Regisztráció Blogot indítok
Adatok
kockabela

0 bejegyzést írt és 33 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Madarat tolláról, szélsőjobbos idiótát rádiójáról, fogalmazhatnánk át a klasszikus közmondást a Szent Korona Rádió honlapján megjelent hír, pontosabban annak megfogalmazása láttán. Hogy lehet valaki annyira gyökér, hogy a Nelson  Mandela feltételezett haláláról…..
kockabela 2013.06.27 17:03:00
@Attila64: USA ? :-)

OK, nem költöznék oda, de nem azért, mert fekete az elnökük.
kockabela 2013.06.27 17:04:39
@csikai81: A francba, fél perccel korábban ütötted le a magas labdát! :-)
Megvan a fejünkben a kép, hogy milyen volt a fiatal Axl Rose? Hát Elton John a hetvenes években? Vagy éppen Bowie? Na és Mick Jagger? Ma már nem kell ahhoz öregedő rockernek lenni, hogy tudjuk, milyenek voltak az említett (és más) zenészek fiatalon, mégis, amikor egymás mellett…..
kockabela 2012.03.20 15:17:25
@isssti: Ez az "életükben nem dolgoztak" nagyon demagóg duma! Valóban nem dolgoztak hagyományos értelemben, gyárban, futószalag mellett, ahogy Beethoven, Ady Endre, Michelangelo, Pelé vagy Einstein sem tette. Ők egytől-egyig mind ilyen hasznavehetetlen léhűtők voltak. :-)
De Jaggerék a sok bulizás mellett azért szakítottak időt arra, hogy írjanak kb. 40 világslágert. Jelenleg is telt házas arénakoncertjeik vannak és megnézném, hogy te közel a 70-hez le tudnál-e nyomni egy 1 és háromnegyedórás koncertet úgy, hogy nemcsak folyamatosan mozogsz végig, de közben még énekelsz is. Szerintem, kb. 15-20 perc után elfogyna a szufla... :-)
kockabela 2012.03.20 21:21:55
@isssti:

"Nem akarlak kiábrándítani, de szegény Beethoven gyerekkorától annyit gyakorolt, mint egy igásló, majd királyi zenekarokban keccsolt,stb., Pelé is rengeteg munkát tett a sikerbe, Einstein kutatóintézetekben dolgozott éjt nappallá téve.."

De, ha figyelmesen elolvastad volna, éppen azt írtam, hogy ők sem dolgoztak hagyományos értelemben, értsd: gyárban, vagy nem kapáltak a földeken. Mert (jó, ha szükséges, kezdjük az alapoknál! :-)) a zenésznek az a munkája, hogy zenét ír, gyakorol és előad, a futballista edz és meccset játszik, a tudós képzi magát és kutat, a költő költ, a szobrász szobrot készít. De ettől ez még ugyanolyan értékes foglalkozás, mint a kőműves vagy a cipőfelsőrész-készítő.
Azt meg, hogy Adyból csak ennyi maradt meg benned, hát, inkább nem is minősítem. Gondolom, a komplett angol romantikus költészetet (Byron, Shelley...) is elintézed annyival, hogy drogosok, fiatalon meghaltak, de meg is érdemelték.

"...bár ennek ellenére nem tartom őket sokra (...) de nem akarok igazságtalan lenni: nyilván valamit Jaggerék is tudnak..."

Á, ne gondold! Mit számít az a pár millió eladott lemez és 50 éves zenekari pályafutás! :-) Nyilván a fél világ téved, de nálad az igazság! :-)
Nem kell, hogy szeresd őket, de legalább ismerd el, ha valakivalamiben jó. Én sem szeretem Maradonát pl., de hülye lennék tagadni, hogy nagy futballista volt.

"tedd a kezed a szívedre és nézz rá erre a képre ... b o r z a s z t ó !"

Szerintem, nem. Ember, lassan 70 évesek, fiatalon sem voltak szépek, hát mit gondoltál, babaarcú szépségek lesznek 50 évvel később!

