Regisztráció Blogot indítok
Adatok
WINY

0 bejegyzést írt és 44 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
2013. augusztus 23.-án Budapesten az Erzsébet téren, a rabszolga-kereskedelem és annak eltörléséről való megemlékezés világnapján tartották meg szerte a világ nagyvárosaiban vegán állatvédők a demonstrációjukat. A cél halhatatlanná tenni a már rég leölt izraeli tejfarmon…..
WINY 2013.08.24 19:32:53
Az,hogy állati eredetű dolgokat nem esznek saját döntésük...de ők hívják fel a figyelmet arra a sok méregre is amit az állatokon keresztül eszünk meg mi.Az állat tartás és gazdálkodásban pont azért van az országnak 20év elmaradása mert az emberek leszarnak mindent és inkább becsukják a szemüket.Ők megpróbálták egy kicsit drasztikusabban felkelteni a figyelmet ami csak nálunk új.Az emberek szemrebbenés nélkül esznek meg itthon olyanokat amiktől a gyomruk kifordulna ha tudnának róla.A bedarált bezöldült hústól kezdve a begyógyszerezett állatokon keresztül szinte mindent megetetnek az emberekkel,de mondhatnám a gyümölcslébe darált verebet vagy a kínai kajába darált kutya húst is.És ha nem is lesznek az emberek vegánok (ahogy én sem)...lássuk be ,bőven van mit változtatni az állatok embertelen tartási körülményei,a törvénytelen kivégzési módszerek,az emberek állatokon keresztüli mérgezése,és a tájékozatlan fogyasztók helyzetén.Ők ezt a módot választották.Mellesleg egyedül nálunk reagáltak erre ilyen "viccesen" a közegek.És ha nyitottabbak lennének az emberek a tájékoztató információkra...talán nem is kéne ilyen drasztikus figyelem felkeltés,hogy figyeljenek.De sajnos az emberek még mindig a tv dolgait nyalják be hamarabb.Mindenképp tiszteletet érdemel,hogy kiálltak és vállaltak az elveikért ami lássuk be szintén ritka.Valóban beteg aki küzd?Aki feláldoz az elveiért ami ráadásul valósabbak mint hinnénk?Nem vettétek még észre,hogy ha valami nem drasztikus és megrettentő történik akkor senki nem figyel rá?Az agyon vert ember mellett is elmennek szemrebbenés nélkül a járókelők az utcán.Sajnos ez kell ma már ahhoz,hogy figyeljenek.Minden tisztelet azoké az embereké akik elvei egy jobb világot szolgálnak és ezekért a saját szenvedésük árán is kiállnak. (L.Gergely)
Autóépítés Homokvihar 2012.03.24 17:14:00
Mesélték, hogy Tengízben lerobbantak a teherautóval. Kint maradt a homokviharban, reggelre nem volt rajta festék, és a szélvédő tejüveggé változott.  Ahogy elnéztem a homokszóróból visszahozott kasznit, egyben biztos voltam, nem lehetett nagy viharban. A belső feltárt részek…..
WINY 2013.02.26 07:24:27
@Car Mandiner: Akkor még egy kis zaklatás :D találtam hidegen és melegen hengerelt lemezt.Melyik való nekem és mi a különbség? A másik,hogy sajnos lecsúsztam egy jó kis co hegesztőről viszont nagyon vonz a porbeles huzalos hegesztő.Anyagilag nagyságrendekben jobban jönnék ki vele.Szerintetek megpróbáljam?Ha létre hozható vele a megfelelő kötés (csak mondjuk nehezebb vele hegeszteni)akkor az nem zavar mert megtanulom.De ha nem is alkalmas rá...
