Regisztráció Blogot indítok
Adatok
vixton

0 bejegyzést írt és 71 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Music Is My Radar Kutya éji dala 2014.01.12 22:54:43
Saul Conrad szombat esti Müszis fellépésénél valószínűleg lesznek jobb koncertek 2014-ben Magyarországon, de abban biztos vagyok, hogy aranyosabbak tuti nem. Először is kezdem ott, hogy nekem csütörtökig fogalmam sem volt arról, hogy létezik a világon egy Saul Conrad nevű…..
vixton 2014.01.19 21:07:48
:)
A képen látható Úr Larry Seftel. Szerintem ez elég király név. Larry Seftelről különben nem sokat tudok, csak annyit, hogy például ő rendezte a fura popdalokat író The Chap zenekar eme videóját. Nektek pedig annyit kell tudnotok róla, hogy ő csinálta az egyik kedvenc idei…..
Elképesztő, még most sem hiszem el! MEGTALÁLTAM! 10 ÉV UTÁN! ÉS MOST MÁR KURVÁRA NEM FOGOM ELENGEDNI!!!!!!!!!!! Szóval a Tétova tinédzserek című filmben volt egy dal, egy csilingelő tünemény, amit egy kislány énekelt, de az istennek sem sikerült megtalálnom. Adódhat persze a…..
vixton 2013.03.17 15:50:28
Na ki tudja, vajon melyik a legjobb kanadai zenekar? Arcade Fire? Jaj, hagyjatok már! Wolf Parade? Dehogy is! The New Pornographers? Ugyan-ugyan! Hát akkor mégis ki? Hát azt rajtad kívül, Kedves Olvasó, Mindenki egy emberként ordítja: The Bicycles!!! Kicsoda?????????!!!! Hát éppen ez az,…..
Örömmel és büszkén jelentem, hogy a Music Is My Radar végképp elindult a gerontofilosodás szarkalábakkal és ráncos homlokokkal szegélyezett rögös útján! A most következő előadó már nem a negyvenesek, hanem az ÖTVENESEK táborát erősíti! Atyaég, mi lesz még itt,…..
HÁT EZ NEM LEHET IGAZ! MEGHALOK MINDJÁRT! GYŰLÖLÖM! U.T.Á.L.O.M.!!! Szóval ugye azt mondtam, hogy januárban csak az Ünnepi Poszt lesz, de nem, egész egyszerűen ezt nem tehetem meg. Elindult egy újabb tetves év, dőlnek a csapból, ömlenek az égből az új lemezek, olyat nem lehet…..
Music Is My Radar Szünet 2012.11.01 21:43:18
Viszont még azt szerettem volna mondani, hogy most egy kis szünet következik, szóval idén már senki ne számítson itt posztokra, de azért semmiképpen se menjetek sehová, mert jövőre folytatás! Addig is szevasztok! (kép via hapman) ..
Szerintem tök jó dolog, ha vannak az ember életében biztos pontok. Barátok, lányok, fiúk, mozik, kocsmák, koncerthelyek, városok, utcák, focicsapatok, lemezek, filmek, könyvek, újságok, blogok, akiket/amiket tiszta szívből lehet szeretni és akikhez/amikhez gyermeki lelkesedéssel…..
Ez itt egy interjú, már a második a blog történetében. Az ORCA TEAM zenekar nem szorul bemutatásra, viszont röviden leírom, mire fel ez a beszélgetés. Másfél hónapja Leiftől (a képen csokornyakkendőben) érkezett egy email a blogom címére, amiben az állt, hogy írnom kéne…..
vixton 2012.06.01 22:44:08
Ma van ugye a Record Store Day (magyarul Lemezboltok Napja), és az alábbi videón láthatjátok, hogyan ünnepeltem. A felhasznált dal a Let's Make The Stevens Cake a Giorgio Tumától, a technikai háttérmunkálatokban pedig nyufi sietett a segítségemre.  ..
vixton 2012.04.22 14:21:20
A dobosos rész és a beszélgetés vége valami parádés! Már az ilyesmik miatt megtérülő foglalatosság húszéves fanzinokat olvasni!      (Próba szekerce, Szeged, 1992.)..
vixton 2012.04.15 23:41:07
Tehát ünnepi poszt, január 24-én volt 4 éves a blog, ez meg itt az 500-dik bejegyzés, ennek örömére megírtam végre egy évekkel ezelőtt kitalált ötletet, szóval következzék húsz, különböző New York-i helyhez, utcához kapcsolódó dallal egybekötött képzeletbeli…..