Ja, és a popzene (de ez inkább rock... mindegy) ma már bizony a kultúra része. Ahogy a film is. Tetszik, nem tetszik, ez a helyzet.
Ébresztő, ez már a 21. század, nem az 1960-as éveket írjuk!
kockabela 2012.03.21 10:54:39
@isssti: Ja, igaz, gondolhattam volna, hogy neked nem erősséged az olvasás... :-)
Majdnem négy évig szüneteltette egyik legsikeresebb vetélkedőjét az RTL Klub, mert megtehette. Volt helyette más, reality vagy tehetségkutató, esetleg egy másik vetélkedő, nem volt égető szükség rá, mint ahogy most sincs, de ha már van a csatornának egy olyan formátuma, ami…..
kockabela 2012.03.02 15:14:42
Az a helyzet, hogy a Milliomos attól lesz izgalmas, ha a műsorvezető elkezd "kavarni" benne.
Amikor elkezd beszélgetni a játékossal az adott kérdésről.
Ilyenkor, ugye, két lehetőség van: vagy segíteni akar neki és azért beszélget vele, hogy rávezesse a helyes válaszra, vagy éppen ellenkezőleg: eltéríteni akarja attól. Mivel a műsorvezető (elvileg) nem látja a helyes választ, ezért csak a saját tudására, logikájára, megérzésére hagyatkozhat. Ha a játékos a műsorvezetőről feltételezi, hogy tudja, sejti a helyes választ, ő maga viszont nem, akkor soha sem lehet biztos abban, hogy most segíteni akarnak neki, vagy sem. Ettől lesz a dolog izgalmas.
Ha viszont a műsorvezetőről azt feltételezi a játékos, hogy magától úgysem tudja, hogy mit kellene megjelölni, akkor egyszerűen figyelmen kívül hagyja, amit a műsorvezető mond. Ez viszont egy egyszerű kérdés-felelet játékká egyszerűsíti ezt a vetélkedőt, amitől ugyan még nézhető marad, de elveszik az igazi sava-borsa.
Éppen ezért a siker titka, hogy találnak-e olyan műsorvezetőt, akiről elhihető, hogy maga is tudja a helyes választ és van olyan "megátalkodott", hogy jól játssza a szerepét, azaz felvállalja, hogy egyszer segítő mentőangyal lesz, egyszer a megtestesült sátán. Vágó ilyen volt, hasonlót kellene találni, csakhogy ez nem könnyű, mert manapság nem az a trend, hogy sokoldalúan képzett(nek tűnő) médiamunkások hemzsegnek a ker. tévékben. A Sebestyén Balázsokról pedig senki nem feltételezi, hogy tudják a helyes választ, még akkor sem, ha esetleg tényleg tudják. Mert, itt az a kérdés, hogy az illető el tudja-e hitetni magáról.
Azt mondjuk nem értem, miért kell egy elmebeteggel barátkozni, vagy szívességet kérni tőle, amikor tényleg látszik, hogy nem normális a srác.     Más fél éve kezdődött ez a történet, amikor megismertem egy buliban. Aranyos vicces kedves srác volt, de én sose tudtam…..
„Amíg tereptárgynak nézed a pasikat, addig ne várd el, hogy elnézzék a szemétségeidet. Nem kell sportot csinálni az alvó oroszlánok bökdöséséből” – szól mai szlogenünk. Képzeljetek el egy nagyszájú csajt, aki rendszerint abban leli örömét, ha a pasikkal…..
kockabela 2010.11.04 12:15:46
@Dr. No: Pont ezt akartam írni én is!
Ezt a csajt nem pofozni kell, hanem egyszerűen ott kell hagyni! És nem azért, mert beszólogat, hanem mert láthatóan nincs egy szemernyi humora sem. Mert, amit annak gondol, az nem az. Az idézett beszólás nem szellemes, hanem egyszerűen primitív, ahogy írtad is.

