Regisztráció Blogot indítok
Adatok
minden nick foglalt...

0 bejegyzést írt és 26 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A kétezres évek elején jelentek meg az első robotporszívók, és azonnal milliókat adtak el belőlük. Rengeteg olyan ember volt ugyanis, akit egyrészt lenyűgözött, hogy egy ilyen diszkoszforma izé magától feltakarítja a boltban a 2x2 méteres padlót, és aki benyalta a gyártók szép szavait. Ám a kiváló…..
minden nick foglalt... 2016.09.17 00:05:18
@padisah:
Szia! Ezt guglizd meg: DVC260Z
Üdvözlettel:
Benedek Ádám
RobotRepairMan
facebook.com/robotrepairman
minden nick foglalt... 2016.09.17 00:32:21
@Kovacs Nocraft Jozsefne: Szia! Bocsánat, nekem is este van már, elcsesztem az 1000-es osztást.
Ha valami 10 Wattot "eszik" egy órán keresztül, az 10 Wh-t "evett. Persze nem "evett", hanem ekkora tényleges felvett teljesítménnyel működött.
Amúgy teljesítményt NEM vesz fel. Az egy jellemzője.
A felvett áramra vonatkozó kérdésedre: igen, kimértem, több gyártmány több típusán.
A térképet készítő robotok egy szabadkézi vonalrajzhoz hasonló, durva "vázlatot" készítenek, amihez a kamerák képeit elemzik. Ezt egészítik ki, pontosítják az infrás vagy ultrahangos, esetleg lézerradaros (neato) távolságérzékelők, lépésszámlálók (általában a bolygókerék fordulatszáma alapján) adataival.
A vicces az, hogy ezeknek a típusoknak a takarítás-hatékonysága nem a legjobb.
Üdvözlettel:
Benedek Ádám
RobotRepairMan
facebook.com/robotrepairman
minden nick foglalt... 2016.09.17 12:15:10
@ivivan: Szia! Bocsánat, felületesen olvastam el a hozzászólásod és csak az maradt meg, hogy az "időzítés ugrott". Nem vettem le, hogy az állatok miatt. Az okosítóval meg akár napi négy takarításra is rá lehet venni az amúgy nem időzíthető robotokat, sőt, ugyanúgy (távolról is!) applikáció-vezéreltté lehet azt tenni, mint a csúcs 900-ast.
Üdvözlettel:
Benedek Ádám
RobotRepairMan
facebook.com/robotrepairman
Vannak a -- a Kárpát-medence adta lehetőségek között -- óriás magyarok. Hogy értelmezhető távolságból citáljam a neveket (kevesen vannak): pl. Széchenyi, Bartók, Bibó. Aztán vannak a -- "csak" -- nagy (szinon. súlyos) magyarok (ezek már többen): Berzsenyi, Kossuth, Petőfi, az aradiak, Deák, Ady,…..
minden nick foglalt... 2016.09.11 00:47:16
@unionista‎:
Olyan nincs, hogy "magyar". Fehér, itt él és beszél magyarul. Nesze: rasszizmus. Amúgy szláv, román, német, római (olasz), orosz, francia és nagyjából ezek keveréke. Csodálkoznál a dns-eredményeden...
"A nemzet szó eredete a középkorra tekint vissza, amikor a – többnyire a latin natio, nationes – kifejezéssel körülbelül az egy uralkodó alá tartozó, földbirtokkal rendelkező, fegyverfogásra jogosult, kollektív jogokkal rendelkező nemesemberek összességét jelentette." (forrás: wikipedia).
minden nick foglalt... 2016.09.10 23:41:16
"Leszünk-e hát előbb-utóbb nácik?"
Van egy olyan érzésem, hogy a kommentek kissé elszálltak a felvetett kérdéshez képest...
Leszünk-e...?
Vagyunk, baszod!
Mi vagy ki is a náci? Egyszerű: aki a NAtional SoCIalisten Partei (érted: nemzeti szocialista párt) tagja.
"A nemzet szó eredete a középkorra tekint vissza, amikor a – többnyire a latin natio, nationes – kifejezéssel körülbelül az egy uralkodó alá tartozó, földbirtokkal rendelkező, fegyverfogásra jogosult, kollektív jogokkal rendelkező nemesemberek összességét jelentette." (forrás: wikipedia).
