékozló Homárban tegnap megjelent egy poszt. A kedves posztoló leírja, hogy az óbudai Auchanban vásárlás után körbevették őket a biztonsági szolgálat emberei, és megkérték őket, hogy kövessék őket egy biztonsági szobába, rutin átvizsgálás céljából. A vásárló…..
drJano 2009.07.22 18:37:53
Néhány apró észrevétel:
Szvsz. nem bűncslekmény levdieózni amásik felet,de a személyiségi jogait sértheti, polgári jogi úton kérhet kártérítést. Mikor legutóbb buliban portáztam, ugyanebből lett rendőrségi ügyünk, az sem volt egyszerű eset..
Az őröktől korrekt volt sztem,ha azt mondták,h rutinellenőrzés, így legalább nem gyanúsították meg őket több ember előtt.
A rendőrök barmok, ezt mindenki tudja..Nekem volt olyan munkahelyem, ahol konkrétan azzal fenyegettek nem norvég emberek,h elvágják a torkom és a helységben több szolgálaton kívüli rendőr tartózkodott. Oda sem néztek, holott utána ők maguk is elismerték,h intézkedniük kellett volna, csak nem akarnak papírmunkát.
@tff: sztem ez hülyeség,h nem hagyhatja el az objektumot és nem intézkedhet. A munkaköri leírása nyílván tiltja,h szolgálatban elhagyja a helyét, de bűncselekmény esetén a jogos védelem szabályai szerint intézkedhet. persze nem "hivatalból".. Normális főnök meg ezért nem fogja sztem kirúgni, ha mondjuk vmelyik hipermarket parkolójában megakadályot egy kocsifeltörést és elkapja a tetteseket azzal,h elhagyja az őrhelyét. Sőt, a cégnek még a presztízse is emelkedne.
drJano 2009.07.22 18:56:32
@Biztonsági Őr: tehát szted,ha x cégemebrének az a dolga,h a Tesco bejáratában álljon és 20méterről észlel egy autófeltörést, akkor nem mehet oda,h intézkedjen?Vgay,ha ezt megteszi, akkor kap egy fegyelmit? Hozzáteszem,h szerencsére sosem dolgoztam ilyen helyen őrként -mivel nincs vagyonőrim egészen más helyeken dolgoztam - ,de józan ésszel gondolkozva ez irreális lenne az az adott cégtől...
 A mai levelünk íróját az egyik főnöke  - testi érintéssel ill. verbálisan is - szexuálisan zaklatja: „Január óta dolgozom  őrként egy budapesti irodaházban. Szeretem a munkámat, a kollégákkal is jól kijövök. Egyedül a megbízó üzemeltetési…..
Egy kis reagálás a tegnapi A lopós biztonsági őr című posztra. Bár az Edina posztolta, magam is egyetértek vele, hogy kell az ilyen is erre a blogra, ezek a sorok az én magánvéleménynek tekinthetőek. A saját, reggeli posztom pedig áttéve holnap reggelre. Akkor tehát:…..
drJano 2009.07.18 19:02:45
@d.hardman:
ha Phd. nincs is, de dr. vagyok és igen, biztonsági őrként dolgoztam bejelentés nélkül az egyetem mellett sokáig.. Sőt, ha meglenne a vagyonőrim, akkor mennék most is, mert a válság miatt nem tudok elhelyezkedni. Ja, és nem szégyellem, pedig volt,h 24 órás műszakból mentem vizsgázni, sőt a diplomaosztóm utáni napon szintén őrként dolgoztam...
drJano 2009.07.18 20:31:06
@d.hardman:
azért reagáltam,mert minden őrt egy ostoba embernek tartasz és gúnyolódtál, stb. nincs igazad, persze rengeteg tényleg alacsony szellemi képességű ember van köztük, de mindenhol. orvos,jogász,mérnök, közgazdász egyre megy, minden körből ismerek olyan embert, aki ostoba ( hozzáteszem, h az ostoba szó nálam nem egyenlő azzal,h tanulatlan)
egyébként kíváncsi lennék rád,h mivel foglalkozol,h nézel ki.. nem csak a frusztráltságod vezeted le másokon?
A vagyonvédelem területén általános a bejelentés nélküli foglalkoztatás, illetve a szabadságok s a fizetett ünnepek ki nem fizetése. A levélírónak is ez volt a problémája. Mire kiharcolta a törvényekben is rögzített jogait – bejelentés, szabadságok kifizetése  -,…..
drJano 2009.07.18 19:48:55
@Viharkabát:
Olvasd el, amit írtam.. A szerződés decemberi és decemberinek írják a szerződést a felmondásban.("a munkaszerződés 2008. decemberi, a felmondásban szintén 2008. decemberinek írják" ezt írtam) Érdeklődnék,h szted hogy lenne ez próbaidő? Ugyanis az Mtv. alapján a max próbaidő 3 hónap. Olvass figyelmesebben, mielőtt kritizálsz ;)
egyébként a kérdésedre válaszolva: jogász vagyok
drJano 2009.07.18 20:08:32
@Viharkabát:
szívesen,de egy bocs, tényleg jól írtad jólesett volna a lelkemnek ;) szép estét!