Regisztráció Blogot indítok
Adatok
toto26

0 bejegyzést írt és 14 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Lassan visszaáll a régi rend, visszatértem a nyaralásból. Amiről még fogok majd írni, mert megint jártam egy olyan, nálunk fejlettebb országban, ahol a közlekedési morál hasonlóan rossz vagy helyenként rosszabb, mint nálunk. Az Alikam által megírt szituáció ott is előfordult,…..
toto26 2011.08.25 12:34:32
@SzélsebesVelorex:

Ezzel egyetértek, mindenkivel előfordul néha hogy a szándéka ellenére beragad, főleg egy ekkora kereszteződésben.

Az én problémám az, hogy akkor megy be a kereszteződésbe "beragadni" amikor mi megindulunk! Előtte ott állnak, várnak hogy megy-e a sor, megvan a mi kis sávunk amin mehetünk, végül pedig amikor vált a lámpánk akkor gyorsan begurulnak a kereszteződésbe és ráállnak a másik seggére, hogy végképp ottragadjanak.

Ez elég furán hangzik, de ott tényleg minden alkalommal ez történik. Nem úgy kell elképzelni, hogy végig áll a sor amit mi nem tudunk keresztezni, hanem amikor zöldre vált a lámpánk, és áthaladunk az előttünk felfestett zebrán ami 2s akkor ezalatt az idő alatt megindulnak és felöltik az addig üres csomópontot! Ez az idegesítő!! Amíg állunk a pirosnál, végig ott a hely, figyelnek hogy ne ragadjanak be, aztán amikor megindulunk, nem engednek át minket.
Az elmúlt hetekben többször előjött a zebra téma, G B is ezzel kapcsolatban küldött nekünk egy levelet. A cím az Ő érdeme, de szerintem találó, és passzol a témához.Most olvastam a szegedi zebrás sztorit, gondoltam megírom én is a minapi élményemet. Nos. Krisztina krt.,…..
toto26 2011.06.24 13:54:27
@Szakadás:

Bocskai-Karolina sarok: Ott tényleg nagyon kell figyelni a zebránál megálló autóstársakra!
Nagyon veszélyes amit csinálnak. Piros a gyalogos lámpája, erre megállnak a két sávos úton!

Kb. 1 éve ott az történt velem, hogy fordultam rá a Karolina útra a külső sávban, erre látom, hogy egy halottaskocsi áll a zebránál a belső sávban. Mivel ezek az autók elég nagyok, és teljesen feketített ablakai vannak, nem láttam semmit, viszont sejtettem, hogy valószínűleg a gyalogosok miatt állt meg, ezért lassítottam. Pont mire mellé értem, akkor futott be elém egy gyalogos. :) Biztos még integetett is neki a halottszállító, hogy mennyé már!!

Na ez milyen?? Lehet hogy új kuncsaftot keresett?? Ilyet még nem láttam, hogy egy halottaskocsi miatt valaki majdnem kipurcan!
toto26 2011.06.24 14:38:41
@Tibi88:

Nekem sem okoz problémát a gyalogosok átengedése. Amíg nincs teleportáció, addig nincs olyan, hogy "váratlanul bukkant fel".
Ha pedig takarásban van a zebra széle, akkor sajna teljesen le kell lassítani.
Belém szállni sem szoktak, mert nem az utolsó méteren lépek a fékbe. Időt nem vesztek, mert utána rálépek a gázra, és általában simán utolérem az előttem haladókat. Persze a benzin így jobban fogy, de nekem nincs hatással a benzinár a vezetési stílusomra! Ha nincs pénz benzinre, akkor le kell tenni a kocsit, és mással menni!

Egyébként miután régebben olvastam ezt a "zebrára rá kell lépni" dolgot, azóta direkt úgy állok a zebránál gyalogosként, hogy lelépek a szegély elé.
Van hogy fél órája állok a zebrán, a szegélytől 1m-re, de még mindig jönnek az autók 70-el. Még szerencse, hogy pár száz méterrel arrébb van egy lámpa, ami miatt szokott lenni pár percenként egy kis szünet az autók között. Akkor el lehet jutni a feléig, a záróvonalig, aztán ott megint kell várni, miközben mindkét oldalról zúgnak el az autók az ember mellett.

És autósként, bizony meg tudom mondani, hogy képesek-e megállni előttem, szóval nem azért nem indulok el mert be vagyok szarva, hanem, mert látom hogy kivasalnának! Egyébként ez egy sima 2x1 sávos út. Szerencsére ritka az ilyen veszélyes gyalogátkelőhely.