Miért vagyunk "nemzeti"? Soroljam? Egy kib@szott bagót nem tudok úgy venni, hogy ne "nemzeti" bótba kelljen mennem. Lassan semmit nem tehetsz anélkül, hogy egy "nemzeti" kezdetű cég keze ne lenne benne valahol.
Következő szó: "...A legáltalánosabb értelemben szocialistának nevezhetünk minden olyan törekvést, amely a társadalmi berendezkedést a szociális igazságosság szemszögéből kísérli meg átalakítani, függetlenül attól, hogy eszmeileg a marxizmus, az anarchizmus, a szociáldemokrácia vagy a keresztényszocializmus áramlatát követi." (forrás: wikipedia).
Nos, ha az nem keresztényszocializmus, amit pártunk és kormányunk képvisel, akkó bakfitty.
Egyetlen kifejezés kontextusba helyezése még nem jött össze: a "párt" (érted: a nemzeti szocialista párt kifejezés utolsó szava).
Jelenleg Magyarország államapparátusát nem egy párt, hanem egy szekta és főleg annak vezetője / főpapja / szellemi atyja (nem kívánt törlendő) irányítja. Ha el is tekintek az egyszemélyes irányításból és a kézi vezérlésből adódó anomáliáktól (lásd: diktatúrák), ezzel együtt akár működhetne is az ország.
De.
Ez az ember egyet akar: önnön nevét a történelemkönyvekben viszontlátni. Higyjétek el, nem akar mást. Nem akar gazdagabb lenni. Mi a túrónak? Kezelni sem tudná... Meg hát pár száz "kitartottja" akkor is adósa lesz, ha mind lámpavason lógnak. Persze ez sosem fog bekövetkezni, mert társadalmunk azon tagjai (és főnökeik), akik szakszerűen lámpavasra húznának akárkit 20e Ft / 4 óra esti műszak árfolyamon, szintén az "egyház" tagjai.
Sokkal életveszélyesebb a nemzeti szocializmus azon attitűdje, hogy ellenségkép nélkül életképtelen. Egyelőre beérjük külső ellenségekkel (EU, menekültek, Bilderberg-csoport stb.), ám egy idő után nem csak elfogynak ezek, hanem nem lépik át az ingerküszöböt sem. A félelmetesebb rész itt kezdődik: keressünk kapcsolatot, majd szőjünk közös álmokat olyasvalakivel, aki nagy dolgokra képes! Ehhez egyelőre putinbácsi tök oké, de azért az a kimdzsongun-gyerek mégiscsak tökösebb. Nosza, nyissunk keletre!
Mindez csak és kizárólag egyetlen célt szolgál: bekerülni a történelemkönyvekbe mindenáron. Mert ha az elmúlt huszonöt év vérhugyozós erőfeszítései mellett sem ment (nem), akkor az utolsó lehetőség a fegyveres konfliktus, azaz a háború.
Hisz a "hadvezérek" neveit mindig mindenhol megemlítik, ugye?
Szerintem gondolkodjatok hidegebb fejjel, és próbáljatok meg nem egy-egy pici részleten lovagolni.
Ja, és még valami: "SOHA NE ESS PÁNIKBA!"
Fúúúúú gyerekek állítsuk meg a triciklit, mert nagyon messzire gurult. Enyhébb nyomásra a Fidesz kihátrált ebből a buliból, és egy évnyi szenvedés után kinyitja nekünk a boltokat, kereskedelmi egységeket. Bloggerként nagyon sok emberrel érintkezek a legkülönbözőbb társadalmi, politikai rétegekből és…..
Kerényi Imre miniszterelnöki megbízott minden általános iskolának elküldte a fent olvasható levelet. Az egykori színházi rendezőnek volt már néhány nagy dobása. Ő szervezte a magyar történelem nagy pillanatait idéző festménysorozat elkészíttetését, és ő ötlötte ki az…..
minden nick foglalt... 2012.10.04 16:08:21
@Terézágyú: a magyar helyesírás szabályai szerint a hónapok nevei KIS KEZDŐBETŰVEL írandók. (Ha valaki ugyan elvégezte a nyolc általánost, de nem biztos magában, ime a forrás: www.math.bme.hu/akademia/mhsz.pdf.) A szoftveres helyesírás-ellenőrzők azért javítják - hibásan - nagy kezdőbetűsre a hónapneveket, mert általában pont előzi meg azokat (pl. 2012. október), ebből pedig arra következtetnek, hogy új mondat kezdődik.
