Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Kékfogú Harald

0 bejegyzést írt és 3 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Kósa vagy behódolt Orbán előtt, vagy nevetségessé akarta tenni. Esetleg mindkettőt tette egyszerre. Nagy megtiszteltetés érte Debrecen városát, vagyis inkább a helyi Fideszt, de leginkább Kósa Lajos polgármestert. Az új közgyűlés alakuló ülésére ellátogatott Orbán Viktor…..
Kékfogú Harald 2010.10.19 18:20:18
Nemzeti mítoszaink sorában előkelő helyet foglal el váraink Habsburgok által történt módszeres fölrobbantásának a sorozata. Mindenki, aki valaha is járt iskolába azt tanulta, hogy a lakóhelye határában álló vár nem más, mind a Habsburgok tudatos rombolásának szomorú…..
Kékfogú Harald 2009.07.16 22:04:01
@Kaif: "A mítosz az, hogy a kormányzati szándék a várak elpusztítására azért volt, mert a magyarokat akarták büntetni vele - pedig ez így nem igaz. ... azaz a mítosznak van valóságalapja, csak éppen nem igaz."
Márpedig az, hogy a Habsburgok a magyarokat büntetni, kordában tartani, visszaszorítani akarták igenis igaz. Az hogy ezt nem a teljes igazság, ja, az is igaz.

"A tudomány nem foglalkozik - természetéből adódóoan nem is foglalkozhat - mítoszokkal."
Máshová visz, de ajánlom Mircea Eliade háromkötetes munkáját, persze oké, kiragadtam a szövegkörnyezetből.

"Ha maga a tudomány nem tudja megerősíteni, sőt kifejezetten cáfolja, akkor nemzeti érdekből, vagy valamiféle népnevelési célzattal nem fogja elhallgatni"
Ez így van, csakhogy a cikk nem cáfolja kifejezetten az állítást. Tenné ezt akkor, ha tanulmány lenne, benne az összes XVIII. század eleji várrombolással statisztikákkal, stb. Márpedig nem erről van szó, ezért félrevezető és, hát, ahhoz hogy ilyen sokmindenkit érdeklő kérdésben végleges választ adjon, megalapozatlan. Ez van a bevezetőben: "Ez a mítosz kiirthataltan a köztudatból..."