Fordított felállásban nagyjából így nézne ki egy hasonló magasröptű párbeszéd:
Pasi: Elmegyek sörözni a haverokkal.
Csaj: És akkor én mit csináljak itthon, egyedül?
Pasi: Dugj fel magadnak egy kígyóuborkát, höhöhö...

Ez kb. ez a szint. Biztos van, aki ezt jópofának gondolja, én valahogy a finomabb humort díjazom. De azért, persze, ezért verni nem kell senkit. Éppen elég büntetés neki, hogy csak ennyire képes.
B-oldal Legjobb Mennyei Zenekar 2010.11.02 07:40:00
Érdekes dolog ez a halállal és a metallal. Úgy összenőttek, mint Kiszel Tünde két szemöldöke. Minden magára valamit adó metal zenekar kiötlött néhány dalcímet, amiben benne van a halál, vagy írt egy tucat dalt a halálról, esetleg magában a banda nevében szerepel a szó a…..
Ozzy Osbourne @ Papp László Budapest Sportaréna, 2010.10.04. Érthetetlen hogy sikerül összerakni a 61 éves Ozzy Osbourne-t az egyes koncertekre, de valahogy mindig sikerül. A Scream című albumát turnéztató egykori szakmunkástanuló egy jónak kis túlzással sem nevezhető koncertet…..
kockabela 2010.10.05 14:09:29
Amivel nem értek egyet:

1. Ahol én álltam (középtől egy kicsi jobbra, nagyjából a tömeg felénél), ott jól szóltak, volt mély is. Gerjedés tényleg volt, de aztán úrrá lettek rajta.

2. A basszusgitáros és a dobos tényleg nem akkora nagy egyéniség, de ezt nem is vártam tőlük. Nekem elég volt, hogy nagyon korrektül eljátszottak mindent, hallottam én ezeket a számokat sokkal "elnagyoltabban is". És az egész koncertnek volt egy húzása, alapvető dinamikája, ami nyilván leginkább a ritmusszekciónak volt köszönhető. Ugyanakkor, a gitáros (Gus G.) kimondottan jó, szerintem, rá még azt sem lehet mondani, hogy nem egyéniség. Azt pedig én is mondtam a haveromnak ott, hogy a Gus hallhatóan "Jake E. Lee-iskola" tanulója, nyilván azért is kedvelte/játszotta jobban azokat a számokat, amiket a Bark at the Moonról és az Ultimate Sin-ről nyomtak. De a többit is jól lehozta.

3. A setlisttel nem volt semmi probléma. "Best of" program volt, a kötelező köröket lefutották, 1-2 számnál többet nemigen lehetett volna kicserélni. (Én, mondjuk, annak örültem volna, ha a Road to nowhere helyett Dreamer és I don't want... helyett No more tears lett volna, de hát mindent nem lehet.) Így is rendben volt a program.

A többivel egyetértek, az mondjuk nekem is feltűnt, hogy a színpadkép elég puritán volt, ahhoz képest, hogy a koncertre gigantikus színpadképet és fényorgiát harangoztak be. Így egy kicsit olyan volt, mint amikor a Takáts Tamás Dirty Blues Band Mátészalkán, de a zene az rendben volt és az a lényeg. (Az ortodox Takáts Tamás DBB-rajongóktól elnézést kérek, természetesen velük sincs semmi baj, de azért valljuk be, hogy ők nem elsősorban a látványra mennek rá, viszont zeneileg ott is rendben szokott lenni minden.)

