Regisztráció Blogot indítok
Adatok
jegalma

0 bejegyzést írt és 3 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Egy közelmúltban lezajlott állásintejúról számolnék be...ez utóbbi is azt erősítette meg bennem, hogy a kis hazánkbn a multinacionális cégei is nagyon „magyar módon” válogatnak. Multinacionális cégnél akkor van esélyed objektív, elfogulatlan állásinterjúre, ha…..
Kemény hét volt, komolyan mondom, minden nap elnyalni egy fagyit, sőt, valamikor kettőt-hármat igazán megerőltető munka. Most már el tudom képzelni, mit éreznek a Michelin-csillag szakértői, akiknek akkor is enniük kell valami finomat, ha csak egy sajtos-tejfölös lángosra meg egy…..
autózz! Csalók az út mentén 2009.09.17 17:57:00
Sokaknak ismerős lehet Vezda László neve, minden bizonnyal ő az, aki kis hazánkban a legtöbb lopott autót találta meg, de legalábbis nagyon sokat, egyik korábbi autóvadászatával kapcsolatban nálunk is jelent már meg poszt. Ezúttal nem lopott autókról, hanem autósoktól lopott…..
jegalma 2009.09.17 23:03:00
Velem jó régen történt hasonló Zuglóban. Egy kertvárosi részen sétáltam egy téli délután, amikor egy faszi egy tartálykocsi mellett leszólított, hogy telefonálni szeretne. Mutattam neki a sarki telefonfülkét, de azt mondta, hogy már nincs aprója. Nekem sem volt, a mobilomat pedig nem akartam felajánlani. Addig-addig magyarázott, míg a következő sztorit vetítette nekem: a tartálykocsiban folyékony nitrogént szállít, de valami elromlott a motorjában, és nem tud továbbmenni, pedig csak egy filléres alkatrészt kéne venni, de most nincs nála pénz. Magyarázott valamit, hogy valakitől sikerült csere aksit szereznie, úgyhogy még működik a tartály hűtése. Megkért, hogy 2-3 órát vigyázzak már a kocsira, míg ő elmegy Vácra alkatrészért, meg visszajön. Na ez így elég hihetetlennek tűnik, de ott és akkor úgy voltam vele, hogy ha 1% az esélye, hogy nem hazudik, és a tartály melegedésével berobbanhat az egész, akkor megérné inkább segíteni. Úgyhogy önként adtam neki 2-3 ezret, hogy gyorsan vegye meg, amire szüksége van, és tűnjön el a környékről, mielőtt bekerülünk a híradóba. Ő is akart adni személyit, de a mobilszámával beértem. Aztán pár nap múlva kerestem, de nem vette fel, aztán még párszor, de akkor sem. Ma már tudom, hogy ez tanulópénz volt. Annyi hatása volt, hogy ma vagy leszarom, hogy másnak milyen baja van az út mellett, vagy ha valóban elesettnek tűnik, és nem túl rámenős, akkor segítek megoldani a problémáját (elvontatom, betolom, stb.), de pénzt nem adok. Saját véleményem pedig az, hogy hiába igaz a poszt, 10-ből 9 ember úgyis csak a saját kárán tanul, amit azután már nehezen felejt el...