Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Mikejsx

0 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
  Nem tudom, mikor jön el az ideje, hogy börtönbe csuknak öregautó-tartásért. Nincs már messze.  Vélemények az azonos című írásunkról...
Mikejsx 2009.08.05 10:59:25
Üdv Mindenkinek!

Az év első felében lehetett hallani a hírekben, hogy nálunk nem lesz megemelt roncsprémium mert az a külföldi autógyártókat támogatná. Agyaltak egyet a drágák és ezt találták ki.

Az én autóm idén éri el a 10 éves kort. Az egyik zöldkártyáztatáskor bent álltam a műszer mellett és láthattam (meg kérdeztem), hogy minden OK. Ugyanekkor egy Skoda Fabia (lehetett max 5 éves..., se...) állt a másik beállóban és nem voltak jók az értékei. Akkor most mi van?

A "törvényhozók" különböző lobby-k érdekei szerint lavíroznak..., folyékonyak mint a higany. Egy hasonlat: Ha minden a törvényszerűségek szerint működne akkor nem lennének beteg fiatalok (csak beteg öregek), no meg fiatal elhalálozások sem. Persze-persze, az emberi szervezet bonyolultabb, de még nincs vége!
Egy autó természetesen elhasználódik. Na de, hogyan? Ismerek garázsban álló első évjáratos Suzuki-t, amiben uszkve 10000 km van. Van egy fogadásom, hogy az agyon kergetett 3 éves szarabb állapotban van mint az. Egy autó akkor kopik hasonlóan, ha egy tesztlaborban öregítik. Ahány ember, annyi vezetési stílus, annyi karbantartási hajlam.
Szóval aki azt mondja, hogy ez egy ésszerű jogszabály lenne..., nos arra sajna csak azt lehet mondani, hogy hazudik és megkenték. Ennyi.

Szóval: érdekvédelem, egyesület, tüntetések. Ez már tényleg olyan mintha régen a barna lovat tartókkal több adót fizetettek volna.
A Nemzeti Közlekedési Hatóság elnökhelyettese az MTV híradójában jelentette be tegnap este, hogy 2010-tõl összevonják az autók környezetvédelmi vizsgálatát és mûszaki vizsgáját. Véleményük mai hírünkről...
Mikejsx 2009.07.18 10:16:39
Ami ebben az országban (kis betűvel) megy az már több mint egy rossz vicc.

Csak egy kis adalék...

2005-ben, használtan vettem az autómat. Itthoni, szervizkönyves, garantált futással. Ez egy kis terepjáró (1,3-as motor). Volt rajta egy AF-es (Autó felügyelet) hivatalos, nem buherált gallytörő rács. Eddig OK volt a dolog, de az idei vizsgán le kellett venni. Miért? Mert az AF nem hosszabbított meg valami engedélyét, így Uniós érvényessége megszűnt. Szóval én fizettem valamiért és egy állami (!) cég akármilyen cselekedete miatt elvették tőlem. Én jogkövető ember igyekszem lenni, ezért azóta is le van véve az autómról a rács.

Most itt van ez a csodás zöldkártya dolog. Mivel ez volt az eddigi legjobb autóm, így azóta is folyamatosan szervizeltettem (szervizkönyv) és ennek megfelelő az állapota is. Az utolsó zöldkártyázáskor egy 4-5 éves Skodán bütykölni kellett, míg az enyém csont nélkül átment. No persze, ha mindent megcsináltatok...
Ezek után a tökéletes állapotú autómról a hivatalban kijelentik, hogy megbízhatatlan és vigyem évente vizsgára. A bü..s ku..a any....t!
Ebben az országban mindent fordítva csinálnak mint a világban! Nem is csoda, hogy itt tartunk!
Ha a roncsokat akarom kiszűrni akkor a vizsgán felvett állapot határozhatná meg, hogy mennyi időre adják az érvényességet, nem a kor. Ennél már jobb, ha marad a zöldkártya. Ez az ösztönzés arra, hogy fellendüljön az új-autó kereskedelem...? Fu.k! Talán körbe kellene nézni Európában ezt, hogyan csinálják!

Ez különben biztosan kimeríti a diszkrimináció fogalmát is... Végül is, minden ellenőrzés nélkül kijelentik, hogy a 10-12 év feletti autók szarok és csá!

Ez ezen a magyar ugaron még bicikli adó, napsütés adó, levegővételi adó is...!

Ugyebár csökkentették az adókat... Mókás.

Ugyebár 30%-al emelték a Bp-i parkolási díjakat... Ahol dolgozom ez azt jelentette, hogy 130 Ft-ról 365-re ment fel a díj.

Ha ez a 30% akkor máskor mindenki bátran vonja le az adójából a kedvezmény többszörösét! Vagy itt olyan törvények, szabályok vannak ami a polgárra érvényes, a hatalomra nem.

Szóval: elkeserítő ez az ország néha....