autózz! Jogos a büntetés? 2011.07.27 10:21:00
Szép reggelt kívánok! A balatoni időjárásról csak annyit, hogy javul, de én is nemsokára megyek már haza. De ne is foglalkozzunk ezzel, hanem inkább shG levelével, aki a Győrszol munkatársaival akasztotta össze a bajszát. Direkt lecsaptam a történetre, mert én is Győrben vagyok…..
minden nick foglalt... 2011.07.27 13:35:32
@Tron65: Ahogy az írva van. Igen.
minden nick foglalt... 2011.07.27 13:38:16
@Tron65: Sőt, ha a tekintetes önkormányzat úgy határoz, a háromkerekű biciklire is várakozási díjat vethet ki, hiszen a.) jármű b.) három kereke van.
minden nick foglalt... 2011.07.27 14:51:58
@j.e: Mea culpa! Igazad van, a '88 évi I. törvény = "a közúti közlekedésről", míg az 1/1975. rendelet = "a közúti közlekedés szabályairól". Ettől függetlenül a várakozási díj kiszabására a felhatalmazást a '88. évi I. tv. adja meg az önkormányzatoknak.
A papnövendék kedvenc hobbija a horgászás – talán ennek köszönheti, hogy egy belevaló nő akadt a horgára. A lányt éppen szakítás után vigasztalja a leendő reverendás, nem is sejtve, hogy ebből több lesz gyónásnál. Most újból szembesülhetünk az ősi krédóval,…..
minden nick foglalt... 2010.01.20 11:23:33
 Fájóan tökéletes lesz a mai beszámoló, amit Egy budai sznob a már ismerős Hegylakóból vezetett le - nem sok szeretetet fedeztem fel az írásban. Egy újabb példája annak, hogy bár a témák akár ki is fogyhatnak - de kit érdekel, amikor mindig lehet még jobbat…..
Pilu Hidegben gyalogolni szar. 2010.01.15 09:59:00
 Nem az abnormális, hogy a BKV-nál lehet sztrájkolni, hanem az, hogy máshol nem. „A multiknál nincs sztrájk.” - Ja igaz, itt a perifériaállamban, ahol rabszolgasorban tartanak minket. Nem véletlen, hogy minden körülményt úgy alakítanak, hogy a szakszervezetnek ne…..
minden nick foglalt... 2010.01.15 12:51:23
@Sir Kommentor: Barátom! Gratulálok!
Nem tudom, mennyit keres egy szlovák buszsofőr. De nem is érdekel. Ugyanannyira nem, mint az, hogy itt mennyit keres egy magyar buszsofőr. Vagy egy elefántcsontparti.
Viszon a tele a kiscipőm azzal, hogy én verem plusz költségekbe magam azért, mert munkahelyi problémáik vannak...
Nem érdekel az sem, hogy megállapodtak-e a minimális szolgáltatásról a munkáltatójukkal, viszont ellentmondásosnak tűnik, hogy ha valaki pofánvág egy buszsofőrt, akkor rögtön "közfeladatot ellátó személlyé" válik, de ha például ma "közfeladatot" (értsd: a zemberek helyváltoztatása) kellene ellátnia, sima "munkavállalóvá" lesz belőle.
Amúgy nagyonmagyarok! Írni-olvasni nem kéne már megtanulni? Magyarul?
minden nick foglalt... 2010.01.15 13:26:13
@br: Bocs, csak rá kellett keressek:
"A közösségi közlekedés fejlesztését a Fôvárosi Önkormányzat is kiemelten kezelte. A fôvárosi finanszírozású beruházások értéke 45,4 milliárd Ft, társasági finanszírozásban 10,5 milliárd Ft értékû beruházás valósult meg."
Ez a 2008-as mérleg (forrás: bkv.hu) egyik adata.
Idézet Tőled: "A főváros évek óta nem járul hozzá a BKV működtetéséhez. "
Ez akkor most hogy?
autózz! Ki a hibás a balesetben? 2009.07.14 16:19:00
Az ilyen rajzokból látszik, hogy kinek van marha sok szabadideje. RCH így nyáron nem lehet elfoglalt, mert olyan ábrát rakott össze nekünk, ami simán mehetne egy kresz oktatókönyvbe a "Mit ne csináljuk így" példák közé. Persze előbb kéne csinálni ilyen példákat, mert…..
minden nick foglalt... 2009.07.14 16:45:16