Regisztráció Blogot indítok
Adatok
butorlap

0 bejegyzést írt és 6 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A kulturális antropológia engem gimnazista koromban fogott meg, amikor ment a tévében a Rejtjelek című (számomra) lebilincselő sorozat ebben a témában (könyv formájában a mai napig megtalálható a polcomon). Nagyon sok mindent meg lehetett tudni a Kapitány házaspártól a kultúrák…..
butorlap 2009.07.16 16:16:18
@Tom Bobb: Nem értem, ezt miért címezted nekem. Személyszerint nem hiszek a civilizáció "fejlődésében", sem az integrációban. Megoldás a világháborúk előtti értékrend helyreállítása. Viszont ez már erősen offtopic :)
butorlap 2009.07.16 18:33:27
@Tom Bobb: Jó tudni, hogy ha valaki nem támogatja az integrációt, akkor az rasszista, fasiszta.. (jut eszembe cigány kultúráról volt szó, nem cigány "rasszról")

@Vérszegény éjszakai dúvad: pontosan; a kult. antropológia leírótudomány. A gond az, hogy bizonyos körök kiragadnak a tanulmányokból számukra kedvező gondolatokat.

@Fedor: Érdekelne, hogy hogy érted egy kultúra modernizálását. :)) Mit értessz "modern" alatt? Az amerikai vagy a francia kultúrát? A vitaindító cikk többekközt pont azt próbálta megmutatni, hogy kultúrákat nem lehet összehasonlítani, mert az összehasonlító is egy kultúra szülötte. Ha a cigány kultúrát "modernizáni" akarod, az - ha nem tévedek - pont azt jelentené, hogy gázsósítanád. Itt el is jutottunk az integrációhoz. A gond az, hogy ez (sajnos) nem egyirányú út. A gázsók is cigányosodnak az integrációnak köszönhetően. Elég végigsétálnod pár borsodi településen, ahol még gázsók is laknak. Mi (választott képviselőink útján) akarjuk az integrációt, ezért írtam, hogy lemondtunk a kultúránkról, a cigányok nem.
butorlap 2009.07.16 13:13:00
@Fedor: Ajánlom figyelmedbe azt a számtalan antropológiai és szociológiai tanulmányt (pl. Durst Judit, Csepeli György, Szuhay Péter, Michael Stewart), melyek egyik következtetése az, hogy a cigányság az integráció ellen van. Ugyanis ők (velünk ellentétben) nem akarják feladni saját kultúrájukat.