Mindent egybevetve jó koncert volt, megérte elmenni.
Kérj tanácsot Lopás és börtön 2010.09.02 17:09:00
 Egy mai hír alaposan felkavarta a kedélyeket. Három, 15 éves diáklány tegnap, az évnyitó után társai heccelésére betért egy belvárosi boltba, és megpróbált ellopni pár bizsut, darabonként „pár ezer forintos” értékben. A biztonsági őr elkapta őket. Felhívta…..
„Úgy viselkedett a pasikkal, mint akit éppen dobott a barátja: felkaptam a vizet és megkérdeztem, akkor most mi is van? Ő azt mondta, semmi, és értsem meg, ő nem szeretne már tőlem semmit, még barátkozni sem” – hősünk tovább mereng a női lélek összefüggő és…..
kockabela 2010.08.10 16:40:18
@nicknek: excentrikus = állandóan a volt partnerével foglalkozó ember :-)
Május 30-án, délután kettőkor tartják a napokban, gyomorrákban elhunyt Ronnie James Dio rockénekes nyilvános megemlékezését Los Angeles-i Hall Of Libertyben, ahová szabadon mehet minden rajongó. Ezt a megemlékezést akarja tönkretenni demonstrációjával a Westboro Baptista…..
Ellenőrző Szakdolgozat pénzért? 2010.02.07 08:00:00
ifj. Farkas Gyula -a BME mérnök-fizikus szakának ötödéves hallgatója kondenzált anyagok fizikája szakirányon- meglepő, de cseppet sem mulatságos felfedezését osztja meg velünk. Az ELTE ÁJK iwiwes honlapján kész szakdolgozatokat lehet venni, segédanyagokkal, jegyzetekkel,…..
kockabela 2010.02.07 16:25:38
@ifj. Farkas Gyula: Az APEH nyilván másként bírálja el ezt e bejelentést, ha ismeri a bejelentő szakirányát is! Ez egy igen fontos és a bejelentés szempontjából releváns adat! :-)
kockabela 2010.02.07 17:23:03
@tollaszerge: Az Arany Farmermellény és a botanikai munkásság említése nélkül ez a bejelentés félkarú óriás, attól tartok! :-)
A királyi gárdához közel álló Marca nevű sportlap információi szerint Dzsudzsák Balázst akarja a Real. Még ha nem is igaz, azért ízlelgessük kicsit ezt a hírt, amelyet az újság egyébként címlapon hozott le. Hadd idézzek bizonyos Bognár Nándort, akiről tegnap hallottam…..
Sziasztok!   Egy könyvelőirodában dolgozom,ahol velem együtt hatan vagyunk összesen.A cégnél egyedül én vagyok, aki nem oltatta be magát a H1N1 ellen.   A főnök család családjában van egy személy, aki súlyos immunhiányos beteg (nem jár be ide - éppen kórházban van),…..
kockabela 2009.12.10 20:22:51
@gande: Hát, nem tudom, én általában tudtam értelmesen beszélni a főnökeimmel, sok eetben meg is tudtam őket győzni, néhány esetben meg nem. Legfeljebb azzal álltunk fel, hogy nem értek egyet vele. De egy próbát megérnt, mert vesztenivaló nem volt, maximum marad minden a régiben.
kockabela 2009.12.10 20:37:09
@miriamele: Na, de attól, hogy ez "hitbéli kérdés" (bár, ezt is kétségbe vonom, mert lehet, hogy valaki adott esetben az oltás mellett dönt, más esetben meg nem, pl. ha egy komoly következményekkel járó betegséggel súlyosan fertőzött egzotikus országba utazik), attól még azt el lehet mondani, hogy azért nem akar oltatni, mert 1. a főnök máshonnan is megkaphatja, 2. a beoltott ember is fertőz (igaz, nem annyira) stb. Hátha a főnök elgondolkozik ezen. Esetleg megpróbálhatnának keresni valami alternatív megoldást, maszk vagy távmunka, vagy mittudomén. Egy ilyen gesztus arról is árulkodik, nem arról van szó, hogy lesz...m, hogy mit akar a másik, hanem, hogy amennyire lehet megpróbálom figyelembe venni az ő szempontjait is. De ezek itt ketten rögtön egymásnak estek. Pedig, arra ráértek volna a beszégetés után is, ha nem jutnak dűlőre.
kockabela 2009.12.10 20:44:13
@gande: Világos, értem én, nem is veled vitatkozom, meg persze én is itt élek Magyarországon, csak az zavart, hogy ahhoz képest, hogy elég nagy a tét (az állása, azaz, lehet, hogy a család megélhetésének az 50%-a), még a kísérletet sem láttam a posztban a békés megegyezésre.
Ha nem próbálják meg, akkor tutira nem fog sikerülni! :-)
Van az a típusú férfi, aki saját jelenlétét Isten és a Nagy Bumm szerelemtáncából vezeti le, az ilyeneket rögtön mellőzzük. Sziasztok! Rendszeres olvasója vagyok a blognak, barátnői bíztatásra döntöttem el, hogy leírom kedves kis történetem, noha nem biztos, hogy…..
kockabela 2009.11.26 16:03:50
Egy hölgy tollából ered a következő kis szösszenet, ami a tipikus férfi társkereső hibákat veszi sorra. Személyes élményei átsütnek szavain, nem kezdő onlány! Érdemes minden pasinak átolvasni és elkerülni a következő sablonokat:Tanulmányt lehetne írni erről a…..
kockabela 2009.11.17 19:39:44
@Grace Park:

Ismerkedéskor a nők fél perc alatt, minimális információ birtokában is azonnal eldöntik, hogy milyen ember vagy. Vegyük pl. a családi állapotodat.

1. Ha férfi létedre elmúltál 30, és még nem voltál nős, akkor biztos valami baj van veled, mert egy nő sem akart hozzádmenni. (Gyenge védekezés, hogy te nem is akartál megnősülni, az ilyesmi nem érdekel senkit, kár is vele próbálkozni!)
2. Ha volt feleséged, de elváltál, akkor alkalmatlan vagy az együttélésre.
3. Ha jelenleg is van, akkor, ugye, egy jellemtelen alak vagy, aki csalja a feleségét.
4. Ha özvegy vagy, akkor pedig nyilván te tetted el láb alól az asszonyt...

Jól ebből nem jöhetsz ki! :-)
A hagyományoknak megfelelően ismét európai VB következett, és a hagyományoknak megfelelően ismét behúzta a rendező ország – noha a torna előtt és az alatt is többször a teljes szétesés szélén állt a német válogatott. Sajnos, ez a torna is nélkülünk zajlott, a betyár…..
kockabela 2009.11.05 14:45:30
@solitaire: "De a 88-as is (Arnold) játszott már a 73-as Ajaxban. Onnan elkerülve a Twentében UEFA kupa döntőt 75-ben. Majd az Ipswich-csel UEFA kupát nyert. Végül EB-t. Jó kis pályafutás."

És 1987-ben és '88-ban is játszott KEK-döntőt az Ajaxszal, amiből az elsőt meg is nyerték!
kockabela 2009.11.05 15:08:04
@de niro: Azért Suurbier, Krol, Neeskens, Rep, és Keizer legalább a háromszoros BEK-győztes (plusz 2 Szuper Kupa, 1 Világ Kupa) Ajaxból ismert kellene, hogy legyen. Plusz, ott volt még Rensenbrink aki a VB után 3 KEK-döntőbe vezérelte az Anderlechtet - kettőt meg is nyertek - (akkora sztár volt Belgiumban, hogy a neki szánt levelekre csak annyit írtak rá, hogy "Robby, Anderlecht" és mégis megkapta! :-)). Van Hanegem pedig a Feyenoordban akkora ikon volt, mint Cruyff az Ajaxban, ő BEK- és UEFA Kupa-győzelemre vezette a rotterdamiakat.
A sportriporterekre már jó régen felfigyeltünk, és Joey Adonis figyelmét se kerülhette el a közvetítésekben használt klisék tömkelege.A modoros magyar sportközvetítés Kishazánkban az elmúlt években gombaszámra szaporodnak a különböző tematikus sportcsatornák, amivel persze…..
kockabela 2009.07.18 19:44:45
@Crouch: És ha mégis a hazaiak szereznek gólt, akkor "a sok kihagyott helyzet megbosszulta magát" helyett be lehet dobni a "mégiscsak góllá érett a hazaiak nagy nyomása" vagy "várható volt, hogy nem lehet végig bírni ezt a hatalmas nyomást" stb. frázisokat.