Az ORCA TEAM surf popba csomagolt Interpolja továbbra is az egyik legszórakoztatóbb találmány az elmúlt egy-két évből. Annyi változás történt, hogy az egyik lány kiesett a csapatból, és helyette egy dobos fiú érkezett. A zene viszont változatlanul tök ugyanolyan. És egy újabb…..
Hú, már nagyon régen szerettem volna írni a The Cardigans 1995-ös Life című lemezéről. Hát tessék, most végre megosztom Veletek az Érzéseimet, a Gondolataimat (!!!). Amióta az eszemet tudom, mindig női vezetésű zenekarról ábrándoztam (és még most sem tettem le az…..
Csak a szokásos. A music is my radar továbbra is ugyanazt fogja csinálni, mint eddig. Felkutatja, előkeresi, akár a föld alá is lemerül azért, hogy előtúrjon egy újabb csilingelő popdalt, egy újabb háromperces popcsodát, ami felett a pszichedelikus 60-as évek, a Beach Boys és Brian…..
Gondolom zenerajongók ezreit fogom felcsigázni, ha leírom, hogy a most következő együttes nemhogy az Interpolhoz, de még az Editorshoz és a White Lieshoz képest sem hoz semmi újat az úgynevezett poszt-punk műfajába. Ráadásul egyik zenekar sem a szívem csücske (na jó, mondjuk az…..
Azon a nyáron szokatlanul meleg volt Stockholmban, előfordult olyan is, hogy hetekig nem ment a hőmérő higanyszála 30 fok alá. Ezt másképp nem is lehetett elviselni, csakis folyamatos vízközelben való tartózkodással, ami ugye ott annyira nem nehéz. A város csatornái tele voltak a…..
Marton László Távolodó: Szécsi Pál. Mielőtt még hallottam volna ezt a számot, már híre ment, hogy tökre elborultak, van egy szám, aminek az a címe, hogy Szécsi Pál. Aztán megismertem, és hál’ Isten, semmi hülye poén. Ez az ember öngyilkos lett. Mint Kurt Cobain. Volt…..
Lehet, hogy megvan az egyik kedvenc új zenekarom. Persze nem szeretnék elhamarkodott kijelentéseket tenni, hiszen még lemezük sincs, csak két EP-jük. Na de milyen EP-k! Az egyik pillanatban írnak egy agybajos szintihangokkal megküldött Franz Ferdinand számot (Internal Tones), a másikban…..
Míg az ország egyik fele Tokajban, a másik fele Szolnokon bulizott én is úgy döntöttem, hogy útra kelek és leugrok Szolnokra. Utam nem az EFOTT-ra vezetett, hanem a szolnoki TOMI vendéglátó egységbe, ahol a nyár utolsó rnr666 buliját tartották. A helyet elég nehezen egy…..
Üdvözlöm a blog olvasóit, Tim Gordon vagyok, 37 éves, egyedülálló férfi. Oxfordban születtem, de most már Londonban élek, és a BBC Radio 1 archívumában dolgozom. Szeretem a munkámat, de titokban arról ábrándozom, hogy mindezt jobb lenne mondjuk 1971-ben csinálni. Sebaj, soha…..
Music Is My Radar A magyar J Mascis 2011.07.20 20:33:00
Nem is tudom mikor volt ilyen utoljára. Ez már az ötödik poszt idén, ami magyar vonatkozású. És ennek feltétlenül örülni kell, mert hát úgy néz ki, hogy tényleg vannak bemutatásra érdemes dolgok. Most például a Random Characters, amely mögött Frendl György, egy debreceni srác…..
Szigorúan ABC sorrend, a vonatkozó "szakirodalom" beszúrva a lemezcím alá, viszont a szokásossal ellentétben most nem tíz, hanem tizenöt albumot választottam ki, mert egyszerűen nem lett volna szívem kihagyni egyiket sem a félévzáróból. És ahogy kértem, jöhetnek a ti…..
Idézem a Művész Urat: "Új magyar Phil Elvrum/Kurt Vile/Daniel Johnston/korai Sebadoh/Hó Márton". Én csak annyit szeretnék még hozzáfűzni, hogy a Félszemű Bogarak elején hallható ping-pong labda pattogás a legszuperebb ötlet, amit mostanában hallottam. Bandcamp. ..
Ismét lesz hamarosan egy koncert, aminek a létrehozásában az egyik ismerős blogger keze van, úgyhogy kutya kötelességem reklámozni. A Not 90s Forever tulajdonosa (aki vixton néven szokott hozzám is kommentelni) az egyik szervezője az eseménynek. A fellépők egy magyar barkács pop…..
vixton 2011.05.31 20:35:32