Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Redshift

2 bejegyzést írt és 6 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Napi Morgás Meddig hisszük? 2011.08.16 10:12:00
Meddig hisszük, hogy létezik fejlődés egy olyan helyzetben, amikor az ország lakosainak 50%-a a lakhatásra felvett hiteleinek a duplájáért fizeti a havi törlesztést?Meddig hisszük, hogy létezik fejlődés egy olyan helyzetben, amikor az ország önkormányzatainak 80%-a a fejlesztésre…..
Redshift 2011.08.17 00:35:02
@harcsapaprikás:

1. "Szerintem"...
3. Tisztázzuk akkor, hogy mi az a devizahitel:
A hitel nyilvántartása adott devizában történik, a befizetés - jelen esetben - HUF-ban.

Miért jó ez? Ha az adott devizához tartozó alapkamat alacsonyabb, mint a forinté, akkor kisebb a törlesztőrészleted, mintha a hiteled forintban lenne.

Miért rossz? Az árfolyamingadozás miatt.

Válasz: azért viseli a hiteles a kockázatot, mert a bank ezt jól felfogott érdekével nem itt teszi.
Igen, ez volt a deal, én arra próbáltam rávilágítani a kérdéssel, hogy miért így van a deal. Az árfolyamspekulációt sokkal okosabban csinálják.

5. Tökmindegy, hogy a mekkora a tartozás, az sem számít, hogy tudok-e most konkrét példát előkapni a kalapból. A lényeg az volt, hogy a behajtással a bank csak nyerhet, tekintve, hogy a fedezet reálértéke jóval nagyobb a hitelösszeg értékénél. (Nemcsak devizahitelnél.)

6. Lakáshitelek időtartama mondjuk 10 évnél kezdődik. Ezek 2 év alatt bedőltek.
Redshift 2011.08.17 00:40:22
@karacsi_maci:

Köszönöm a válaszodat, amint érdemben hozzászólsz a kérdéshez, ígérem én is részletesebben fogok reagálni.

Mindenesetre úgy gondolom, hogyha az életed múlhat egy műtéten, akkor neked is jogod van ahhoz, hogy megfelelően tájékoztasson egy szakember a lehetőségeidről. A műtétet persze senkinek sem kötelező igénybe vennie.
Redshift 2011.08.17 00:53:01
@harcsapaprikás:
3. Kapcsolatokkal, shortolással, az árfolyamok mesterséges tologatásával. Sajnos egyikhez sincs elég erőforrásom. :)

5.
- "kilakoltatási moratórium" - hol befolyásolja a behajtáson realizált nyereséget?
- "csökkenő ingatlanárak" - ezt te sem gondolod komolyan.
- "növekvő tartozások" - mire gondolsz?

A sztorit nem most találom ki, konkrét ismerősöm járt hasonlóan - nyilván nem ugyanezekkel a számokkal. A slusszpoén egyébként, hogy azon felül, hogy a bank vitte a lakást, még tartozik a banknak a CHF hitel jelenlegi reálértéke miatt. (Nagyobb volt a CHF hitelállománya, mint a lakás fedezeti értéke)

6. Például ne helyezzen ki felelőtlenül hiteleket.
"Mi toljuk a babáinkat kis babakocsikba szíjazottan a dübörgés és hömpölygés közepette, amelyben minden egyes olajüzemű motorizált-páncélozott test életveszélyes minden egyes szív-tüdő és vérüzemű puhatestűre... Mi emeljük a kerékpárokat a fejünk fölé, csillognak…..
Redshift 2010.04.24 18:34:07
„Azt gondoltam, csak szex lesz. Csak orális szex.” - Ha irodát keresel a cégednek, a legkevésbé számítasz rá, hogy egy szexisten lesz majd üzletfeled. Arra még kevésbé, hogy a mélygarázsban estek egymásnak, miközben odafent zajlik a 2008-as Olimpia. A következő…..
Redshift 2010.01.05 20:22:31
A sasok igazából sirályok, csak jobb fodrásszal.           A telefonomban gyorshívásra van állítva a 112. Tíz parancsolat, hét halálos bűn. Nem ellentmondásos ez egy kicsit? Ha a tudatalattink kellemes lenne, akkor…..
Ez nem egy blog. Csak mindenféle hülyeségek összeírogatva. Ide szeretném gyűjteni a bizonyos emberekkel bizonyos beszélgetések során felmerült témákat, illetve azokat továbbgondolni. Meg mást is. Ja...