WINY 2013.02.26 17:33:06
@Car Mandiner: Volt vaterán egy CO de rálicitáltak rendesen meg mivel rozsda mentesen gondolkoztam plusz 20 az argon palack... ... ... A lényeg,hogy sikerült egy új gépet szereznem 19ért ami amúgy 38-40ezer (nem kell átalakítani mert kimondottan porbeleshez van),de mivel bemutató darab...még egy év garit is kaptam és palack nem kell.Elszívó nem kell mert szabad ég alatt vagyok.Meglátjuk.Szóval akkor hideg lemez kell nekem.Az a komplett kerék dob elkészítésével foglak még zaklatni idővel.Most vadászom a kalapács szettet meg a fogókat.Meg szerzek lemezt gyakorolni a hegesztést mert nehéz lesz a huzal tolást beállítani.
Autóépítés Kitakarom, betakarom 2013.02.13 21:53:18
A műhelyben sokkal kevesebb érdekes dolog történik, mint az utcán. Sajgó körömágyakkal verem a billentyűzetet, mert olyan ablak, és ajtótömítéseket próbálok meg be erőltetni a Karmannba, ami csak funkciójában emlékeztet az eredetire, kinézetben, és sajnos méretben nem…..
WINY 2013.02.17 17:28:24
@SwedishRunner: Jaaa oké
:DDDD lassan esett le ,de kurva nagyot koppant :DDD Igen.Ha arra a képre gondolsz ahol a napfénytetőre csináltam egy üvegszál lap próbát és van róla egy kép....Akkor igen én vagyok. :DDD
WINY 2013.02.17 17:32:13
@SwedishRunner: Kísérletező szellemű vagyok és mivel az is mázli ha nem olyanokkal találkozom aki ledegradálja a mások nem tudását vagy pénzt kér a tanácsért....Mondjuk,hogy szeretek kísérletezni minden félét.Rossz szokás,hogy mindent áttervezek meg újra alkotok. :DDD leköti a kreativitásom :DDD Így jutott eszembe könnyítést próbálva a napfénytető helyét üvegszállal pótolni. :D
WINY 2013.02.17 18:29:15
@SwedishRunner: Ha látsz máshol kérdéseimet...nyugodtan válaszolhatsz te is vagy bárki :D Jó tapasztaltabbakat is meghallgatni meg más nézőpontokat megtudni.
Ezt már régen megállapítottam, ebből is látszik, nem haszontalanul telnek a napjaim. Ha angol lennék, még talán pénzt is kapnék a tudományos vizsgálataimra, de nem vagyok az, így marad az apró. Mindenesetre azt is vizsgálni kellene, hogy mit érzett az a kisiparos, aki a karosszéria…..
Egyedifényezés HANGYÁSZ 02 2012.04.07 14:18:00
Biciklitartó most nem lesz belőle az biztos,mert síkerült sértetlenül lebontanom a kész sablont. Irány a műhely, ott folytatom a munkálatokat,sablon leigazítás után a visszaöntés következik, ugyanazokat a munkafolyamatokat csinálom végig mint a sablonozásnál, PVA gél gyanta…..
Belsőség V8 hang 6 rugóér?! 2010.03.09 14:52:00
Kicsit sok mostanában a svéd téma, de nem tehetünk róla, ha egyszer a svédek nagyszerű témákat biztosítanak. Múlt héten pontonoztunk, most jöjjön egy kis V8. A SoundRacer működő prototípusa a tavaly januári CES szórakoztató elektronikai kiállításon mutatkozott be Las…..
Egy olvasónk a legutóbbi E85 töltőállomás listához kiegészítést küldött. Ezek szerint Pest megyében még tovább bővült a hálózat. Utazásai során mindig figyeli az alkoholos kutakat és tapasztalatait összevetette a Hungrana honlapján közzé tett listával. Ő is és többen is…..
Pár nappal ezelőtt volt szó az európai E85 tankolási lehetőségekről, akkor 100 körüli magyar kútról beszéltem. Azóta megérkezett a teljes lista a gyártótól (ami egyébként az oldalukon kereshető). A 100 kút alálövés volt, a dokumentum szerint hazai kúthálózat 190-nél…..