Egyszer írtam a zebraakciósoknak, de még nem voltak ott. Szerintem ott ők sem mernek átmenni:)
autózz! Autóval a várnegyedben 2011.06.03 08:17:00
Korábban volt egy leányfalui hétvégi telkünk, oda kis szűk girbe-gurba hegyi utcák vezettek fel, ahol csak egy autó fért el. Mégsem volt egyik sem egyirányú, általában az itteniek ismerve a kis zugokat, kapubejárókat ügyesen félre tudtak húzódni, nem nagyon volt vita. Másutt is…..
toto26 2011.06.03 11:03:24
Ez a poszt már megint csak a kooperáció hiányát mutatja, ami miatt olyan nehéz ebben a városban közlekedni. Nekem mindegy, hogy van-e elsőbbségem, ha nekem könnyebb lehúzódnom, vagy gyorsabban továbbjutunk ha én megállok, akkor megteszem. Nekem a lényeg a gyors továbbhaladás, és nem az elsőbbségem bizonygatása. Amikor megjelennek szemből, és nekem üres a sávom, akkor is az első reakcióm az, hogy keresem a helyet, ahova a szembejövő le tud húzódni, és ott megállok. Ha eközben ő már talált helyet, akkor pláne jó. De sosem szoktam szembe menni senkivel, akiről tudom hogy nincs helye lehúzódni...

A legszebb, amikor egy beláthatatlan szűk utcáról van szó, amin az ember megy szinte vakon lassú tempóban, majd amikor végre elérek a végére 80m megtétele után, akkor jön egy ilyen öntudatos faszkalap, gáztad, és megáll közvetlenül a kijárat/bejárat vonalában, és azt követeli, hogy én tolassak vissza 80m-ert, mert hogy neki elsőbbsége van, és nem fog 2m-ert visszatolatni!

Vannak esetek, amikor a KRESZ szóról szóra történő betartása bizony fennakadást okoz, mert vannak speciális esetek is, amikre ha szabályokat írnának akkor több ezer oldalas lenne az a könyv. Ezért van benne hogy le lehet mondani az elsőbbségről!
Mielőtt valaki félreértelmezné, nem azt írom, hogy szarjunk a KRESZ-re, hanem azt, hogy vannak olyan speciális, egyébként nem balesetveszélyes szituációk, amikor bizony gördülékenyebben menne minden némi együttműködéssel, és figyelmes vezetéssel.
Mindenki okulására küldte el saját buktáját Nobody, aki az előzés szabályait rosszul ismerve karambolozott egyet és bizony jogilag nem ő jött ki győztesen a dologból. Korábban is voltak már jó nagy viták abból, hogy kereszteződésben hol tilos előzni, íme a KRESZ ide vonatkozó…..
Volt már sokszor arról szó, hogy az elfogyó sávban szabad-e és illik-e előremenni, ha a másikban szép libasorban gurulnak előre az autósok. Erről megoszlanak a vélemények, sokszáz kommentben feszültetek már egymásnak. László most egy érdekes dologra figyelt fel. Amikor egy…..
toto26 2009.07.23 10:26:50
@tocibacsi:
Jó lenne ha már abbahagynátok ezt a jobbra tartás dolgot!! Városban nincs jobbra tartás! Benne van a KRESZ-ben, olvassátok el!
toto26 2009.07.23 10:38:04
@tocibacsi:

@tocibacsi:
Ezt most nem tudom mire írtad, de mindegy.

Párhuzamos közlekedésre alkalmas úttesten a jobbra tartásra a külön szabályok (36. §) az irányadók.

4) Lakott területen lévő, párhuzamos közlekedésre alkalmas olyan úttesten, amelyen a forgalmi sávok útburkolati jelekkel vannak megjelölve, a belső forgalmi sávban (sávokban) 3500 kg megengedett legnagyobb össztömeget meg nem haladó gépkocsival és motorkerékpárral folyamatosan is szabad haladni feltéve, hogy ezzel a jármű a mögötte gyorsabban haladó járművek közlekedését nem akadályozza. Az ilyen módon haladó jármű mellett - a (6) bekezdés c) pontjában foglaltak megtartásával - fokozott figyelemmel jobbról el szabad haladni, a forgalmi sávokat azonban - a gyorsabb előrehaladás érdekében - kis távolságon belül ismételten változtatni, és ezzel a közlekedés résztvevőit zavarni tilos.
toto26 2009.07.23 10:43:46
@tocibacsi:
???? Olvasni tudsz?
Nem a teherautókra vonatkozik, hanem a személygépjárművekre!! Azt írja, hogy azok lakott területen belül mehetnek a belső sávban...