Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Vándormadár

0 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Van a szűk Margit körútön egy érdekes ház. Pontosabban van több is, de mi most egészen pontosan a 15-17-es számú telkekre 1937-ben felhúzott épületre gondolunk. A telek érdekességét több dolog adja. Egyrészt hogy három oldalról is közterület határolja: keleten a Margit…..
Vándormadár 2009.07.15 15:28:33
Én tavaly laktam a Margit körúti oldalon a legfelső szinten (ami a posztban úgy szerepel, hogy az építkezés végéig nem dőlt el, mi lesz a funkciója - sportegylet vagy művészlakás). Jelentem, ez is lakás lett - 1,5 éve lett felújítva. A redőnyök eredetiek, legalábbis a felhúzója. A lakáshoz tartozó kb 30 m2-es teraszról át tudtunk lépni a közös használatú nagyon nagy teraszra - innen látni a Levéltárat, a Citadellát és a Szabadság hidat is.
Nem értek egyet Janperrel - a Margit körút zaja elviselhető volt (bár nyílván más a zajszint a 7. emeleten, mint a másodikon), és szmogot se éreztem (mondjuk a 7. emeleten már rendesen járt a szél).
A Mecset utcai oldalon a duplapincében én még láttam a régi szárítóberendezést: egy-egy kihúzható függőleges fafiók 6-8 farudat rejt, amire a száradnivaló ágyneműt ki lehetett teríteni. Visszatolva, a központi kazán által termelt száraz, forró levegő átjárta a gépet - megszáradt a ruha. Nem tudom, meddig lesz még meg ez a berendezés, mivel olyan pletykák jártak, hogy ezeket a közös használatú helyiségeket lakássá fogják átalakítani. Találkoztam egy idősebb úrral, aki a házban lakik 1949 óta! Ő mesélte, hogy az épületben lakott Vadnay László (a Hacsek és Sajó szerzője!) és több olimpikon, neves újságíró, közgaszdász.
Filmekről, reklámokról: kifejezetten a ház miatt vettük meg a Csak szex és más semmi dvd-t :) Aztán feltünt a Rómeó és Júliás bankos reklámban. Amíg ott laktam 6 hónapon belül 2szer volt forgatás a lépcsőházban!
Azt szeretném tudni, hogy miért lett feketével lemázolva a lépcsőház bevilágítója? Így is túl meleg, ha süt a nap? Nekem ez hiányzott...
Szintén az ottlakú úr említette, hogy a ház a napfény jegyében épült - a bevilágító, a lépcsőház kétoldali ablakozása... Az volt a cél, hogy minden napszakban átjárja a fény.
A lift pedig élmény volt minden nap! Űrkapszulának hívtam :) Idősebb hölgyvendégek kicsit féltek benne, ezért leültek a Margit körúti lift fix kisszékére. :)) Ez a szék is azt jelenti, hogy a tervező minden részletre gondolt. Sőt, még a személyzetre is - a pincében volt cselédfürdő! Abban az időben sokszor csak egy láda teteje jutott aludni a 'lánynak'. Egy nagyon élhető ház, tökéletes tervezés.