... és most úgy tűnik végre meg is kapták. Volt egy kis össze-vissza beszélés év elején a hazai Autósport szövetség (MNASZ) részéről ami némileg bizonytalanná tette a bioethanol szabályos használatát a nemzeti bajnokság futamain. Nézzük a kronológiát: 2010.01.28-i…..
Többféleképpen indulhatunk az E85 irányába. Van aki járatlan utat választ van aki valamilyen elektronika mellett dönt. Mindig örülök ha kísérletező kedvű szakemberekkel találkozom, most is két mérésekkel alátámasztott tapasztalat landolt a postaládámba. Az egyik egy 1995-ös…..
WINY 2010.03.10 07:01:55
Még a BioMotion rendezvény előtt nyaggattam a forgalmazókat, hogy vegyenek részt az eseményen. A Saab örömmel biztosított egy BioPowert, és a Volvó is adott egy dízelt (?). Akkor kezdtem érdeklődni hogy a Citroën és a Peugeot, hogy áll ezen a téren, mert tudam hogy a…..
WINY 2010.02.26 07:07:16
@X Factor: a túlfogyasztási különbségek a motor karakterisztikától,technikától és sofőrtől fügnek.Ahol 5%-ot mondanak ott vagy kamú van vagy helytelen keverék beállítás.Ahol 30% ott nem egy 1,3 swift az biztos.nekem a 15literből 12-t csinált szóval én nemtok hozzá szólni:)
Én azt mondom kissebb köbcentinél kb. fél liter,max egy.nagynál liter másfél,mégnagyobbnál lehet akár kettő is.Persze függ,hogy k-jetronik őskor vagy lambdás hi-tech :))))))))))))
WINY 2010.02.27 09:38:46
@FM2k: NEM! a 15ből csinált 12 litert.
kimosta a 26éves 275ezer km-es rendszert és jobban is megy
WINY 2010.02.27 09:39:59
@FM2k: a gyári átlag 10literemhez képest bőven megvan a túlfogyasztásom így is. :)
Rég óta vártam a percet amikor egy népszerű kúthálózat is igent mond az E85-re. Igaz csupán teszt jelleggel, de a mai naptól 12 13 AGIP saját tulajdonú kút kezdte meg az E85 értékesítését. (Időközben a székesfehérvári kút is csatlakozott) Ha a próbaüzem sikerrel zárul,…..
A hagyományosan kukoricából készült E85-öt sokan bírálják azért, mert az alapanyagnak komoly élelmiszeripari vonatkozása is van. A legtöbb esetben a bírálat tájékozatlanságon alapszik, de az tény, hogy a jövő a melléktermékek feldolgozása felé mutat.  A napokban adták…..
WINY 2009.12.03 06:40:14
@Gyurma73: aki a kicsit nem becsüli...:D
Sokszor beszéltünk már róla hogy az E85 üzemre való átállásnak számos módja van. A legegyszerűbb és evidens megoldás az eredeti komputer áthangolása, ahogy ezt gyárilag is megteszik az FFV autók esetében. A gyári értékek átírása egyes típusoknál viszonylag egyszerű…..
WINY 2009.12.03 06:39:22
Túl vagyok már egy motorgenerálon és elég sok órát töltöttem el a net előtt a különböző fórumokat és blogokat olvasgatva. Próbáltam összeszedni azokat a tapasztalatokat, bakikat amikbe mások már belefutottak és én nem szeretnék :) Persze a saját tapasztalataim is gyűltek…..
Ahogy sajnos emelkedik ismét benzin ára egyre több érdeklődő fut be hozzám az alkoholos használattal kapcsolatban. Mindenkinek megmozgatja a fantáziáját az elsőre jóval olcsóbbnak tűnő üzemanyag. Az alábbi tapasztalat - melyet Lojko Gergely (WINY) küldött - bizonyítja, hogy az…..