Regisztráció Blogot indítok
Adatok
D9

0 bejegyzést írt és 12 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Nem a mostani Samsung-Apple per az első, és nem is az utolsó, ami nagyobb vihart kavar a nagyvállalatok között. A szabadalmi perek külön műfajt képeznek az iparágban, a hivatal által lepecsételt papírok külön fegyvernemet jelentenek. Olyanok, mint egy csőre töltött fegyver, amivel…..
Ahogy arról már írtam, bankszámlája majdnem mindenkinek van, de sokan csak egyfajta „pénztárcaként” tekintenek rá, amelyre megérkezik az ösztöndíj, a fizetés, vagy éppen a nyugdíj. Csakhogy a számla rengeteg lehetőséget nyújthat tulajdonosának: aki ismeri annak…..
Na, itt van egy kis hazai információ, hogy jobban képbe kerüljünk. Elképesztően exkluzív és nevük elhallgatását kérő forrásainktól megtudtuk, hogy összesen 130 ezer iPhone és 25 ezer androidos telefont van forgalomban Magyarországon.Saját házi statisztikát is…..
Rögtön két forrásból is hallottunk választ a kérdésre, az egyik maga Steve Jobs, a másik a John Gruber, a Daring Fireball szerzője. Jobs saját maga beszélt az Adobe-ról az iPad bejelentése után, valahogy így: Lusták. Lehetőségük van izgalmas dolgokat csinálni, de egyszerűen…..
D9 2010.02.01 17:57:35
@Greg-0: "Tanulj meg olvasni légyszíves, a mondatomnak nem ott lett vége ameddig te idézted."

Azert nem ideztem, mert egy olyan cegtol szarmazik akik a statisztikat a sajat reklamjaik es kizarolag iTunes+Android appok alapjan kepzik, gyk. kihagyva a 2 piacvezetot. Ergo ertektelen es ertelmetlen, es nem a statisztika mufajaba tartozik (amiben amugyis csak akkor hiszunk ha sajat magunk hamisitottuk ugye), hanem a marketingebe.

Konkretan egy ertelmes meroszama letezik a dolognak: a piaci reszesedes az eladott termekek/szolgaltatasok erteke alapjan. Ettol meg persze mindenkinek az platform tetszik amelyik, csak nem korekt ez alapjan egy egesz iparra vonatkozoan kovetkezteteseket levonni.
D9 2010.02.01 19:19:02
@Greg-0: Konkretan:

The report is based on the ad requests we receive from our network of more than 15,000 mobile Web sites and iPhone and Android applications.
...
Our network site composition, product offerings, and business operations all influence the results.
...
As with any data source, it is critical to keep in mind where the data is coming from and take that into account when interpreting the results.

Kisbetuvel az aljan. De gondolom a szep szines grafikonokra egyszerubb nyalat csorgatni mint utannanezni honnan van.
D9 2010.02.01 20:06:58
@Greg-0: "szerintem nem torzít annyit a képen hogy beleszámolják az AppStore-os hírdetéseket is, mivel az iPod Touch-ról indított lekéréseket meg figyelmen kívül hagyják"

Touch miota telefon? meg szep hogy figyelmen kivul hagyjak, pont ugy mint a piac 80+ szazalekat. Mitol lesz ez az adat pontosabb?

"Ezen kívül 15.000 honlap alapján készül a felmérésük, ami azért elég szép minta."

Ismet csusztatas: 15k weblap ES iTunes app ES Android app. Ezeknek hany % weblap vajon? Es mely weblapok ezek? Blogok?

"Akárhogyis, a lényegen nem változtat: az iPhone OS az egyik legmeghatározóbb OS ma, ha a mobilinternet-usageot nézzük."

Ha a generalt forgalmat nezzuk, akkor a torrent a legmeghatarozobb applikacio ma, hiszen az osszes netes forgalom ~60%-at generalja?

Ugyanmar....
Közeleg a CES, és a hírek szerint az Apple egyáltalán nincs egyedül az év első felére pozicionált tablet tervével. Akkora a készülődés a multitouch képernyők piacán, hogy a durranás valószínűleg egész évben kitart majd. Először is vegyük a Microsoftot, a redmondiak a HP…..
Ha valaki eddig teljesen feleslegesnek tartotta a mobileszközön futó vírusirtót, mostantól könnyen lehet, hogy megváltozik a véleménye. A TrendMicro kutatói figyeltek fel a egy olyan Symbian S60 platformon terjedő féregre, amely képes volt arra, hogy a telefon internetes kapcsolata…..
D9 2009.07.17 15:23:29
Elso korben ez nem virus, es nem fereg, mert nem tud terjedni, ez egy egyszeru malware, nemletezo fertozesi vectorral. Ilyet kb. fel ora alatt ossze lehet dobni a vilag akarmelyik hw/os platformjara, csak semmi ertelme.

Masodik korben, eljen a szakerto internetes ujsagiras, amely felfujja a semmit, es szenzaciot probal belolle gyartani. Az eredeti oldalon (
blog.trendmicro.com/signed-malware-coming-to-a-phone-near-you/) nagyon korekten leirtak hogy ez egy "signed malware", es kb. a cikk lajan vagy egy (hibasan) elejtett megyjezes hogy "it appears to be a botnet" Aztan a geek-com-on rogton felfujtak hogy "itt az elso mobil botnet", amit aztan a "szakerto" szo szerint at is vett mindenfele ellenorzes nelkul.

Innen mar csak remenykedni lehet hogy ez egyszeru figyelmetlenseg, es nem az idezett AV gyarto forgalom-novelo huzasa.

(es mindezektol fuggetlenul, az egyedul erdekes kerdes az egesz temaban az, hogy 1. hogy is van ez digitalisan alairva, 2. miert nem lehet az S60-ban alairasokat visszavonni, de vegul is ezek szakmai kerdesek, amik nem erdekelnek senkit)